Prefix databáze

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20004

    Fisek
    Participant

    Dobrý den,

    stáhl jsem si do WP plugin “Change DB Prefix” za účelem zvýšení bezpečnosti, ale když jsem prefix změnil a nastavení uložil, vyskočila mi instalace wordpressu, což mě vyděsilo. Upravil jsem wp-config zpět na wp_, ale vyskakuje mi hláška “Během připojování k databázovému serveru došlo k chybě”. Nemám tušení, jak tento problém vyřešit, tak kdyby mi mohl někdy poradit, velice bych to ocenil. Děkuji.

    S pozdravem,
    Josef Fišer.

    #20006

    admin
    Keymaster
    Web

    Podobný problém se objevil i přímo v anglickém fóru pluginu Change DB Prefix. Sice jste po provedení změny přesměrován na instalaci (můžete ji ignorovat), ale jinak by pak mělo všechno fungovat? Pokud jste nyní změnil prefix v souboru wp-config.php, tak to nepomůže, protože všechny tabulky v databázi už budou mít jiný (změněný) prefix. Takže to zkuste v souboru wp-config.php vrátit zpět na změněný prefix. Ať žije bezpečnost! :-)

    #20007

    Fisek
    Participant

    Děkuji za tak rychlou odpověď. Nahodil jsem teda wp-config s upraveným prefixem zpět a strašně rád bych instalaci WP ignoroval, ale on mě nikam jinam nepustí. Ať zadám jakoukoliv adresu, vždy mě přesměruje na instalaci WP.

    #20008

    Fisek
    Participant

    Co kdybych ty tabulky ručně přejmenoval zpět? Zrovna se na ně dívám, ale nechci do toho zasahovat, abych opět něco nepokazil. Je možnost se s Vámi spojit například přes Skype? Potřebuji tzv. zachránit život a nevím na koho se mám obrátit. Provozuji totiž e-shop a mám tam rozpracované objednávky, takže to potřebuji zprovoznit co nejdříve.

    #20009

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    …s rozjetým e-shopem, to by mohla být zábava, takle to rozbít, no :)

    Co se s těmi tabulkami přesně stalo? Můžete nějak popsat změnu – co se na co změnilo

    Podívejte se do wp-configu, co tam máte, jestli tam je jméno databáze, uživatel+heslo, prefix

    pokud provedete instalaci s údaji, které jste měl na původní instalaci (i s aktuálními prefixy DB, které jsou teď platné), načte se vám původní obsah, takže by se to mohlo vyřešit takto??

    samozřejmě můžete se pokusit přejmenovat je zpět, ale kdo ví, co ten plugin všechno udělal… ta instalace mi přijde bezpečnější, a o nic nepřijdete

    kdyby něco jsem na mailu: jancikuvmail(at)gmail.com nebo i na FB jako “smjanca” (jen mi musíte dát vědět, ať si vás přidám), nebo napište sem

    #20012

    Fisek
    Participant

    No tak jsem provedl tu instalaci WP a mám akorát čistý WP, nic víc. Přitom v FTP je vše tak, jak má být. Všechny pluginy atd. Tabulky mají všechny prefix, ale nechci do toho šťourat. Raději jsem požádal Wedos o obnovu ze zálohy, tak snad to pomůže. Pak dám vědět, jak to dopadlo. A děkuji za Vaši ochotu a pomoc. Opravdu si toho vážím.

    #20021

    Fisek
    Participant

    No tak jsem požádal Wedos o obnovení ze zálohy, což technik udělal, vystavil fakturu na 605 Kč, ale web stále nefungoval. Když jsem mu jasně vysvětlil, že chci obnovit i databázi a chci, aby byl prostě web obnoven do stavu, kdy perfektně fungoval, do stavu, ze kterého mají zálohu, tak mi odpověděl, že vše obnovil a víc pro mě udělat nemůže. Takže jsem to musel řešit s odborníkem, kdo má na Wedos kontakty a musel si dupnout, aby to prostě obnovili pořádně. Konečně se k tomu dostal tzv. specialista Wedosu, který vše obnovil a web perfektně funguje. Tedy fungoval, alespoň do včerejška. Od dnešního rána to sotva… sotva jede.

    To je má zkušenost s perfektním týmem Wedosu, kterou bych nikomu nepřál.

    Ale hlavně, že to jede :-)

    #20024

    admin
    Keymaster
    Web

    Někde tam bylo něco špatně… Byl jsem pár dní na horách, takže jsem se na to nemohl podívat a už se tak asi nikdy nedozvíme, v čem byl konkrétně problém. Podle mě buď došlo k nějaké změně v databázi nebo jen v souboru wp-config.php. Proč by ale měl použitý (a vcelku dobře hodnocený) plugin způsobit takové problémy mi není jasné. Jediné co mě napadá, jestli nemáte ve wp-config.php uvedeného uživatele pro omezený přístup k databázi (s prefixem “w” místo “a”), takže skript pluginu nemohl provést nějaké další změny. Třeba to ale ještě někdo zkusí a budeme chytřejší :-)

    Díky za zkušenosti s podporou Wedosu, osobně jsem s nimi neměl zatím problém, ale ohlasy jsou různé. Obnova dat (zejména placená) by měla proběhnout určitě pořádně. Pokud budete mít nějaké problémy s pomalým načítáním, tak klidně napište (a pošlete rovnou přihlašovací údaje), zkusím se na to časem podívat…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti