Placená šablona z webu ceske-sablony.cz

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Placená šablona z webu ceske-sablony.cz

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  smajlik a poslední změna je stará 7 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #28741

    smajlik
    Participant

    Ahoj, docela se mi líbí tahle šablona http://ceske-sablony.cz/produkt/blogger/?attribute_varianta=Do%C5%BEivotn%C3%AD+podpora+a+aktualizace . Má to co potřebuji a je jednoduchá a ne přeplácaná. Má šanci třeba 5 let vydržet a držet krok s novými verzemi WP?

    Děkuji za odpověď

    #28742

    admin
    Keymaster
    Web

    Osobně bych byl opatrný, záleží na tom, jak často jsou implementovány změny od původních autorů. V podstatě jde o počeštěné kopie zahraničních šablon, těžko říci, jak jsou aktuální a bezpečné…

    Podrobnosti najdete ve starším článku.

    #28743

    smajlik
    Participant

    Velice děkuji za rychlou odpověď. Ptát se na tip na podobnou českou šablonu asi nemá cenu zkoušet :-). Možná se zeptám ještě jinak. Pokud by se v šabloně něco pokazilo, je schopný někdo druhý, kdo rozumí WP, chybu opravit? Mně jde jen o to, když to koupím, aby mi to pak byl někdo schopný dát dohromady. Ne zadarmo :-). A taky mě zajímalo, jak funguje podpora na zmiňovaném webu. Protože chtějí za šablonu 300kč a za doživotní podporu 600kč. Teď jde jen o to, jestli dát, nebo nedát těch 600kč.

    #28744

    glados
    Participant
    Web

    Osobně bych do té šablony nešel, design je v dnešní době již zastaralý podle toho se dá soudit jeho aktuálnost i bezpečnost, některé free varianty vypadají lépe. Zkusil jsem některé jejich free verze a nefungovali korektně tak letěli do koše.

    #28747

    smajlik
    Participant

    Díky za názory. Nákup ještě tedy zvážím. Pokud by měl někdo tip na podobnou šablonu, případně na jinou šablonu v češtině vhodnou pro blog, budu vděčný.

    děkuji

    #28748

    admin
    Keymaster
    Web

    – Pokud by se něco pokazilo, tak je určitě možné to opravit, ale problém bude v tom, že původní anglické šablony jsou určitě pravidelně aktualizované, zatímco česká verze může být klidně rok (i déle) stará. Pokud se tedy něco rozbije (ideálně s novou verzí WordPressu), tak se to bude muset “zbytečně” opravovat (původní verze bude určitě opravená). Může to být drobnost na půl hodiny, ale může to být docela zásadní problém, který zabere mnoho hodin (a od toho se bude samozřejmě odvíjet i cena opravy). Pokud si dobře vzpomínám, tak tam mají autoři z MyThemeShop i nějaký vlastní framework, což může opravu ještě zkomplikovat…

    – Pozor na záruku “doživotní” podpory, nevztahuje se na život uživatele a jeho webu, ale na život prodejce šablony, který už nemusí být moc dlouhý :-) Jak jim tam funguje podpora opravdu netuším, ale můžete to zkusit. Stačí se zeptat na několik otázek před zakoupením šablony a uvidíte, jak rychle a kvalitně zareagují.

    – Osobně bych za to nedal ani korunu už jen z principu :-) Chápu, že originální verze je násobně dražší (a bez češtiny), ale na základě mnoha smutných zkušeností bych si i tak odvážil tvrdit, že se levná česká verze nevyplatí a do budoucna přinese jen problémy (bezpečnost, aktualizace, kompatibilita)…

    Doporučil bych raději třeba základní Twenty Sixteen :-) Čistá, jednoduchá, podle mě pro blogování ideální… Možná sice nevypadá na první pohled ideálně, ale zvyknete si (vlastní zkušenost).

    Ale uvidíme, třeba se ještě ozve někdo, kdo má s nimi nějaké zkušenosti?

    #28763

    glados
    Participant
    Web

    Co se týče šablon vhodné pro blogy tak doporučím:
    http://www.mhthemes.com/themes/ nemají tam všechny, tedy všechny nemůžu moc najít např http://www.mhthemes.com/themes/mh/tuto/ , většina z nich je i ve wordpress repozitáři zdarma + se dá zaplatit premium verze šablon.

    http://www.tefox.net/product-category/themes/ taky pěkné kousky.
    https://themezee.com/themes/ tu je spíš potřeba koupit jejich premium verze v základu nejdou moc nastavit.
    http://alxmedia.se/themes/ Taky pěkné a osvědčené kousky.
    https://www.cryoutcreations.eu/wordpress-themes/fluida kompletně zdarma a dá se hodně dobře nastavit podle potřeb.

    Samozřejmě jich je víc, ale tyhle jsou takové “osvědčené o větším výrobců”.
    Základní twenty-xx bych moc nedoporučoval, nevím mě se základní šablony a pluginy jako bbpress nelíbí ale proti gustu.. :)

    #28769

    smajlik
    Participant

    Super! Děkuji za rady a tipy. Předpokládám, že češtinu si musí člověk dodělat svépomocí, protože jazykové překlady nejsou. Pak bych se tedy ještě zeptal, i když trošku z lenosti a negooglím, jaký soubor se edituje pro úpravu CZ? Děkuji ještě jednou za rady vás všech :-).

    #28772

    glados
    Participant
    Web

    Nainstaluj si Loco Translate plugin, pak jen vybereš plugin / šablonu a přeložíš, budeš dělat web pro sebe takže nemusí být překlad 100% většinou stačí tak 20-30% (front-end) s tím jsem si nikdy nelámal hlavu. Jinak editujou se po/mo soubory kdybys to dělal v jiném programu.

    #28778

    smajlik
    Participant

    glados, děkuji za tipy, rady a doporučení na templaty. U všech uvedených je záruka budoucí podpory? Když se zeptám hloupě, do jaké firmy z těch odkazů by jsi šel ty osobně? Pokud by jsi chtěl mít vidinu pár beztarostných let?

    Díky :-)

    #28780

    glados
    Participant
    Web

    Do jakékoliv, všechny šablony od uvedených mají podporu a nejsou nováčci na trhu, akorát TeFox má pouze tři šablony tak předpokládám že jsou novější. Osobně používám na mých amatérských webech, Azeria, Tuto a Fluida a vše bez problémů. Zkus a uvidíš, samozřejmě nikdo negarantuje doživotní podporu to je jasný ;)

    #28781

    smajlik
    Participant

    Díky vám jsem si nakonec vybral jinde a myslím, že lépe. Dovolím si dotaz a nevím, jestli patří sem, každopádně googluju, youtubuju, ale nejsem z toho zdravej :-).

    Šel jsem do tohoto tématu http://alxmedia.se/themes/blogline/ . V dokumentaci js psáno a já doufám, že jsem to dobře pochopil, že se dá načíst konfigurace, aby vypadala templata jak v demu. Jenže tady u vytučněného tápu. Nemůžu najít nikde .xml pro import konfigurace :-).

    Každopádně jsem z WordPressu unešenej. Kam se hrabe phpBB :-).

    Importing Demo Content
    This step is optional and for new WordPress sites without any content. If you don’t want to import any extra pages and sample data to your site, you can skip to the next section. If you want a base similar to the demo site to work on and edit, then this is for you.

    Important: If your site is not a fresh install with no content, but has existing content and pages on it already, it is important to remember that this file will add a lot of pages, posts, categories and tags (and media if you choose to import that) to your site, that you will have to edit or remove after importing.
    Importing
    Go to Tools > Import in the WordPress menu

    Click on the WordPress link

    Install the plugin it asks for and activate, if you haven’t already installed it.

    Now you should see a select file button on the Tools > Import > WordPress page.
    Upload the .XML data file, located in the resources folder of your theme package zip file. Choose if you want to import media or not (images).

    Wait for the import process to finish. When it’s finished it will say so.

    Go to Appearance > Menus and add the menu areas to for example header.

    Go to Appearance > Widgets and add some widgets to your sidebars. The custom AlxTabs and AlxPosts widgets are used on the demo site.

    Your page should now look similar to the demo page. Refer to the Frontpage guide if you want to use a static page / non-blog home page.

    #28798

    smajlik
    Participant

    Nevím co se stalo, ale včera jsem nemohl přidávat příspěvky na fórum. Zkusím dnes, ale pokud to nepůjde, tak jsem asi v nějakém spamlistu :-).

    Psal jsem, že jsem si nakonec vybral tuto templatu http://alxmedia.se/themes/blogline/ , ale chtěl bych ji tak, jak ve v demu. Jestli jsem dobře četl dokumentaci, tak to jde. Bohužel jsem nepřišel na to jak.

    Je to složité, nebo mám raději využít něčích služeb, případně kdo to tu za nějaké rozumné peníze dělá? Nainstalováno mám, templatu nahranou-chce to jen poladit :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti