"Nezničitelné" oznámení o expiraci SSL cerifikátu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem "Nezničitelné" oznámení o expiraci SSL cerifikátu

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  rab a poslední změna je stará 5 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #36320

    rab
    Participant

    Zdravím o prosím příležitostně o radu – sice nejde o nic vážného, spíš kosmetického, na funkčnost webu to, zdá se, nemá vliv: Téměř půl roku mi visí na ploše v administraci oznámení “Your SSL certificate is about to expire…” Obdobně v nastavení pluginu Really Simple SSL visí oznámení “Your certificate needs to be renewed soon, it is valid to: … (date updated once a week)”. Což jaksi nesouhlasí, web mám u Station.cz, automatická expirace certifikátu Let’s Encrypt je do března 2019, https funguje, žádný problém nevidím. Station.cz žádný problém neeviduje, SSL test serveru na ssllabs.com taky bez problémů s ratingem A+ , v nastavení pluginu Really Simple SSL nevidím nic, co by mohlo mít na to vliv.. Kdybyste někdo věděl co s tím, budu moc rád a předem děkuji!

    #36325

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    pokud se bavíme o webu https://www.zemeraj.cz, tak já tam žádnou chybu nemám. :D (Mac OSX – Chrome ver. 70.0.3538.110). Jenom tedy je ta stránka dost pomalá, ale ono není divu, když tam dotahujete cca 130 obrázků.

    #36328

    rab
    Participant

    Dobrý den,
    díky, já právě chybu taky neobjevil, přesto na nástěnce pořád visí ta hláška “Your SSL certificate is about to expire…” a nevím, jak se jí zbavit.. Úvodní stránka zmíněného webu obsahuje poměrně rozsáhlou fotogalerii, proto trvá načtení déle, i když jsou fotky maximálně komprimované. Ale budu to trochu redukovat ;-)

    #36329

    admin
    Keymaster
    Web

    Přesně tak, také na webu nevidím žádný problém. Problém bude asi spíše s pluginem, který na to upozorňuje. Mimochodem plugin Really Simple SSL není ideální způsob migrace na HTTPS, měla by se správně provést migrace celé databáze…

    #36331

    rab
    Participant

    Zdravím a též děkuji za reakci. Dělám to amatérsky, chybami se stále učím. Nevěděl jsem, jak migraci provést nejlépe, použil jsem pro mě to nejdostupnější. Za radu, jak to dodatečně udělat lépe, budu vděčen.

    #36334

    rab
    Participant

    Tak vyřešeno – v nastavení pluginu Really Simple SSL stačilo (poněkud nelogicky) vypnout “Receive an email when your certificate is about to expire”. Poslal jsem avízo podpoře pluginu, aby to nějak upravili..
    Děkuji všem za snahu ;-)

    #36337

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky moc za doplnění řešení problému!

    Tento problém je přesně tím důvodem, proč se mi používání zbytečných pluginů jako Really Simple SSL nelíbí :-) Podobné diskuze jsme tu už měli, např. zde (a další). Hlavní rozdíl je v tom, že ten plugin dělá v podstatě zcela zbytečnou věc, a to při každém načtení stránky předělává HTTP odkazy na HTTPS, protože je máte v databázi v původní podobě s HTTP. Teoreticky to ničemu nevadí a je to jednoduché a rychlé řešení, ale prakticky je to další zbytečný plugin, který může způsobovat problémy (sic!) či konflikty a zbytečně web zatěžuje (i když nepatrně). Správným způsobem je migrace databáze, kde se vše natvrdo přepíše z HTTP na HTTPS a žádný plugin pak není potřeba…

    #36339

    rab
    Participant

    Není zač a děkuji za vysvětlení. Máte jistě pravdu, jenže když jsem hledal, jakým způsobem “snadno” a správně přejít na https, nedobral jsem se potřebného návodu k provedení pro nepříliš pokročilého uživatele jako jsem já.. Nabídl se mi jen tento plugin. Nevím totiž, jak “natvrdo přepsat http na https”, kde to přepsat a co všechno atd. Nabízí se argument, že když tomu nerozumím, nemám se do toho vrtat, což samozřejmě chápu. Ale chci to zkoušet a učit se ;-)

    #36342

    mirekk
    Participant
    Web

    GTmetrix prozradil, že zdaleka nejen fotogalerie způsobuje pomalost načítání. Těch problémů je tam velmi hodně

    #36343

    rab
    Participant

    Děkuji, to mě potěšilo ;-) Až budeme mít prostředky na profi web a nebudu to dělat sám “na koleni”, bude to jistě lepší. Teď nejsem schopen to řešit..

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti