Překlad šablony Locality

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20537

    tomasek91
    Participant

    Ahoj. Může mi někdo prosím poradit, jak přeložím tuto šablonu ? Zkoušel jsem program poedit a také plugin localization, ale ať dělám co dělám, nemůžu šablonu počeštit. V příloze posílám soubory šablony. Může mi někdo říct, kde mám počeštěné soubory nahrát, nebo kde dělám chybu ?

    Děkuji

    #20538

    tomasek91
    Participant
    #20540

    mirekk
    Participant
    Web

    Otevři soubor default.po a ten překládej v PoEditu. Pak ho uložíš s názvem cs_CZ.po automaticky se ti vygeneruje soubor cs_CZ.mo a oba soubory nahraješ na FTP do stejné složky, kde je uložený originál.

    #20541

    mirekk
    Participant
    Web

    Jde o TUTO šablonu?

    #20545

    tomasek91
    Participant

    MIREK: Jsem to právě tak zkoušel, přeložit a přehrát, ale nic se nepřeložilo. Vše zůstalo při starém.

    Ano. Je to ta šablona.

    #20546

    mirekk
    Participant
    Web

    Můžeš mi poslat soubor cs_CZ.po?
    mail

    #20793

    admin
    Keymaster
    Web

    Ve stažené šabloně jsem našel soubory default.po a default.mo. Když jsem je přejmenoval na cs_CZ.po a cs_CZ.mo (bez přesunování souborů na jiné místo) a některé řetězce tam přeložil pomocí programu Poedit, tak to bez problémů funguje…

    Další lokalizační soubory jsou pak v podadresáři themes/localitywp/meta-box/lang, které jsou ale asi určeny pouze pro nějakou administrační část (nezkoumal jsem). A pokud chcete použít plugin Codestyling Localization, tak musíte vytvořit nový jazyk (cs_CZ), nechat skenovat soubory, nezapomenout po překladu vytvořit .mo soubor a nakonec ještě vzít vygenerované soubory cs_CZ.po a cs_CZ.mo z podadresáře themes/localitywp/meta-box/lang a zkopírovat je do hlavního adresáře šablony, tedy themes/localitywp. A nebo je přejmenovat na locality-cs_CZ.po a locality-cs_CZ.mo a přesunout je do adresáře wp-content/languages/themes. Vše bez problémů funguje, pouze autoři šablony neudělali lokalizaci moc šikovně a je tam třeba ještě ruční zásah… Ale možná je to v nové verzi šablony už opravené (používáte starší pirátskou verzi)…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti