NextGen Gallery – odkazování

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem NextGen Gallery – odkazování

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #18403

    BuBy
    Participant

    Zdravím všechny,
    pro naše stránky bych potřeboval nějak upravit odkazování galerií v NextGen Gallery.
    V současné chvíli je to tak, že je možné ve správě galerie zadat na jakou stránku má galerie odkazovat nebo jestli má stránku vytvořit.
    Nám by se více hodilo, aby odkazovala na příspěvek, nebo přímo ten příspěvek vytvořila.
    Bohužel ať jsem brouzdal jak jsem brouzdal nikde jsem žádnou radu nenašel, mno a než se začnu rýt v kódu, tak bych se chtěl zeptat, jestli tu někdo nemáte nějaké řešení.
    Používáme WordPress 3.8.3 a NextGen Gallery verze 2.0.61

    Pochopitelně, že by to šlo i obcházet a dodatečně měnit (pomocí pluginu) stránky na příspěvky, ale jelikož galerie může na naše stránky přidávat více uživatelů (na různé úrovni schopností), chceme to udělat pro uživatele co nejsnažší.

    Díky za rady či vodítka.

    #18412

    admin
    Keymaster
    Web

    Měnit stránky na příspěvky je cestou do pekel…

    Odkazování na stránky ale myslím funguje pouze proto, aby tam galerie odkazovala z alba? Galerii pak musíte do stránky ještě ručně vložit? Nebo jsem si to s něčím popletl? Nestačilo by galerie ručně vkládat do příspěvků místo stránek?

    Trochu jsem se díval na zdrojový kód a řekl bych, že by to nemusel být žádný velký problém, protože nová verze NextGEN Gallery má mnoho užitečných hooků a nám by se hodil třeba ngg_manage_gallery_fields. Ale muselo by se to nejdříve zkusit…

    #18414

    BuBy
    Participant

    Nevím stli jsem byl v základu pochopen. V příloze je screen ze správy galerie jde mi o to přidání stránky. A chtěl bych aby tam místo toho byly příspěvky.

    Popravdě hooky mi nic neříkají, s wordpressem se peru teprve 3 měsíce.

    Attachments:
    #18416

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, pochopili jsme se, jen jsem se ujišťoval, jestli vůbec vím, k čemu je tato volba dobrá. Já jsem si tím totiž nebyl moc jist, tak jsem to zkoušel a zase tak zajímavé mi to nepřijde. Když tam nějakou stránku zvolíte, tak se vlastně skoro nic nestane? Jenom na stránce se zobrazeným albem bude galerie směřovat na tuto zvolenou stránku? Nebo umí tato volba ještě něco jiného?

    V nové verzi NextGEN Gallery by měla jít snadno napsat funkce, která by to měla nahradit příspěvkem (viz použití zmiňovaného hooku).

    #18417

    BuBy
    Participant

    Mno pokud to bude jako stránka, tak v podstatě nic.

    Pokud to bude jako příspěvek, tak to (alespoň pro násp bude znamenat:
    – kdykoliv nějaký uživatel nahraje fotografie (založí galerii) tak se ta galerie objeví na hlavní stránce jako nový příspěvek
    – bude to zjednodušení pro naše uživatele (většinou děti z oddílů), které pokud by museli zakládat příspěvek a do něho vkládat teprve shortcode galerie, tak je to odradí

    Díky za radu, zkusím zapátrat po používání hooku a naučit se jak na něj. ;-)

    Pochopitelně, že by pronás bylo ještě lepší aby se tím založil přispěvek, který by obsahoval naříklad:
    PŘIDÁNA GALERIE <značka pro pokračování textu>
    <shortcode galerie>

    #18418

    admin
    Keymaster
    Web

    Jasné, pokud by se tam přidala funkce, aby se do toho příspěvku automaticky vložila galerie, tak už to dává vcelku smysl. Řešit to asi půjde bez větších problémů v rámci samostatného pluginu, ale nebude to asi nic moc jednoduchého, např. bude třeba dořešit výběr rubriky (nebo bude předdefinovaná) a další “drobnosti”… Každopádně to vypadá zajímavě a uvítáme, když dáte vědět, jak to dopadlo. Samotného by mě to zajímalo, ale bohužel nemám moc času, abych se tomu věnoval…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti