Paměť

Štítky: , ,

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 10 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #666

    honza.skypala
    Participant
    Web

    Ahoj,

    mám rozjetý WordPress s pár pluginy. Mám problém s obsazenou pamětí, plugin WP-Memory-Usage mi ukazuje, že můj WordPress žere okolo 20.8 MB RAM. A u zvoleného webhostingu mám současný limit 24 MB, což způsobí třeba to, že když nahraju do příspěvku jen trochu větší obrázek, celé to selže s chybou překročení povolené paměti. Nějak bych se s tím smířil (zaplatil si více RAM u poskytovatele), jenže občas si všimnu (docela zřídka, řekněme tak dvakrát za týden a vždy tomu tak je třeba jen hodinu), že obsazené paměti je pouze 10MB, nebo dokonce jen 6MB. Přitom se nic nezměnilo, žádný plugin jsem neodebral, celý site funguje tak jak má, najednou je paměti na velké obrázky habaděj. A po chvíli je to zpátky na 20MB obsazené paměti. Tak si říkám, čím to je? Máte někdo podobné zkušenosti? Dá se to nějak rozpitvat? Je tam nějaká optimalizace na RAM nebo tak něco? Něco co by se dalo vypnout/zapnout a pomohlo by to?

    Díky, honza.skypala

    #7073

    admin
    Keymaster
    Web

    Ahoj,

    ta náhodná změna obsazené paměti je podivná. Podle mě to je nějaký “problém” na straně hostingu, třeba mají nějak špatně nakonfigurovaný cachovací serverový modul (např. APC či eAccelerator), který jim možná vypadává, netuším. Zkusil bych se jich zeptat… Něco tam ale podle mě bude, protože pokud tam máš WordPress 2.9.2 s češtinou, tak by ti 24 MB v základu určitě stačit nemělo :-( Něco se řešilo i tady (zejména pak druhá stránka).

    Pro sledování využití paměti je výborný např. plugin TPC! Memory Usage. Využití paměti lze logovat do souboru a ještě si můžeš např. nadefinovat konkrétní checkpointy pro jednotlivé actions (např. publish_post). Mohlo by to pomoci vysledovat jak často (a zda je to pravidelné) se mění obsazená paměť (pokud se to spustí vždy když někdo navštíví web). Nebo si můžeš zkusit vyrobit nějaké sledovátko sám, např. s pomocí PHP funkcí memory_get_usage() a memory_get_peak_usage() a interního “Cronu” ve WordPressu.

    Budu rád, pokud dáš vědět, jak to dopadlo, či jaké jsi získal nové zkušenosti…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti