Plugin pro galerii jako je na iDNES.cz

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Plugin pro galerii jako je na iDNES.cz

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 8 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #18965

    opletal999
    Participant

    Ahoj, existuje pro WordPress nějaký plugin na galerii, která by byla podobná té, co mají třeba na iDNES.cz? Líbí se mi to, že v článku je jeden obrázek a v případě, že jich je více, objevíce tam tlačítko “Dalších X fotografií v galerii”. Jako třeba tady.

    Ta galerie by samozřejmě nemusela mít svoje prostředí, stačilo by, kdyby se fotky otevřely v Lightboxu.

    Nevíte o něčem? Já na nic takového nepřišel :(

    #18981

    admin
    Keymaster
    Web

    Díval jsem se na odkazovanou galerii a mají tam nějaké vlastní řešení. Nevypadá to špatně, ale osobně se mi moc nelíbí, že tam nevidím přehled náhledových obrázků a tedy netuším, co mě tam bude čekat.

    Základní možností jsou klasické mediální soubory přímo ve WordPressu. Stačí pak do příspěvku vložit první obrázek tak, aby neodkazoval na mediální soubor, ale na stránku se zobrazením souboru. Dostanete se pak na přehled obrázků, které jsou přiřazené k příspěvku a můžete jimi listovat (záleží to na šabloně, vyzkoušejte např. výchozí Twenty Fourteen, úpravy se provádějí v souborech single.php či attachment.php). Bohužel je to nepříliš využívaná funkce WordPressu, ale funguje perfektně.

    Pokud potřebujete Lightbox nebo nějaký jiný efekt (podle mě není potřeba, když se musí překlikávat), tak se to řeší tak, že se do příspěvku vkládají všechny obrázky, ale kromě jednoho se u všech nastaví, aby nebyly vidět (např. pomocí CSS display:none;).

    Zajímavé možnosti nabízí také plugin NextGEN Gallery, který umožňuje vkládat galerie nejen jako přehled náhledových obrázků (které se budou otevírat v nějakém Lightboxu), ale obsahuje i tzv. “ImageBrowser” či “Basic Slideshow”, což bych doporučil vyzkoušet. Možná lze doinstalovat i nějaké další řešení… Spoustu možností mají v tomto pluginu také alba, do příspěvku poté vlastně vložíte odkaz na album a když na něj uživatel klikne, tak se teprve dostane do příslušné galerie.

    #20071

    admin
    Keymaster
    Web

    Nějaký příklad pro CSS řešení v rámci NextGEN Gallery se objevil např. tady (nezkoušeno).

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti