Počítadlo návštěvnosti stránek

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Počítadlo návštěvnosti stránek

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (9 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 5 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1574

    feldjager
    Participant
    Web

    Dobrý den, je možné dát počítadlo přístupu návštěv na web? Aby bylo třeba jen pro moji informovanost, kolik denně a celkem je počet návštěv. Děkuji.

    #11242

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    Samozřejmě, že ano. Počítadla jsou dnes velmi rozšířenou “vychytávkou” pro webmastery. Vy si můžete vybrat z dvou variant.

    Externí služba

    První variantou je použití externí služby, která většinou požaduje vložení měřícího kódu na web. Asi nejvíce používanou službou pro měření návštěvnosti webu v česku je tuzemský Toplist.cz. V zahraničí a mezi Marketéry a mým oblíbeným měřícím nástrojem je Google Analytics, ten hodně lidí uznává a dodává asi nejpřesnější výsledky. Výhodou je také dobrá analýza vyhledávacích dotazů z Googlu, které přivedly návštěvníky na váš web. Pro implementaci GA do WordPressu existuje i mnoho pluginů, stačí hledat.

    Plugin do WordPressu

    Druhou možností je vložení pluginu přímo do WordPressu. Takové řešení má jednu pádnou výhodu – funguje na vašem webu a nemůže se stát, že jako externí služba vypadne. Nevýhodou takového řešení je fakt, že každý plugin si ukusuje z koláče memory_limitu. Já osobně aktuálně používám externí řešení, ale před časem jsem používal velmi dobrý plugin WassUP, který je dle mě bezpochyby nejlepším pluginem do WordPressu pro měření návštěnosti. Hrozně rád bych v rámci objektivity přidal i nějáký další plugin, ale bohužel žádný další kvalitní neznám.

    S Pozdravem,
    Neteyes.cz

    #11243

    Michal Ozogán
    Participant
    Web

    Zajímavý je ještě plugin Jetpack, který do wordpressu integruje některé funkce z wordpress.com – jako je právě statistika návštěvnosti, hoover card pro komentátory, rozesílání článku emailem či třeba kontaktní formuláře. Jednotlivé části pluginu je možné deaktivovat a nechat si tak opravdu to, co člověk potřebuje.

    Měří spíše základní data, žádné složité grafy či tabulky nečekejte.

    #11244

    Alex
    Participant

    Jednoznačně Google Analytics. Zkoušel jsem NetAgent, Toplist, ale Google Analytics, vždy vyhrál. Tam najdete vše co potřebujete a pokud je to jak říkáte jen pro Vaši potřebu, tak bych neváhal.

    #11245

    feldjager
    Participant
    Web

    Děkuji za odpovědi.

    #11247

    admin
    Keymaster
    Web

    A jaké řešení jste nakonec vybral?

    Osobně jich používám několik (ne najednou, ale na různých webech různé), ale ideální řešení jsem bohužel zatím nenašel…

    Z externích služeb je jasná služba Google Analytics (pro implementaci do WordPressu je možné použít pluginy Google Analytics for WordPress či Google Analyticator). České služby jsem moc nezkoušel, takže nevím do jaké míry jsou kvalitní… Sem se dá ale zařadit také zmiňovaný Jetpack, protože statistiky tentokrát počítají přímo u WordPressu. Kromě statistik však plugin obsahuje mnoho dalších funkcí (zejména ze služby WordPress.com) a pokud chcete zjišťovat pouze návštěvnost, tak může použít “ořezaný” plugin Jetpack Lite.

    Samostatné pluginy mají nevýhodu zejména v náročnosti na databázi. S návštěvností několika desítek lidí denně se brzy začnou ukládat v databázi MB dat a bude třeba je nechat automaticky čistit. Z těch povedenějších jsem zkoušel:

    Firestats (součástí je i naše česká lokalizace) – bohužel již delší dobu neaktualizovaný (pro jisté účely ale nenahraditelný).

    NewStatPress – vcelku povedený plugin, pravidelně aktualizovaný.

    WassUp – používal jsem na jednom webu, ničím mě neuchvátil, ale problémy nezpůsoboval.

    Uvítáme i další tipy na zajímavé služby a pluginy!

    #11248

    admin
    Keymaster
    Web

    A pro ukládání vlastních dat tu mám asi aktuálního favorita – plugin StatComm (StatPress Community). Vypadá velmi povedeně, nabízí i API pro vývojáře a pokouší se o cachování dat…

    #11249

    Lukenzi
    Participant

    V pluginu nelze nastavit IP adresu kterou má vynechat ze statistik a mimoto mi nejde z administrace smazat (hází chybu serveru)

    Plugin NewStatPress tuto volbu má (i když je to vlastně úplně stejný plugin) jen nechápe IPV6 adresy a IPV4 ignoruje…(stejně je do statistik započítává)

    Pro Google Analitics se mi nepodařilo úspěšně rozchodit nic z asi 5 nejpoužívanějších pluginů + ty uvedené (asi problém s dvoufázovým ověřením).

    Jetpack sice funguje hezky jen se tam nedá nastavit skoro nic.

    Asi se vrátím zpět k WassUpu :(

    #11250

    togur
    Participant
    Web

    Jen doplním. Pokud by někomu nevyhovoval Google Analytics, existuje k němu OpenSource varianta: Piwik. Nutno instalovat na vlastní server. Viz piwik.org nebo recenze http://www.maxiorel.cz/piwik-povedena-open-source-alternativa-ke-google-analytics

    #11251

    aqua
    Participant
    Web

    DObrý den, opět prosím o pomoc a to jakým způsobem (jak a kam) vložit počítadlo. Vygenerovala jsem si na Toplistu kód, ale nevím co teď s ním. Ráda bych ho do levého panelu třeba pod “Nechte nám vzkaz” na webu www.aquapodebrady.cz
    Mockrát díky! Klára

    #11252

    aqua
    Participant
    Web

    Tak už jsem na to příšla. Nicméně ten odkaz z Toplistu mi nefungoval, nemohla jsem na to přijít. Buď se mi zobrazoval ten kód samotný a nebo jen ikona TOP. Našla jsem si tedy počitadlo jinde. Zdravím! Klára

    #36843

    Kikina
    Participant

    Jasné, že to jde. Můžeš si na to dokonce u zaplatit specialisty, kteří ti s tímto problémem pomůžou. Nebo já jsem si na to došla postupně sama čtením různých a zkoušení. Záleží kolik máš času a jaký účel tvůj web má. Ale vůbec bych se nebála do toho pustit sama.

    #36855

    admin
    Keymaster
    Web

    @kikina: Pokus o spam? Odkaz jsem odstranil, nijak se tématem nesouvisí…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti