přechod na wedos, divně funkční administrace

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem přechod na wedos, divně funkční administrace

Štítky: 

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  JKovac a poslední změna je stará 3 roky, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #38847

    miluska
    Participant

    Dobrý den,
    prosím o pomoc. Přesunula jsem dnes zákazníkovo web k Wedosu (poprvé k Wedosu). Doménu i hosting. DNS nastaveno. (Přesouvala jsem už kolem stovky webů – takže v tom nejsem nováček ;) Vše jsem udělala jako vždy. Ale dnes se mi po přesunu špatně zobrazuje administrace a nefungují mi všechny pluginy správně. Hlavně na stavbu stránky Beaver Builder. Dvakrát jsem přeinstalovala WordPress, vše má aktuální verzi, PHP nejnovější, smazaná cache i pluginů… Myslím si, že něco musí být špatně u nich a bojím se, že na to jejich IT nepřijdou. Připojuji i screen z administrace – pluginy. Hned Vám bude jasné, že takto to rozhodně vypadat nemá. Ráda Vám poskytnu i přístupy… Jsem už vyždímaná a nic mě nenapadá. Web je https://www.eurotranslation.eu/

    Moc Vám předem děkuji.
    Milu Č.

    #38850

    JKovac
    Participant

    Dobrý den,
    screen nevidím. Čím migrujete weby? Ručně nebo pomocí nějakého pluginu?
    Já používám Duplicator – WordPress Migration Plugin a ještě jsem problém neměl.

    #38860

    miluska
    Participant

    Dobrý den,
    migruji je ručně.
    Musím ale tento problém stáhnout, protože na Wedosu asi mají nějakého šotka :) Přes sobotní noc se wordpress skoro uvedl do správného rozložení a přes neděli už je úplně v pořádku. Ovšem přetrvává mi problém s jedním pluginem – možná znáte – Calculated fields form. Nechce se mi formulář zobrazovat. Mám ho přes shortcode. Je zajímavé, že když jsem v údržbě stránky přes Beaver Builder, tak se formulář zobrazí. Ale jen úpravy uložím a zavřu, tak formulář opět zmizí :( Zkoušela jsem jej přeinstalovat. Nezabralo.
    Asi budu muset přes vývojáře pluginu… Ale kdyby Vás něco napadlo, budu ráda :)

    Miluška

    #38862

    miluska
    Participant

    A teď nevěřím vlastním očím, a najednou plugin funguje! Omlouvám se, že jsem tu za otravu. Dělám wordpress dlouho a takhle divný třídenní náběh jsem ještě nezažila. Jinak díky, že jste a že radíte. Vážně díky :)

    #38863

    JKovac
    Participant

    Tak toto mi připadlo jako spíš problém s nějakým cache pluginem. Nepoužíváte nějaký? Že by mu chvíli trvalo, než se z toho vzpamatoval.

    #38864

    miluska
    Participant

    používám WP Super Cache. Ale na přenos ho deaktivuji. Dělá problémy.
    Taky mi to tak přišlo, že to nabíhá po částech – ale tři dny?

    #38865

    JKovac
    Participant

    Možná hloupá otázka, ale zajímá mě to kdybych se s tím náhodou setkal, mám u wedosu 80% stránek a ještě se mi to nestalo. Možná i tím, že používám ten plugin Duplicátor pro přenos, ale nemůžu vědět, že se mi to nestne příští týden ;)
    Dáváte i smazání Cache, případně mažete ručně? Používáte po novém spuštění Debug u pluginu? Pokud mažete, používáte Preload po přenesení webu?

    #38866

    miluska
    Participant

    Asi to dělám moc zastarale :) Naposledy smažu cache před přenosem. Deaktivuji cache plugin a stáhnu celý web přes ftp. Stáhnu databázi. Nahraji přes ftp na nový server, upravím wp-config.php kvůli názvu nové databáze. Naimportuji databázi a změním tabulku wp_option na nové url. Tím se dostanu do nového webu a administrace. Nainstaluji plugin na změny url (např. Search&Replace) a všechny staré přejmenuji na nové. Tím se mi ale nepřepíšou guid posts, tak těm dám příkaz přímo v databázi. Pak jen vyhledám, zda mi tam nezůstaly nějaké staré url… Mezitím mažu cache. Je to delší postup kvůli pluginu Beaver Builder… Dřív jsem rovnou všechny staré url příkazem změnila v databázi, ale úplně mi to rozhazovalo rozvržení stránek dělaných v tom Beaveru. Holt vyžaduje úpravy url z pluginu. Nechápu rozdíl… Po novém spuštění Debug nepoužívám, ani Preload. Po pravdě je ani neznám :/ Tak jak to dělám, weby hned naskočí a šlapou. Já mám ale 95% webů u našeho místního poskytovatele a jsou to kamarádi, takže mám případnou IT podporu hned. A hlavně individuální nastavení, když je potřeba. Ale během měsíce budu nahrávat na Wedos další web, tak jsem vážně zvědavá, jak naskočí. Přijde mi, že tam mažou cache jen jednou denně :)

    #38867

    JKovac
    Participant

    Super. Dík za popis. Beaver Builder nepoužívám a popravdě snažím se vyhnout všem builderům (u Gutenberga šílím). Pokud bude web stejný jako tento (builder + Super Cache) mohl bych Vás poprosit vytvořit si zálohu po svém a potom i zároveň pluginem Duplicator a nahrát web nejdříve přes plugin, jestli třeba eliminuje ty chyby? Hooodně by mě to zajímalo. Dělám v něm pravidelné zálohy webů.

    #38868

    miluska
    Participant

    můžu to zkusit. Budu muset vykoumat, jak Duplicator funguje :) Dám Vám pak vědět. Já si ani zálohy nedělám. Ten můj poskytovatel dělá zálohy každou půlnoc… Ani nevím, jak je na tom Wedos… Nevíte?

    #38869

    JKovac
    Participant

    Super. Pokud přenášíte web ručně, tak jednoduchost sama a nic co by jste nezvládla ;) Případně rád poradím. Wedos má zálohy za příplatek.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti