Potrebuju poradit s umistenim obrazku na pozadi

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Potrebuju poradit s umistenim obrazku na pozadi

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  radek178 a poslední změna je stará 13 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #705

    radek178
    Participant

    Ahoj,

    potrebuju poradit jak zmenit umisteni obrazku na pozadi. Mam obrazek jako pozadi, ktery je uprostred stranky (vertikalne) a po stranach se pak zobrazuje jen seda barva.

    1. Chtel bych vedet, jak zmenit tu sedou barvu po stranach na jinou

    2. Jak udelat pozadi aby se obrazek neposunoval zaroven se strankou? Mam to ted posunovaci a potrebuju to aby pozadi stalo.

    Dik.

    #7184

    digrizak
    Participant
    Web

    Pokud se jedná o šablonu, která podporuje obrázky na pozadí, tak v nastavení vzhledu pozadí najdeš jak barvu (i s kapátkem na výběr), i umístění (fixed)

    #7185

    radek178
    Participant

    Jo, diky moc, uz jsem to mezitim nasel. Jeste bych ale potreboval vedet jednu vec. Jak ztmavit stranku? Mam ted na mysli pouze sirku webu, ne pozadi (obrazku). Nevim jak to lip napsat. Proste mam na pozadi obrazek, ktery je sirsi nez web a potrebuju ten web udelat trosku min pruhlednej. Ted ho mam v podstate dost pruhledny a chtel bych to trosku ztmavit, aby bylo lip videt pismo atd.

    #7186

    digrizak
    Participant
    Web

    Záleží na situaci:

    1) Jakou šablonu máš (některé umožňují nastavit více věcí, než jiné)

    2) Kde máš tvé stránky. Pokud na WordPress.com, tam zdarma vzhled pomocí úpravy CSS neuděláš, nebo na vlastním hostingu, kde by to mělo jít přes CSS každopádně.

    #7187

    radek178
    Participant

    Aha, ok. Takze sablonu mam udelanou v programu, ktery je vytvari. Vytvoril jsem si v nem i dalsi, mene pruhlednou a chtel jsem ruzne zmenit soubor prepsanim neceho. Pravdepodobne je to v souboru styles.css a kdyz porovnam oba, tak jsou v nem rozdily prave v barvach, ale na cca 5 mistech a nevim, ktery zmenit. Nechci do toho stourat zbytecne, protoze se pak nekde muzu prepsat nebo zapomenout a to by nebylo dobry. Zalohy sice mam, jenze uz v nich mam takovej bordel, ze ani nevim, ktery soubor je ktera verze upravena z dalsi verze.

    1. Hosting mam svuj a mam tam prave ty css soubory. Hledal jsem transparent nebo opacity, ale to tam neni, jak jsem rikal, jediny zmeny jsou v barvach, ale na cca 5 mistech.

    2. Dal se chci jeste na neco zeptat. Ta sablona co jsem si pripravil ma 3 sloupce. Je mozne tu sablonu mit na 3 sloupcich,a le kdyz clovek cte clanek, tak aby se zmenila jen na 2? Menu vlevo a vpravo clanek? Jestli jo, kde se tohle meni?

    #7188

    digrizak
    Participant
    Web

    Vzhledem k tomu, že sis tu šablonu vytvořil sám, tak jediný, kdo může přijít na to, jestli to ona šablona umí. Sama o sobě pravděpodobně ne.

    Jinak, bych se nebál experimentovat se style.css. Udělej si zálohu, kdyby něco selhalo, ale pokud budeš měnit jen barvy, tak si nemyslím.

    PS: jen by mě zajímalo, jak se jmenuje ten prográmek na tvorbu šablon.

    #7189

    radek178
    Participant

    Ok. Zkusim. Program je Artisteer. Je to program pro blbce, co nic neumi a dela vse za ne. Jen si nastavujes kde chces menu, kde clanky atd. Jen nevim, jak prijit na to, jestli umi clanek otevrit tak, aby zmizel sloupec vpravo.

    #7190

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky všem za reakce, doplním jen několik shrnujících poznámek:

    Zobrazení pozadí je možné nastavit v menu Vzhled – Pozadí, v tomto konkrétním případě jde o položku “Upevnění”, kterou je třeba nastavit na “Pozadí ve velikosti obrazovky zůstává upevněno na stejném místě”, aby se pozadí neposunovalo.

    Jedinou možností pro změnu barvy je soubor style.css, patrně to bude nutné změnit na více místech, podle toho jak to program Artisteer konkrétně vygeneroval (již ze své povahy si musí vytvářet některé “zbytečné” prvnky). Mimochodem, tento program funguje vcelku slušně, ale určitě není na tvorbu šablon ideální, obvykle se objevují problémy právě při uživatelských úpravách. Doporučuji tedy spíše nalézt nějakou nejpodobnější šablonu, která se pak lépe upravuje. Ale určitě Artisteer apriori neodsuzuju (detailně jsem ho nezkoušel) a možná i umí pracovat s podmínkami typu “pokud je zobrazen konkrétní příspěvek, tak nezobrazuj pravý sloupec”. A pokud to neumí, tak to budete muset přidat jako klasickou podmínku ve stylu:

    if !is_single() { Zobrazit pravý sloupec }

    Jaké máte s programem Artisteer zkušenosti? A je možné vaši šablonu pro zajímavost někde vidět online?

    #7191

    radek178
    Participant

    Byl jsem mimo tak pisu az ted. Vubec nevim co a kde. Nejsem programator. Jak jsem psal, vzhled je delany v programu pro zelenace.

    Nejpodobnejsi sablonu jsem chopen najit, ale problem je ten, ze ji nebudu umet upravit. V zasade mne ale staci malo. Fotka na pozadi a pruhledny web. Jenze jak to udelat mimo program Artisteer nemam potuchu.

    S timto “možná i umí pracovat s podmínkami typu “pokud je zobrazen konkrétní příspěvek, tak nezobrazuj pravý sloupec”.” asi pracovat neumi anebo jsem to nenasel.

    Zkusenosti mam dobre. Zatim funguje vse jak ma. Sablony jsme si udelal 3 a ted je zkousim. Jedna je tady http://www.serengetishallnotdie.com

    Kdyz se zmeni sablona, tak je nutne vzdy prestavet i menu?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti