odkaz v příspěvku

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1422

    pavelb
    Participant

    Dobrý den,

    potřeboval bych prosím poradit s odkazy v příspěvku. Mám v textu příspěvku vložený aktivní odkaz na jinou stránku. Když v administraci zvolím zobrazit příspěvek, tak je odkaz v příspěvku aktivní a odkazuje na danou stránku, stejně tak je tomu při zobrazení ve slideru. Když ovšem otevřu rubriku a jsem v archivu kategorie tak v danném příspěvku už žádný aktivní odkaz není, je zde pouze samotný text. Je možné někde změnit toto zobrazovaní v nastavení nebo využitím nějakého pluginu nebo je to tak normální?

    Na okraj ještě další otázka: Je možné změnit velikost písma nebo styl písma v popisu rubriky, který se zobrazuje také v archivu kategorie? Pokud ano, kde?

    Děkuji za rady, pomoc a odpověď.

    #10571

    admin
    Keymaster
    Web

    Jakou používáte šablonu? U každé šablony je to totiž trochu jinak a mění se to v jiných souborech. Ve výpisech příspěvků v jednotlivých rubrikách bývá často používána funkce the_excerpt() místo the_content(), případně nějaká speciální funkce na zobrazení úvodní části textu, kde je pak pouze samotný text (a nikoli HTML). Je více možností, jak to změnit, ale u každé šablony to může být trochu jinak, obvykle jde o soubor archive.php či category.php.

    Změna písma je také možná jednoduše pomocí kaskádových stylů, tedy v souboru style.css. Pro konkrétnější radu je však opět lepší znát používanou šablonu.

    #10572

    pavelb
    Participant

    Už teď děkuji za snahu pomoci. Používám šablonu Graphene 1.6. Bohužel jsem v souboru archive.php a category.php text o the_excerpt() nebo the_content() nenašel. V souboru style.css také nemuhu najít ten správný řádek.

    #10573

    pavelb
    Participant

    Našel by se prosím někdo kdo by mi poradil?

    #10574

    pavelb
    Participant

    Nebo prosím o alternativní radu. Jak resp. kde zmenšit pole příspěvku, které se zobrazuje po otevření jednotlivé kategorie. Delší článek donutí čtenáře kliknout na Pokračovat ve čtení a potom už se zobrazí příspěvek kompletně včetně aktivních odkazů nebo bannerů. Pokud pole zmenším, může být příspěvek i kratší a čtenář klikne na Pokračovat ve čtení.

    Děkuji za pomoc!

    #10575

    admin
    Keymaster
    Web

    Odpovědi na podobné dotazy obyvkle nějakou dobu trvají, protože je třeba nainstalovat potřebnou šablonu, vyzkoušet popisovaný problém a případně nalézt řešení.

    U šablony Graphene je to ale poměrně standardní způsob. Na stránkách s výpisem konkrétní rubriky (ale i štítku, výsledků vyhledávání, atd.) je použita již zmíněná funkce the_excerpt(). Zkuste si ještě jednou pročíst výše odkazovaný manuál, nějaké další informace v češtině naleznete i v našem článku. Tato funkce zobrazuje pouze čistý text, tedy bez HTML.

    A jaké jsou možnosti řešení? Můžete nahradit funkci the_excerpt() pomocí funkce the_content(), ale pozor, tato funkce automaticky zobrazuje celý příspěvek, takže musíte jeho úvodní část označit přímo v textu, a to vložením značky pro “Pokračování textu”. Poté se bude na výpisu rubriky zobrazovat pouze zvolená úvodní část textu, a to i s potřebnými HTML odkazy.

    Tato funkce je v souboru loop.php (řádek 144), ale díval jsem se, že šablona Graphene umožňuje i přímé nastavení bez zásahu do jejích souborů, a to v menu Vzhled – volby Graphene – záložka Zobrazení – sekce Excerpts Display Options – zaškrtněte “Show full content in archive pages”.

    #10576

    pavelb
    Participant

    Mnohokrát děkuji za pomoc! Chápu, že každá odpověď má svůj čas i tak Vám patří velká poklona za tuto záslužnou činnost!

    To co jsem potřeboval řeší nastavení šablony popisované v posledním odstavci.

    #10577

    admin
    Keymaster
    Web

    Výborně, díky za zpětnou reakci.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti