Plugin pro různé seznamy

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 7 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29107

    Azifaral
    Participant
    Web

    Na webu jsem si pro tvorbu číselných seznamů ohnul css tak, aby ten číselný seznam byl grafičtější, ukázka např. zde. Jenomže ne vždy jej vlastně tak chci použít, protože když jsou ty texty v tom seznamu kratší a je jich hodně, tak už to vypadá divně. Tak přemýšlím, že bych si vlastně vytvořil několik typů seznamů jak číselných tak odrážkových a vždy bych si při tom zakládání příspěvku vybral. Jediný plugin, který jsem našel a který toto asi umí je Lists Shortcode and Widget. Nevím jestli je dobrý nebo špatný, podle hodnocení spíše dobrý, jenom dotaz, zda už někdo něco takového používá a třeba to dělá jinak.

    #29110

    admin
    Keymaster
    Web

    Asi nejjednodušší řešení (bez použití pluginů) spočívá v tom, že si uděláte různé skiny, a to na základě nějakých definovaných tříd pro CSS.

    Potom stačí vložit seznam do příspěvku a místo defaultního

    <ol>
    <li>První položka</li>
    <li>Druhá položka</li>
    </ol>

    tam doplníte nějakou třídu, která bude mít v CSS definována potřebná pravidla pro zobrazení, tedy např. <ol class="skin1"> nebo <ol class="kulate-ikonky">. Nevýhodou tohoto řešení je bohužel to, že to budete muset někde evidovat a případně s tím seznámit editory. Na druhou stranu nepotřebujete žádný speciální plugin.

    Nebo můžete použít nějaký plugin, který vkládá seznamy pomocí zkrácených zápisů (shortcode), umí to např. oblíbený Shortcodes Ultimate a určitě mnohé další. A můžete si zakoupit i doplňkové skiny nebo si je připravit sám. Hlavní výhodou pak bude, že editoři při vložení seznamu budou moci vybírat z nabídky skinů.

    Zmiňovaný plugin “Lists Shortcode and Widget” vypadá dobře, ale je to vlastně trochu kombinace obou řešení :-) Umožňuje vložit seznam pomocí shortcode a můžete si tam nadefinovat vlastní CSS třídu, takže jediný rozdíl je v tom, že máte možná hezčí UI pro vkládání seznamů, ale zase musíte ručně vkládat CSS třídu a ještě bude seznam vložen pomocí shortcode, což mi nepřijde zcela ideální (a stačilo by jednoduše doplnit CSS třídu pro <ol>).

    #29112

    Azifaral
    Participant
    Web

    Díky moc za rady, ta první varianta by byla optimální, jenom je tady jeden zásadní zádrhel – ta zatracená a čím dál tím více se prohlubující skléróza :D. Já už několikrát si takto vytvořil nějakou třídu nebo identifikátor a za pár dnů bych ho ze sebe vypotil leda tak pod pohrůžkou brutálního mučení a i tak si nejsem jistý :D.

    Asi nejzajimavější řešení je pomocí toho Shortcodes Ultimate, navíc bych jej asi využil i na jiné věci a nebylo by to tak jednoúčelové jako ten mnou navrhovaný Lists Shortcode and Widget.

    #29114

    admin
    Keymaster
    Web

    Přesně, to je ta hlavní nevýhoda… Jedině si to doplnit někam do interní nápovědy přímo do WordPressu a pořádně to komentovat v souboru style.css :-) Existují i pluginy pro různé CSS a PHP snippety, kde by se to dalo vcelku dobře spravovat, ale určitě to není ideální, zejména pokud je na webu více editorů…

    Na druhou stranu zase doplníte plugin s mnoha funkcemi, které třeba ani nepoužijete…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti