platební brána pro web

Zvolené téma obsahuje celkem 13 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  AKM a poslední změna je stará 11 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1503

    KoZi_man
    Participant
    Web

    Hledám programátora nebo někoho kdo by mohl pomoci a poradit s tím jak nahradit platební systém v zakoupené šabloně jobroller, kde je používána platba pomocí paypalu. Což v ČR není rozšířený platební systém.

    Zatím nemám zkušenosti s něčím podobným a nevím jetsli existuje pro WP nějaký pluing nebo něco podbného pro bankovní převody.

    Nejvíce mě zaujala možnost gopay.cz, ale nevím jestli se dá implementovat na mé stránky.

    http://www.nabidnise.cz

    Všechno by bylo samozřejmě za peněžní odměnu.

    Prosím o kontakt na kozel.t@seznam.cz nebo přispěvek zde.

    #10959

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    Příště prosíme o vložení do příslušné sekce fóra.

    Děkujeme.

    #10960

    admin
    Keymaster
    Web

    Přeřazeno do správné sekce fóra.

    Nevím jak je na tom šablona JobRoller s rozšiřitelností platebních bran? Na webu jsem se dočetl pouze následující:

    Payment Gateways

    With built-in payment gateway support, you can start collecting payments for new job listings almost immediately. We currently support PayPal (Standard and IPN) but will eventually include several other gateways.

    Otázkou je, zda bude možné jednoduše přidat další platební bránu. K tomu bych potřeboval přístup k placené šabloně (+ nějaký manuál). Ozvěte se prosím na email pavelevap@separatista.net. Nedávno jsme měli i další podobný dotaz, který však bohužel skončil na nemožnosti napojit prémiovou šablonu.

    Brzy bychom měli implementovat službu GoPay do pluginu WP e-Commerce, takže by to pak snad šlo z velké části využít.

    Jaký způsob integrace konkrétně zvažujete?

    #10961

    constantine
    Participant

    Ahoj, trošku OT, ale chtěl bych se zeptat, jak je na tom implementace GoPay do WP e-Commerce, popř. zda se dá postup někde sledovat.

    Nebo jestli není ve vývoji přímo plugin pro GoPay. Zatím jsem procházel integrační manuál a ukázkové příklady z GoPay, ale zrovna moc moudrý z toho nejsem.

    Díky.

    #10962

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, plugin stále plánujeme dokončit, ale v současné chvíli náš klient upřednostnil jiné věci, takže se to určitě ještě trochu zdrží. Zcela samostatný plugin udělat moc nejde, samotná platební brána se musí vždy na něco napojit (eshop či vlastní plugin s procesem nákupu).

    #10963

    AKM
    Participant
    Web

    Potřeboval bych poradit s platební bránou pro platby kartou i SMS.

    jde jak – eshop

    tak o platby za inzeráty, články, aj.

    #10964

    admin
    Keymaster
    Web

    karelantoninmachacek: Nejdříve si musíte zvolit nějakého poskytovatele kartových a SMS služeb (např. GoPay). Potom nám musíte napsat, jaké používáte řešení (plugin pro eshop či inzertní server). A nakonec se třeba najde někdo, kdo provede integraci zvolené platební brány na existující řešení… Nejznámější je asi PayPal, který je většinou v pluginech integrovaný, ale specializované české brány dostupné většinou nejsou a musí se nejprve napojit… Zkuste to prosím trochu upřesnit…

    #10968

    AKM
    Participant
    Web

    Potřeboval bych doporučit aby dobře pracoval s WordPressem, šel použít pokud možno mezinárodně respektive minimálně CZ, SK, PL, De, A, UA, RU. Nebo by jste doporučovali na každý stát zvlášť?

    Možná že se ptám trochu blbě, ale jde mi o to že třeba mezinárodní bankovní převody jsou trochu složitější. Tak aby mi to bez problému docházelo do mého účtu na Ukrajině. Zkrátka bych pokud možno chtěl předejít problémům s platbami.

    Nejdříve si musíte zvolit nějakého poskytovatele kartových a SMS služeb (např. GoPay).

    Jde o více druhů – mám několik webů s různými pluginy.

    Potom nám musíte napsat, jaké používáte řešení (plugin pro eshop či inzertní server)

    Ano ten znám. Jaký na něj máte názor.

    PayPal

    Líbí se mi jak na nich že umožňují

    – platit z různých mobilních operátorů v každém státě.

    – platit z karty

    – Yandex dengi

    – WebMoney

    – RBK

    – případně mají další platební způsoby

    Tak bych chtěl něco podobného.

    Upravil admin: Odstraněny odkazy, které vedly na stránky, kde byla potřeba registrace.

    #10969

    AKM
    Participant
    Web

    Omlouvám se dával jsem odkazy a nepovedli zkosím to ještě jednou

    Jedno je Mamba http://mamba.ru/my/transaction_add.phtml

    Další Bebo je http://beboo.ru/customize.php?m=payservices&a=vip_

    Dále Love planet http://www.loveplanet.ua/a-purse/

    A podobných kombinovaných existuje více.

    #10970

    admin
    Keymaster
    Web

    S tím tady moc nepomůžeme a s WordPressem to nemá nic moc společného… Až nám tu napíšete, že chcete integrovat např. GoPay do nějakého konkrétního pluginu či šablony, tak to můžeme začít řešit. Ale nebudu hledat poskytovatele plateb v Rusku a na Ukrajině, i když azbuku umím :-) Tam byste měl mít asi největší zkušenosti sám a rádi uvítáme všechna zajímavá řešení.

    Schválně se podívejte na službu GoPay, což je podle mě kvalitní a dostupné řešení, které můžete použít např. pro český eshop. Napojuje různé platební možnosti na jeden účet a nemusíte tak řešit smlouvy s firmami Visa, MasterCard či českými bankami, ale podepíšete jen jednu smlouvu s nimi a oni (samozřejmě za provizi) vše zprostředkují. Nemusíte tak řešit žádné mezinárodní platby, protože to je už všechno vyřešené. GoPay ale není myslím jediná firma v Česku, musíte se trochu poohlédnout a vybírat podle nabízených možností, provizí, počátečních poplatků, atd. A jak je to s podobnými poskytovateli na Ukrajině nemám vůbec potuchy, to budete muset zjistit sám… Možná existuje nějaká firma jako GoPay a podepíšete jednu smlouvu a pak už si jen vyberete, jaké možnosti budete chtít aktivovat nebo budete muset mít speciální smlouvy s každou firmou (karty, WebMoney, Yandex dengi, atd). Opravdu nevím…

    PayPal byl jeden z prvních a má rozsáhlé a zmapované API, takže bez problémů funguje, integrace není příliš složitá a mnohé pluginy ji obsahují přímo v základní (neplacené) verzi. Otázkou je, kolik zákazníků bude chtít platit touto metodou? Asi bych ho nabídl jako jednu z možností, ale to záleží samozřejmě na konkrétních potřebách…

    P.S. Uvedené odkazy zachytává náš antispam a jsou víceméně k ničemu, protože většinou vyžadují registraci a nepředpokládám, že se bude na tyto servery někdo registrovat…

    #10973

    AKM
    Participant
    Web

    Mě nejde o to aby někdo hledal poskytovatele plateb na Ukrajině v Rusku. Toho si samozřejmě najdu sám.

    Jde mi o to jestli neexistuje nějaký plugin, možnost. Aby zákazník měl možnost si vybrat tu platební možnost v jakém státě je (například sledování podle IP), nebo který si navolí.

    Například Mamba funguje tak sama nabízí platby v daném státě automaticky, kdežto třeba na Beboo si musíte napsat do ankety že jste v ČR nebo v jiném státě.

    (Platby kartou si samozřejmě nechám posílat na Ukrajinský účet to by snad neměl být takový problém, ale při platbě SMS jsou třeba v každém státě jiní operátoři.)

    Proto jsem posílal ty odkazy.

    Zajímalo by mě jak na toto vybrat plugin.

    Abych to shrnul jde mi o to jak to udělat aby mi to fungovalo jako v uvedených odkazech.

    Omlouvám se asi to píšu strašně blbě a nesrozumitelně.

    #10974

    AKM
    Participant
    Web
    #10975

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, zmiňovaný plugin “SmsBill.com.ua Service” je příkladem pluginu, který integruje určitou platební bránu (SmsBill.com.ua) přímo s WordPressem, respektive můžete skrývat část příspěvků a pokud je budou chtít návštěvníci zobrazit, tak musí zaplatit. Musíte se ale zaregistrovat (možná je třeba i smlouva) u poskytovatele (SmsBill.com.ua) a poté mít nějakou logiku fungování (zde to není ani eshop ani inzerce, ale jednoduché skrývání důležitých částí textu). Samotný plugin pro WordPress řeší pouze integraci mezi službou a nějakou potřebou.

    Pořád tedy platí to, co jsem napsal dříve… Musíte mít nejdříve vybrané nějaké platební brány (a vyhledat ty nejlepší vhodné pro ukrajinské prostředí) a dále musíte mít vymyšlené řešení jak to bude fungovat. Pokud chcete eshop, tak musíte napsat, jaký plugin pro eshop budete používat, protože pro každý plugin je pak potřeba trochu jiný způsob integrace.

    Jde mi o to jestli neexistuje nějaký plugin, možnost. Aby zákazník měl možnost si vybrat tu platební možnost v jakém státě je (například sledování podle IP), nebo který si navolí.

    Neexistuje a nemůže existovat už z výše uvedených důvodů. Ještě jednou to stručně shrnu:

    – Potřebujete platební bránu. Tu si musíte najít, neznám žádnou ukrajinskou. Znám českou bránu GoPay, která umožňuje mnoho různých způsobů plateb.

    – Potřebujete nějaké řešení, které se bude na bránu napojovat (eshop, inzerce, libovolný nápad za který vám lidé zaplatí).

    – Teprve poté přichází na řadu WordPress a je možné začít tvořit nějaký integrační plugin (pokud náhodou neexistuje).

    Pro každé řešení je jiný způsob integrace. Dokonce i pro každý plugin pro eshop bude muset být vytvořen jiný plugin pro integraci s konkrétní platební bránou, protože každý eshopový plugin má jiné API. Je to vcelku složitá problematika a neexistuje plugin, který by napojoval deset různých možností platby na dvacet různých řešení (eshopy, inzerce, skrytý obsah) pro dvacet různých států, protože by se z toho programátor zbláznil a plugin by musel obsahovat 4000 (10 krát 20 krát 20) různých funkcí…

    V této oblasti to funguje většinou tak, že si řeknete, že chcete napojit platební brány A a B na eshop vytvořený pomocí pluginu WP e-Commerce a na zakázku se vytvoří integrační plugin, který nebude levný (protože to není jednoduché) a nebude pak ani nikde zveřejněn, protože to je ceněné know-how a může se případně prodat dalším zájemcům.

    Takže na Ukrajině hledáte patrně něco, jako je GoPay v Česku. Abyste totiž nemusel napojovat několik různých platebních bran na několik různých řešení (to by bylo dost finančně náročné), tak je lepší najít nějakého provozovatele (opět odkazuji na GoPay), který má smlouvy s různými platebními branami a nabízí přímo mnohé způsoby plateb. Pak už stačí jen integrovat GoPay a nemusíte řešit nic dalšího. A něco takového musíte najít na Ukrajině. Pokud tam nic takového neexistuje, tak musíte zvolit vhodné poskytovatele, do kterých se vyplatí investovat při integraci do WordPressu. Najdete pak platební možnost A, B a C a napíšete na jaké weby je chcete integrovat a jak to má fungovat a poté teprve můžeme řešit nějaké podrobnější technické informace (půjde to / nepůjde, kolik to bude stát, atd). Ale integrační plugin pro WordPress je v tomto případě pouze prostředník mezi platební bránou a nějakým logickým řešením, kde probíhá platba (např. eshop).

    #10976

    AKM
    Participant
    Web

    Pro jistotu jsem udělal screeny toho jak si to představuji.

    http://www.akmholding.cz/?attachment_id=14

    http://www.akmholding.cz/?attachment_id=13

    http://www.akmholding.cz/?attachment_id=12

    Tito nabízejí možnost navolit si podle státu jak jsem uváděl. Respektive u Mamby se to navolí samo podle toho jestli jsem připojen z PC v ČR nebo na Ukrajině.

    Vím že jim to funguje, protože jejich placených služeb využívám.

    U beboo když potřebuji platit z Ukrajiny nabídne mi možnosti na Ukrajině, když potřebuji platit v ČR nabídne mi možnosti v ČR.

    Přitom to mají udělané snad na všechny státy na zemi.

    OK. Jestli to dobře chápu pro každou jednotlivou stránku pro každé jednotlivé specifikum musí být specifické řešení to mě tedy docela děsí. (pokud vezmu že mám rozpracovaných několik stránek s různým zaměřením)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti