Nová samostatná doména a původní hosting (.htaccess)

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Nová samostatná doména a původní hosting (.htaccess)

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  ferda a poslední změna je stará 6 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34782

    ferda
    Participant

    Nemáte někdo ponětí zdali a jakým způsobem dosáhnout toho aby se pod novou doménou bez hostingu zobrazoval KOMPLET obsah původního webu? Základ znám, jde mi o to, aby se to jevilo komplet jako www.novadomena/nejaka-stranka apod. … Nyní to funguje tak, že po zadání www.novadomena.cz se pod touto URL zobrazí obsah původního webu, ale při přechodu na další stránku(y) se zobrazuje původní doména / adresa 3. řádu (konkrétně třeba projekt.staradomena.cz). Existuje nějaká možnost bez toho aniž by se např. muselo sahat do DB a měnit tam všechny adresy apod.?

    #34785

    mirekk
    Participant
    Web

    To nepůjde, ale je nějaký důvod, proč nepřiřadíte novou doménu původnímu hostingu? A tu původní, pokud ji budete dál používat, přesměrovat na novou doménu?
    Já to udělal před časem stejně. Pořídil jsem si novou doménu, přiřadil ji původnímu hostingu a původní doménu jsem si ponechal, protože na ni byli lidi naučení chodit a přesměroval na novou.

    #34796

    cmssystemy
    Participant
    Web

    Dobrý den, WP vkládá do stránek, příspěvků a napříč celou administrací absolutní URL čili web obsah uložený v databázi je takřka prošpikován linky z URL původního webu pokud to není ošetřeno nějakým pluginem nebo jinak.
    Lze to udělat tak, že vyexportujete databázi, otevřete ji v např. PSPadu a nahradíte všechny původní adresy za adresu novou čili toto http://www.puvodnidomena.cz za http://www.novadomena.cz dělá se to klávesovou zkratkou ALT+F7.
    Pak ten souor SQL uložíte a naimportujete DB na nový hosting (k novému webu). Nastavíte konfiguráky a mělo by to šlapat.
    Občas je to, ale docela boj a někdy i šablony mají svůj export/import, který v případě nefunkčnost je dobré použít.

    S pozdravem

    Tým CMS systémy

    #34798

    Karel Řehák
    Participant
    Web

    No, a ní mnohem jednodušší použít třeba plugin Velvet Blues Update URLs nebo nějaký podobný? Změnu provedete přímo z prostředí wordpressu…

    #34807

    ferda
    Participant

    Všem děkuji za rady, již jsem to vyřešil.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti