Pomoc s volbou správné galerie

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Pomoc s volbou správné galerie

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  hofinland a poslední změna je stará 7 let, 4 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30146

    hofinland
    Participant

    Dobrý den,

    už jsem z toho docela zoufalí tak se zkusím zeptat. Potřebuju vytvořit galerii vyfocených skutečných obrazů. Chtěl bych aby byli ale zachovány proporce obrazů, tedy velikostmi v poměru k sobě stejné. Soubory fotek tento požadavek už splňují (tzn. např. 2000 px odpovídá 2 metrům ve skutečnosti). Nenašel jsem ale způsob jak tyto proporce zachovat v různých galeriích. Požadavky na galerii jsou celkem prosté. Kromě zachování proporcí ještě aby po kliknutí vyskočilo okénko se zvětšenou fotkou.

    Díky za odpověď.

    #30147

    ota.n
    Participant

    Dle mého bude nutné (aby to bylo dostatečně “blbuvzdorné”) nejdříve vytvořit v nějakém fotoeditoru jednotné neutrální pozadí dostatečného rozměru a na toto pozadí vkládat jednotlivé obrazy. Bude li to jednotné pozadí velké např. 3000 x 2000 px pak malý obraz (např. 500 x 500 px) bude mít kolem sebe hodně prázdného místa (300 px nahoře a dole, 1250 vpravo/vlevo) a velký obraz bude mít prázdna málo.
    Po naimportování takto připravených obrázků do jakékoliv galerie budou jak náhledové miniatury tak zvětšené “originály” vždy ve správném poměru.

    #30148

    hofinland
    Participant

    Taky mě to napadlo, doufal jsem ale v elegantnější řešení. De facto by stačilo najít galerii u které lze měnit velikost jednotlivých obrázků v náhledu. To se mně ale nepodařilo najít a to sem jich už pár vyzkoušel. Budu muset asi použít metodu co popisujete, nic jiného mně asi nezbývá. Každopádně díky za radu.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti