Plugin – Visual Composer

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30396

    johny98
    Participant

    Zdravím. Mám dotaz ohledně tohoto pluginu. Cca před 2 lety jsem zakoupil šablonu Brigde, kde její součástí je i tento plugin. Pak jsem tu šablonu ale nepoužil a vrátil jsem se k ní až teď. Při snaze vytvořit jakoukoli stránku mi visual composer nefunguje (resp. je normálně zaktivovaný, vidím veškeré možnosti tvoření ale samotné “okno” pro tvoření stránky se mi nezobrazí a jednotlivé části jako sloupce, textová pole atd. nejdou vůbec přidat). Párkrát mě to odkázalo na oficiální stránku, kde to chtělo zakoupit ten plugin, ale na některých webech jsem četl, že by měl být už v rámci plné verze některých šablon. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Díky za jakékoli rady :)

    #30397

    mirekk
    Participant
    Web

    Nevím jak je to u vaší šablony, ale já mám také šablonu s VC a tam to funguje tak, že při aktualizaci musím plugin VC odinstalovat a smazat a potom ho znovu nainstalovat z nabídky, která se zobrazuje v horní části administrace. Samozřejmě musím mít aktivovanou tu šablonu.
    Zkuste tedy VC deaktivovat a smazat a podívejte se, zda vám šablona nabídne instalaci doporučených pluginů.

    #30398

    admin
    Keymaster
    Web

    Je to přesně tak, jak napsal @mirekk. Musíte si nejdříve stáhnout aktuální verzi šablony Bridge, která bude obsahovat i nejnovější verzi pluginu Visual Composer (na první pohled to ale nebude tak vypadat, musíte ho deaktivovat a znovu nainstalovat v nové verzi).

    #30431

    johny98
    Participant

    Díky za vaše rady. Zjistil jsem, že je to verze 7.5 a dnes je už 10.1.1. Mám ale dotaz ještě ohledně té aktualizace – protože v aktualizacích v admin prostředí wordpressu nemám navrženou aktualizaci pro Bridge. Instaloval jsem ji normalně pomocí vložení .zip souboru, který jsem měl ještě z roku 2015 uložený. Dá se ta aktualizace nějakým způsobem vyřešit? Protože pokud ne, plugin mi nepůjde a tím pádem je pro mě šablona nepoužitelná.. Díky

    #30439

    mirekk
    Participant
    Web

    Jestliže máte šablonu zakoupenou, při její aktualizaci vám přijde mail s nabídkou k jejímu stažení.
    Když je VC součástí šablony, je v instalačním balíku i jeho aktuální verze, která s ní je kompatibilní. VC v tom případě nemůžete samostatně aktualizovat z nabídky aktualizace pluginů, protože je v šabloně jako prémiový obsah, vázaný na tu konkrétní šablonu. Nemusíte proto platit za plugin zvlášť, platí ho autor šablony v rámci své licence. Nevím jestli jsem to napsal srozumitelně.
    Jediným řešením tedy je, mít oficiální verzi šablony a reagovat na maily s upozorněním na aktualizaci.

    #30443

    admin
    Keymaster
    Web

    Šablonu musíte aktualizovat ručně, tedy ideálně aktivovat nějakou výchozí šablonu (např. Twenty Sixteen), smazat adresář se šablonou Bridge z FTP (nebo smazat šablonu přímo z administrace) a následně znovu nainstalovat nejnovější verzi (+ podobně postupovat se všemi souvisejícími pluginy). Záloha je před touto akcí raději doporučena, některé šablony obsahují různé drobné chyby a můžete ztratit nastavení, widgety, atd.

    V administraci WordPressu se bohužel neobjevují informace o nových verzích placených šablon a nelze je tak snadno aktualizovat automaticky, ale musíte to provádět ručně (a sledovat aktualizace). Jedním z možných řešení je plugin Envato Market, pomocí kterého pak můžete automaticky aktualizovat pluginy a šablony zakoupené u ThemeForest (plugin se napojí na účet u ThemeForest a umí sledovat aktualizace + zároveň provádět přímo automatické aktualizace).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti