NGG-2.0.66-Import Folder-import ze složky mimo wp

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem NGG-2.0.66-Import Folder-import ze složky mimo wp

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #18885

    zjesu
    Participant

    Zdravím,
    týden se učím s WP a potřeboval bych poradit:
    V NextCellent Gallery je možnost importu (a zachování na původním místě) fotografií z kterékoli složky na serveru.
    V NextGEN Gallery by Photocrati tuto možnost nemohu objevit.
    Před 7 měsíci se to řešilo zde (v2.33). Možnost zachovat obr. v původním umístění tu je.
    Domníval jsem se, že pokud nastavím umístění galerie v “Other Options>Image Options” např na /galerie/, nabídne mi “Import Folder” její podsložky. Bohužel se tak neděje. Zadat cestu ručně, jak v NCG také nemohu objevit.
    Díky.

    #18886

    mirekk
    Participant
    Web

    Jde jen z vlastních složek. Viz. obrázek:

    Attachments:
    #18894

    zjesu
    Participant

    1. díky za rychlost.
    To je právě ono. Jde vybrat jen složku uvnitř wp.
    NGG 1.9.13 (18) to má (viz příloha)
    Tam jde zvolit jakoukoli složku. Z fóra zmiňovaného výše jsem měl dojem, že by to už mělo jít i ve v2.
    I pokud by to pro mne nebylo klíčové (což je – potřebuji dostat do db galerie, které už na webu mám v jiných složkách) mám otázku: má tedy velký význam přecházet na v2. Vycházím z publikovaných (i zmiňovaných Adminem zde) potíží, které zatím v2 provázejí.
    Díky.

    #18900

    admin
    Keymaster
    Web

    Koukám, že se možnost nahrávání obrázků přímo do fóra docela ujala :-)

    I přes všechny problémy, které se na fóru dočtete, bych použití nové verze spíše doporučil. V současné době už mají mnoho chyb odladěno, vývojáři vcelku reagují a snaží se postupovat kupředu. Celkově je to z hlediska zdrojového kódu docela zajímavý MVC plugin, i když na první pohled zbytečně složitý… Jsem docela zvědav, kam až se časem posune…

    Ale zpět k problému :-) Nastavení v menu Other Options – Image Options je určené pro definování adresáře, kam se budou nahrávat klasické obrázky a nikoli pro adresář s galeriemi, které chcete načítat odněkud ze serveru.

    Defaultně můžete importovat galerie pouze ze složky wp-content a případně z jejích podadresářů (údajně kvůli bezpečnosti). Zkuste si ale vložit do souboru wp-config.php následující řádek:

    define( 'NEXTGEN_GALLERY_IMPORT_ROOT', dirname( __FILE__ ) . '/' );

    a to někam před řádek:

    /* That's all, stop editing! Happy blogging. */

    Potom by mělo fungovat původní možnost prohlížení celého serveru (tedy i kořenového adresáře). Nezkoušel jsem to, ale mělo by to fungovat…

    #18902

    zjesu
    Participant

    Tak také začnu odjinud :-)
    Joo, obrázky jsou super, určitě to mnohé napoví. Osobně mám na fórech rád také možnost zobrazit post před odesláním a post editaci. Nechci se do smrti své, či webu dívat např na gramatickou chybku, která se občas vloudí. Stejně tak mi přijde fajn možnost post editovat. Když už ne kdykoli s poznámkou o datu a čase editu (raději post doplňuji než spamuji dalším), tak alespoň časovým zámkem (např 5min po uploadu)…. a teď zase k věci…
    O výše zmiňovaném řádku jsem se dočetl (přesto moc díky), mám ho tam (viz screenshot), ale nic… Jak jsem to četl, měl tento řádek fungovat právě jen do poslední beta verze a dál to mělo být, jak dříve. Myslel jsem, že jsem něco přehlídl – proto dotaz zkušenějším :-)
    Díky za poznámku k NGG vs NCG. Dokud ale NGG nebude umět import odjinud, nemohu ji použít. Fotografie i galerie dělám v Lightroomu a pluginech TTG CE3 (dnes už jejich i wp thema), přijde mi jako zvěrstvo vytvářet duplicity jpgů, které leží o složku výš, jen proto, abych mohl jpeg použít např. do textu.

    #18906

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za příspěvek :-) Náhled před odesláním by se asi hodil, možnost upravovat příspěvek je 5 minut po jeho odeslání. Původně byla 30 minut, ale mnozí uživatelé občas na něco přišli a místo, aby to do fóra doplnili, tak raději smazali obsah původního dotazu :-( Ale i dalších možností pro postupné vylepšení fóra je opravdu mnoho…

    Jak to vlastně funguje při tom importu složky? Plugin si stejně asi někde vytvoří vlastní malé náhledy? Velké fotky potom asi bude brát přímo z nastavené složky… Nikdy jsem to zatím nezkoušel, popisovaný způsob využití zní ale rozumně…

    Už možná tuším, proč ten řádek nefunguje :-) V některé z posledních verzí se měnily prefixy, aby všechny konstanty začínaly NGG, takže ten řádek bude asi takto:

    define( 'NGG_IMPORT_ROOT', dirname( __FILE__ ) . '/' );

    #18915

    zjesu
    Participant

    Rychlá odpověď (chvalozpěvy přidám večer):
    JE TO TAM!!!! :-)

    #18926

    zjesu
    Participant

    ad. fórum:
    jsem lama a tlačítko (jasně, teď ho taky nevidím) pro opravu jsem neviděl (nebo mi vypršel čas). K obrázkům (attachments) – pokud nebudou přebytečně plnit prostor serveru, je to super. S hrůzou jsem totiž včera zjistil, že mé oblíbené úložiště screenshotů (imageshack.com) se stalo placeným a 20$ ročně dám raději na charitu…

    ad. pomoc v nouzi:
    jsem neskutečně rád, že jsem zde našel pomoc (asi ne poslední). Když vidím Vaše posty jen za posledních 24hod (10 – od rána do rána) upřímně smekám. Ušetřil jste mi hromadu času a dobré nálady (neúspěch mi ji dost kazí :).
    Napadlo mě kouknou do db, zkusit ručně alespoň na několika obr změnit adresy… ale to by nebylo řešení a o změně prefixu jsem neměl ani šajn (druhý týden s wp)

    O víkendu bych měl najít čas to více testnout (náhledy…)
    Jak jsem to dnes zkoušel v rychlosti, asi jsem tam nezatrhl “Zachovat obrázky v původním umístění” protože se mi vytvořily kopie a navíc i jejich zálohy :-)

    Ješ jednou fakt díky moc :-)

    #18931

    admin
    Keymaster
    Web

    Nevím, je možné, že možnost pro úpravy nefunguje, občas se nějaké chybky objeví :-) Díky za pochvalu, ale někdy je na fórum trochu více času, jindy tu zase zůstávají dlouho nezodpovězená témata…

    Snad budou galerie načítané ze serveru fungovat i bez kopií, to by pak už asi nebyla příliš výhodná funkce :-)

    #18967

    zjesu
    Participant

    Resumé:
    – Je možné vybrat pro import jakoukoli složku na serveru.
    Stejně tak je možné pro galerii nastavit kteroukoli složku, případně může být složka importu totožná se složkou galerie.
    – Co jsem psal výše – o kopiích, umístění… je to vše o nastavení, měl jsem ho špatně.
    – Pokud nastavím…zachovat v původním umístění, nevytvářet zálohy…, vše je jak jsem si představoval.
    – Jedinou změnou po importu je, že v původní složce obrázků se vytvoří složka “thumbs” s náhledy
    – Smazáním galerie ve wp se nijak nedotkne původní složky obrázků (zachována je i složka “thumbs” (pozor, opět je to o nastavení)
    – Pokud importuji obr. s menším rozlišením, než je nastaveno, nic se nezmění, pouze pokud je nastavena komprese – změní se (opět nastavení)
    – Změnou v “wp-config.php” jsem dosáhl požadavků, které jsem na NGG kladl – doporučuji

    #18979

    admin
    Keymaster
    Web

    zjesu: Díky za resumé!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti