Přemístění WP z localu na server

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Přemístění WP z localu na server

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22584

    ragulin
    Participant

    Zdravím, zatím vše chápu, jak bych měl udělat, nicméně…
    Ve všech návodech mi píšou, že bych měl překopírovat data na FTP.
    Staré data na FTP mám smazat, a data z htacess/wordpress mám jednoduše zkopírovat do ftp?

    Děkuji za radu

    #22586

    ragulin
    Participant

    Byl bych rád i za podrobný popis návodu..je to pro mě poprvé, co nahrávám nějaký web na webhosting…=)

    #22590

    admin
    Keymaster
    Web

    Toto téma se tu řešilo už mnohokrát, existují i různé pluginy, které to usnadňují. Ale zkusím to ještě jednou stručně popsat:

    1) Zkopírujete všechny soubory z locahostu na FTP (raději zatím nic nemažeme).

    2) Exportujete databázi z locahostu, např. prostřednictvím nástroje PHPMyAdmin. Můžete použít také plugin WP Migrate DB, který provede všechny potřebné změny v databázi (URL adresy a cesty k souborům) a také ji exportuje.

    3) Importujete databázi na hostingu.

    4) Pokud jste neprovedl změny v databázi pomocí pluginu WP Migrate DB, tak použijete nějaký nástroj (např. Search Replace Tool) a provedete opět změnu domény (už na databázovém serveru hostingu).

    5) Změníte informace pro připojení k databázi v souboru wp-config.php.

    A to by mělo být vše. Pokud jste nepoužíval v URL localhost, ale měl jste třeba pomocí souboru hosts namapovanou doménu na localhost, tak můžete vynechat části se změnou domény.

    #22601

    ragulin
    Participant

    Takže ty soubory do FTP mám nahrát halabala je jedno jak , žádný složky nic nemusim tvořit? A celkový obsah z xamp/hotdocs/wordpress mám nahrát do FTP ?

    #22602

    ragulin
    Participant

    Zdravím, narazil jsem na tento problém během přesouvání webu z localhostu na server…postupoval jsem podle tohoto videa:

    Vím, že mám asi chybu v souboru wp-config.php …ale nevím jakou :( děkuji za brzkou radu

    #22603

    ragulin
    Participant

    Takže přistoupím k podrobnějšímu popisu problému.
    Měl jsem wordpress nainstalovaný na localhostu v programu XAMP. Po vytvoření stránek jsem se rozhodl přistoupit k přemístění webu z localhostu na server. Začal jsem tím, že jsem přepsal adresu URL a tak dále přímo ve wordpressu na localhostu…od té doby stránky na localhostu nefungují, protože jsou přesměrované někam jinam…konkrétně na adresu http://www.skkelti.cz
    Pokračoval jsem tím, že jsem nahrál všechny soubory z xamp/htdocs/wordpress přes FTP na server, a smíchal je s původnímy soubory původního obsahu, a přepisoval jsem vše, co bylo stejné.
    V dalším kroku jsem exportoval databazi z PHPmyadmin na localhostu.
    Dále jsem chtěl vytvořit databázi na svém webhostingu, nicméně od providera mám přidělenou databázi, které nemužu změnit jméno, ani v ní vytvořit uživatele. Rozhodl jsem se tedy využít ty defaultní hodnoty, které jsem měl, a přepsat vše podle nich i v souboru WP_config….

    Ted už v tom mám opravdu zmatek, jelikož netuším, kde by mohla být chyba, a jak ji opravit.
    Pokud smažu všechny soubory z FTP, které tam jsou ve složce http://www…a nahraji čistou instalaci wordpressu, ve které přemažu soubor style.css aby stránky vypadali podle mého gusta…půjde to? Případně nějaké jiné řešení prosím…děkuji mnohokrát

    #22611

    admin
    Keymaster
    Web

    Témata jsem sloučil, protože spolu souvisí.

    Zkopírovat na FTP je třeba obsah v takové podobě, jak ho používáte. Pokud máte instalaci ve vlastním adresáři wordpress, tak je třeba přenést i tento adresář (ale obecně stačí pouze hlavní obsah, kde jsou složky wp-admin, wp-content a wp-includes).

    Jinak stačí postupovat podle návodu, který jsem pomocí pěti jednoduchých kroků uvedl výše. Pokud se objeví chyba o špatném připojení k databázi (aneb “Error establishing a database connection”), tak máte něco špatně vyplněného v souboru wp-config.php.

    Stejné téma se řešilo i zde. A jen upozornění pro ostatní čtenáře, takto se to opravdu nedělá, protože to může způsobit další problémy (při změně URL adres je třeba myslet i na serializovaná pole, atd). Doporučuji postupovat podle výše uvedeného návodu…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti