přejmenování hlavní stránka

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress přejmenování hlavní stránka

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 7 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #700

    skycak
    Participant
    Web

    Ahoj, v administraci mám nastavenou hlavní stránku s jménem home, avšak na stránkách po spuštění české lokalizace se mi objevuje v navigační liště hlavní stránka místo mnou nastaveného názvu home. Prosím o radu, kde mám provedené změny provést či přepsat v php. Když tam mám hlavní stránka, celý menu mi ujede do boku: http://www.mudrstrizova.cz/

    Dík za rady.

    #7169

    admin
    Keymaster
    Web

    Řetězec “Hlavní stránka” je natvrdo v českém překladu WordPressu (soubor cs_CZ.po a cs_CZ.mo v adresáři wp-content/languages). Můžeš si to samozřejmě libovolně upravit, ale má to jednu velkou nevýhodu – při aktualizaci české verze bude soubor automaticky přemazán.

    Je tu ale ještě jiný způsob, který můžeš využít, a to přidání následujícího kódu do souboru functions.php v používané šabloně:

    function separatista_vlastni_nazev_home( $menu ) {
      $menu = str_replace( 'Hlavní stránka', 'Home', $menu );
      return $menu;
    }
    add_filter( 'wp_page_menu', 'separatista_vlastni_nazev_home' );

    Teď by měla být “Hlavní stránka” přejmenována na “Home” (můžeš tam dosadit libovolný text). A dej prosím vědět, jestli to funguje. Mimochodem, možná ještě lepším způsobem je upravit vzhled, aby se tam vše vešlo (tedy zmenšit písmo, margin, padding či něco jiného).

    #20063

    Ricaefeliz
    Participant
    Web

    Funguje!:-)

    #20073

    admin
    Keymaster
    Web

    Ricaefeliz: To už snad ani nemůže fungovat? :-) Podle mě už funkci wp_page_menu() nikdo nepoužívá (téma je z roku 2010), protože má každá šablona nějaký definovaný prostor pro zobrazení vlastní menu (nastavované v administračním menu Vzhled – Menu). A kromě toho v aktuálním překladu není “Home” přeloženo jako “Hlavní stránka”, ale “Úvodní stránka” (odkaz), takže výše uvedený kód prostě fungovat nemůže…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti