Přenesení existujícího WP webu na novou šablonu + z http na https

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Práce a zakázky Přenesení existujícího WP webu na novou šablonu + z http na https

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Jakub a poslední změna je stará 5 let, 9 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35557

    Bydleni12.cz
    Participant

    Ahoj, zajímám se – chci přenést pár let existující web o bydlení z WP Gazette, na nějakou novější šablonu, a zároveň potřebuji web přenést z http na https. Jde o http://www.bydleni12.cz

    Co je lepší udělat dřív (a případně kolik času/peněz by taková zakázka vzala)?

    Samozřejmě chci zachovat články a fotky z aktuálního webu, pro jednoduchost ale můžou jít v principu do stejné “sekce”, např. články do článků a ne do malých aktualit.

    Od nové šablony si slibuji nový vzhled a další možnosti (aktuality, feedy atd.) a zvýšení rychlosti (fotky jsou optimalizovány).

    Díky za rady a nabídky/doplňující dotazy.

    #35559

    mirekk
    Participant
    Web

    V případě, že chcete novou šablonu, web nikam nepřenášíte. Stáhnete si novou šablonu, nainstalujete do wordpressu a aktivujete ji. Následuje přizpůsobení šablony vašim potřebám. To někdy bývá dost zdlouhavá práce, šablonu nastavit a vyladit. Celý obsah webu vám samozřejmě zůstane, nic se nezmění, jen vzhled. Některé šablony mají vlastní stránky, které můžete využít pro svůj obsah…

    Začal bych asi proto tím rychlejším – přechodem na https. Je to rychlé a nikterak záludné. Jak na to jsem popsal v několika řádcích v tomto příspěvku.
    Jen k tomu dodám, že nejprve musíte mít vlastní certifikát na hostingu. Většina hostingů nabízí zdarma certifikát Let’s Encrypt

    #35560

    Bydleni12.cz
    Participant

    Děkuji mirekk za odpověď.

    Schválně jsem šoupnul tenhle dotaz (i) sem do placených zakázek, mám trochu obavy, abych se u https přes ten návod někde nezasekl (prostě nějaká drobnost, co způsobí, že to neproběhne na 100%), měl byste zájem za úplatu s tím pomoci? (certifikát bych si u Wedosu “pořídil”)

    Ohledně nové šablony – když bych to takto provedl, ale z nějakého důvodu chtěl nahodit zpět tu současnou, prostě se to na 100% vrátí přepnutím šablony, nebo se obvykle něco “rozhází”?

    Děkuju.

    #35565

    Jakub
    Participant
    Web

    Certifikát nebude takový problém, podstatné je pak správně přenastavit existující odkazy (viz zmíněný návod), ale také přesměrovávat z nezabezpečené na zabezpečenou verzi stránek.

    U šablony asi většina nastavení zůstane (neznám ji), tedy pokud nebude mazat nějaké widgety apod. Nastavení nové může trvat desítky minut i hodiny, to záleží jak moc budete upravovat.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti