Plugin na mereni rychlosti nacitani webu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Plugin na mereni rychlosti nacitani webu

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  rbartuska a poslední změna je stará 11 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1907

    rbartuska
    Participant
    Web

    Hledám pluginy/řešení na:

    1) monitoring rychlosti nacitani serveru (idealne nejakej meric, co bude merit 1x za hodinu treba jak rychle se nacetly vsechny prvky na strance – vcetne obrazku)

    2) plugin pro upravu moznosti uzivatelskych opravneni (sefredaktor/redakor,atd..) Potrebuju temto urovnim (klidne globalne) trochu omezit prava, aby napriklad vubec nevideli nektery moznosti v menu (nastroje, content block, atd..)

    Diky za pomoc

    #12304

    Lukenzi
    Participant
    #12305

    togur
    Participant
    Web

    Pro analýzu stránky z hlediska rychlosti existují taky doplňky pro Firefox: FireBug a Page Speed.

    #12306

    togur
    Participant
    Web

    A koukám pro pingdom existuje přímo plugin pro WP – http://wordpress.org/extend/plugins/pingdom-status

    Lukenzi díky za tip.

    #12307

    rbartuska
    Participant
    Web

    Pánové díky za tipy.

    Ten pingdom status vypadá zajímavě, i když to úplně neřeší můj problém, tak aspoň něco.

    User role editor slouží k nečemu jinému něž potřebuju já. Já bych potřeboval třeba redaktorům zneviditelnit menu nástroje. A to pomocí user role editoru nejde. Nebo jsem nepochopil jak to udělat, ale žádná přímá volba tam není.

    #12309

    admin
    Keymaster
    Web

    1) Monitoring načítání webu

    Funguje vám zmiňovaný plugin Pingdom Status? Četl jsem, že má služba Pingdom už nové API, které tento plugin (zatím) nepodporuje a to původní postupně odumírá (aneb deprecated):

    WordPress plugin mentioned in this article requires our deprecated SOAP API. You can find all the details of our REST API here…

    rbartuska: V čem konkrétně plugin nevyhovuje a jaký problém neřeší?

    Existuje mnoho dalších pluginů založených na podobných monitorovacích službách. Pokud by se to chtělo někomu procházet a našel favorita, tak uvítáme zkušenosti…

    2) Uživatelská oprávnění

    Uživatelská oprávnění a položky levého administračního menu spolu úzce souvisí. Zmiňovaný plugin umožňuje upravovat oprávnění pro jednotlivé uživatelské úrovně (podobných pluginů existuje více). Problém je, že některé položky potřebují stejná oprávnění…

    Pro detailní úpravy menu existuje výborný plugin Admin Menu Editor, ale pro omezení jednotlivých uživatelských úrovní budete možná potřebovat prémiovou verzi (cca 25 USD). Dalším pluginem pro úpravy menu je např. Adminimize.

    Existují i jednoduché jednoúčelové pluginy typu Remove Tools Menu, ale těch by bylo potřeba mnoho a byl by v tom asi nakonec pěkný nepořádek…

    To už si můžete jednotlivé položky odebrat pomocí vlastního malého pluginu, kde využijete funkci remove_menu_page() (samozřejmě s testováním na jednotlivé uživatelské úrovně).

    #12310

    rbartuska
    Participant
    Web

    1) Pingdom Status – asi funguje, ale moc jsem jeho funkci nepochopil. Každopádně mi funguje propojení pluginu s online účtem. Nepoužívám ho, lepší je online verze podle me.

    Neresi pro me situaci, kdy ja potrebuju monitorovat rychlost nacitani webu (idealne obrazku ve fotogalerii) – resim totiz problem, ze web musi bezet na firemnim serveru (a ne na normalnim hostingu) a nekdy je server liny (nenacita PDF a vetsi obrazky), pritom to neni vytizenosti. Proto hledam neco na monitoring rychlosti nacitani (ne dostupnosti)

    Zkusim neco projit z te nabidky, pripadne napisu zkusenosti.

    2) diky moc za tipy, projdu to a neco neplaceneho vyberu

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti