Přechod na starší verzi

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  8edrich a poslední změna je stará 9 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #18863

    Garnett23
    Participant

    Dobrý den,
    rád bych si nechal poradit, tvořím web ve WordPressu, šlo mi všechno v pohodě 3-4 měsíce zpět na starší verzi, bohužel v současné době jsem přešel (chtěl jsem to vyzkoušet) na novou verzi, která mi absolutně dělá neplechu s webem. Příklad v editoru se mi nezobrazuje vše stejně jak je to uspořádané na webu a podobě. Jelikož na webu používám i více jazyků, nemůžu už ani přepínat v editoru mezi jaky a upravovat stránky v každém jazyce zvlášť.

    Je možné nějak v administračním prostředí přejít na starší verzi WORDPRESS? Děkuji za radu. Aktuálně mám verzi 3.9.1. Bohužel si nepamatuji, jaká verze byla v tu dobu, kdy jsem s tím začínal a která mi vyhovovala.

    #18864

    admin
    Keymaster
    Web

    Osobně přechod na starší verzi nedoporučuji a pokud vím, tak je to možné pouze ručním nakopírováním starší verze na FTP (žádný plugin jsem nikde neviděl).

    Zkusil bych ale spíše dořešit popisované problémy. Jaký používáte plugin pro vícejazyčné verze? Problémy může způsobovat šablona či nějaký plugin, zkuste zapátrat po možných příčinách, třeba nebude oprava ani tak složitá…

    #18870

    Garnett23
    Participant

    Používám qTranslate. A právě při editaci webu, mi to vyhazuje nad editorem hlášeku, že je zakázán, že nebyl testován s verzí WordPress na který jsem zaktualizoval.

    Takže editor mám strašně rozházený jinak, než to mám na stránkách. Nevím si s tím rady absolutně. Takhle to vidím v editoru, jinak na stránkách to mám krásně pod sebou.

    Attachments:
    #18872

    admin
    Keymaster
    Web

    Plugin qTranslate bohužel není kompatibilní s novou verzí WordPressu a je možné, že už nebude nadále vyvíjen.

    Můžete ho zkusit opravit podle uživatelů. Mělo by stačit upravit soubor qtranslate.php a následně stáhnout a nahradit další tři soubory.

    Ale do budoucna lepším řešením asi bude přejít na nějaký jiný multijazyčný plugin (např. WPML, Polylang), většinou obsahují možnosti pro import obsahu z jiných pluginů.

    Před každou změnou je doporučena záloha databáze i souborů :-)

    #18874

    Garnett23
    Participant

    Děkuji Vám za informaci, přechodem na jiný plugin, tzn. odinstalování starého qTranslate a přechod na WPML, Polylang bude to něco znamenat? Rozhází mi to tu práci, kterou tam teď mám?

    Díky za info

    #18877

    admin
    Keymaster
    Web

    Nejdříve bych ho zkusil opravit, podle uživatelů by to mělo fungovat.

    Migrace by měla převést všechny stávající vícejazyčné texty do nového pluginu. Možná se vyskytne nějaký problém (každý plugin funguje trochu jinak, potenciální problémy se zobrazením některých prvků, bude to chtít ošetřit zachování/přesměrování URL adres), ale stejně se tomu do budoucna asi nevyhnete…

    Rozhodně bych však zatím zkusil alespoň opravu než návrat ke staré verzi WordPressu.

    #18879

    Garnett23
    Participant

    Díky za pomoc, pokusím se tedy zajít na některé z fór a poptat se, jestli by šla tedy nějak udělat oprava.

    #18880

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, oprava lze udělat snadno, odkaz a stručný popis máte o kousek výše…

    #18881

    Garnett23
    Participant

    Děkuji už jsem to studoval, jenže absolutně nevím co mám dělat :/

    #18897

    admin
    Keymaster
    Web

    Podrobněji to máte popsáno ještě zde (anglicky). Stačí upravit soubor qtranslate.php a nahradit stažené soubory (viz odkaz o několik příspěvků výše) qtranslate_hooks.php, qtranslate_javascript.php a qtranslate_wphacks.php.

    Také mě to asi čeká neboť jeden klient nechce plugin opustit, takže jsem si připravil instalační balíček a přikládám ho ke stažení. Jednoduše ho rozbalte a nakopírujte na FTP (přehrajte stávající soubory pluginu). A uvidíme, co se stane, zatím jsem to netestoval :-)

    #21205

    8edrich
    Participant

    Zdravím, také jsem aktuálně řešil tento problém – tedy přechod na WP 4.0.1 a s tím nefunkčnost pluginu qTranslate 2.5.39.
    Zkusil jsem vaše řešení s přepsáním starší verze pluginu, ale nezafungovalo to.
    Až po té jsem objevil, že autor pluginu stojí zároveň za pluginem qTranslate Plus, o kterém sice píše, že není pokračováním původního, ale jehož chování je s původním identické. S WP 4.0.1 funguje bez problémů.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti