Obrázek na pozadí administrace nového článku, co tam nemá co dělat !

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Obrázek na pozadí administrace nového článku, co tam nemá co dělat !

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  misakralicek a poslední změna je stará 13 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #706

    misakralicek
    Participant
    Web

    Nevím jak se mohlo stát, že na pozadí psaní nového článku se objevilo pozadí co je na mojí webové stránce na které píši ten článek (upozorňuji že nějak zásadně jsem kod šablony neměnil (mimo to do jiných kodu jsem se ani nehrabal tak jak se to objevilo v administraci) a ani po vrácení záloh se nic nezměnilo) stále se na pozadí psání článku ve verzi pro text (ne pro html kod) objevuje pozadí z mého webu http://www.auta.4fan.cz

    Pro větší ilustraci toho oč jde přikládám obrázek

    http://img818.imageshack.us/img818/1166/problemsadministraci.jpg

    Prosím o řešení, protože takto se opravdu nadají psát žádné články…

    Předem děkuji

    \\\\\\\\

    jen dodám že používám přes automat. aktualizaci nejaktuálnější verzi wordpressu (3.0.1) v české verzi.

    \\\\\\\\

    #7192

    admin
    Keymaster
    Web

    Stal jste se patrně “obětí” nové funkce WordPressu 3.0, která umožňuje autorům šablon nastylovat vizuální editor tak, aby to vypadalo jako přímo na webu. Jakou používáte konkrétně šablonu, abych to mohl vyzkoušet?

    Styl pro vizuální editor najdete obvykle definovaný v souboru editor-style.css (v adresáři se šablonou), kde pozadí můžete opravit (odebrat). Ale záleží na konkrétní šabloně…

    #7193

    misakralicek
    Participant
    Web

    děkuji za odpověď ještě jsem se na to koukl a strávil odpoledne vypínáním a zapínáním pluginů které většinou stojí za vším :(

    Přišel jsem na to že TinyMCE advanced plugin na větší podporu editace písma, tak při zaškrtnutí advanced volby (viz obrázek) http://img571.imageshack.us/img571/5652/55991133.jpg

    a při tom když neudělám jiné zásahy do kodu kdekoliv asi se má jináč to nefunguje nebo ani nevím na co to vlastně je, ale při odškrtnutí už je problém vyřešen a plugin stále pracuje správně a chyba se již neobjevuje :)

    Mimochodem jak je z levého panelu patrné “raceclan options” tak mám raceclan téma

    http://www.web2feel.com/raceclan/

    A děkuji za vaší odpověď třeba se bude hodit při dalším problému, každopádně i informace pro OSTATNÍ UŽIVATELE. Nejdřív prolustrujte všecky podezřelé nebo radši všecky pluginy které by mohli s problémem souviset aktivovat a deaktivovat a když to nejede stále, tak u nich prozkoušet nastavení nebo jiný plugin. toť vše, ale děkuji za odpověď ještě jednou,

    pěkný den

    #7194

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky moc za odpověď! Myslel jsem, že “klasiku” (aneb deaktivovat všechny pluginy) jste už zkoušel, ale každopádně je fajn, že se to nakonec podařilo vyřešit (spíše vlastně odhalit). Schválně jsem si to vyzkoušel a máte pravdu, funguje to přesně tak, jak popisujete…

    Jen shrnu ještě základní informace a postřehy (i pro ostatní čtenáře):

    – Jde o plugin TinyMCE Advanced.

    – Podobná chyba už se objevila i v oficiálním fóru, zatím bohužel bez odezvy autora (a stejným řešením), plugin zatím nebyl aktualizován pro WordPress 3.0.

    – Ta zaškrtávací volba je tam proto, že si můžete naimportovat některé styly z vašeho souboru style.css (v adresáři se šablonou), případně provést úpravy v souboru tadv-mce.css (v adresáři s pluginem). K čemu? Aby vše v editoru vypadalo skoro stejně jako na webu. A v tomto případě bylo pro “body” použito obrázkové pozadí, takže bylo naimportováno a použilo se i pro vizuální editor. Je otázkou, zda je to chyba (související třeba s aktualizací na WordPress 3.0) nebo jde vlastně o očekávané chování. Mimochodem ve WordPressu 2.9.2 to fungovalo bez problémů?

    – Ve WordPressu 3.0 lze nově jednoduše definovat vlastní styl pro vizuální editor (třeba jiné písmo), stačí vytvořit soubor editor-style.css (v adresáři se šablonou) a definovat konkrétní styly. Každopádně si spolu také zastaralý plugin a nový WordPress 3.0 nemusí v něčem přesně rozumět. Nic s tím ale asi nenaděláme. Buď to vlastně funguje správně nebo je to chybka, kterou bude muset opravit autor pluginu.

    – Pokud někdo objevíte ještě nějaké detaly, tak sem s nimi :-)

    P.S. Hledal jsem odkaz na šablonu spíše na webu a toho malinkého “Raceclan Options” jsem si na obrázku z administrace opravdu nevšiml. Ale je to tam :-)

    #7195

    misakralicek
    Participant
    Web

    díky za čas který jste tomu věnoval a za čas na napsání ještě zpřesňující odpovědi, teď již chápu co to mělo být ale problém stále lze řešit jen odškrtnutím funkce zatím stále (do dnešního dne 15.8.10). Ještě doplním že si sice nejsem stoprocentně jistý ale myslím že na starších wordpresech tento problém nenastával, jenže problém je že nevím kdy jsem možnost zaškrtl každopádně problém se vyskytuje až od 3.0 takže je také možné že při upgradu jsem tamtu možnost zaškrtl a je to jen a pouze tím takže to jestli to jelo nebo ne na starším WP vám bohužel nezodpovím, každopádně když už jsme zmínily název pluginu neznáte nějáký podobný či lepší který plní stejnou funkci a to změnu písma a dalších drobností v psaní článku (mimo to nechápu proč to již není již defaultně třeba v rozšiřujících možnostech přímo ve wp, škoda…)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti