Nelze zobrazit náhled stránky

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Nelze zobrazit náhled stránky

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  lenkakubova.com a poslední změna je stará 5 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35420

    lenkakubova.com
    Participant

    Ahoj,

    ve WP v šabloně jsem vytvořila stránku, ale stránka se nezobrazuje: http://test.agrofarmadubnice.cz/o-nas/

    Nevím, kde je chyba…

    Díky

    #35422

    Azifaral
    Participant
    Web

    Zdravím,

    jakým způsobem jste se nasměrovala na tu testovací doménu test? Na Forpsi totiž na to existuje zajímavý nástroj Virtuální subdomény, kterou najdete v administraci – Control panel – Virtuální Subdomény. Nejprve si ale musíte vytvořit složku přímo v rootu toho wordpressu, tzn. ve Vašem případě /test/ a v této vy nainstalujete znovu celý wordpress. Pak si to v tom Control panelu spárujete a tím vám v .htaccess souboru přibude toto:

    RewriteEngine On
    #HOSTING-VSubdom:test.agrofarmadubnice.cz
    RewriteCond %{HTTP_HOST} test\.agrofarmadubnice\.cz$ [NC]
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !test/.*$
    RewriteRule ^(.*)$ test/$1 [L]

    Pak vám ten testovací wordpress bude fungovat na doméně 3. řádu test.agrofarmadubnice.cz. Pokud jste to jenom nasměrovala doménu pomocí cname a udělala alias na Forpsi tak to asi nebude fungovat.

    #35425

    lenkakubova.com
    Participant

    Dobrý den,

    ještě jsem zapomněla napsat, že na Forpsi doménu ani hosting nemám… doména s hostingem běží na Aspone. Dříve vše běželo na Můj host, ale ti nám pak vše převedli na Aspone. Když web běžel na Můj host, měl jsem již test vytvořený a vytvořila jsem HP stránku a dále na webu nepracovala. Následně web přešel na Aspone a chtěla jsem v úpravě pokračovat dále, ale nešel mi vůbec zapnout WP, tak jsem v FTP WP smazala, že začnu znovu. Nahrála jsem WP nový a databázy použila “starou”. Nahrála se mi tedy databáze s původní verzí a chtěla jsem dále pracovat, začala vytvářet nové stránky, ale už to nešlo. Tak mě napadá, jestli nebude chyba někde v tomto postupu, který jsem provedla…

    #35426

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    to je nějaké zvláštní. Předpokládám, že do administrace se normálně dostanete, protože wp-login.php mi normálně naběhne. A když jste v administraci, tak se děje co? Můžete tvořit stránky? A Když ji vytvoříte a chcete ji zobrazit tak vám to zahlásí ten error 404 na Forpsi? Já především pořád nechápu, kde se vezme to Forpsi, když vy tvrdíte, že jste s Forpsi nikdy neměla nic společného.

    #35432

    lenkakubova.com
    Participant

    Admi je úplně OK. Stránku klasicky vytvořím, přidám obsah, uložím, ale po kliknutí na zobrazení se mi ukáže stránka s Forpsi…

    #35433

    lenkakubova.com
    Participant

    Tak jsem kontaktovala hosting, zda maji neco spolecneho s Forpsi:

    Dobrý den,
    ano, jak jsme Vás již informovali, webhostingové služby pod značkou Mujhost.cz (provozovala společnost G2 server CZ s.r.o.) převzala společnost INTERNET CZ, a.s. a jejich dceřiná společnost ASPone, s.r.o.
    Servery běží ve stejném datacentru.

    #35436

    Azifaral
    Participant
    Web

    Já bych tipoval, že bude nějaký problém v nastavení .htaccess. Vy přece musíte mít nějak nadefinováno, že se pohybujete na doméně 3. řádu, tím myslím ten http://test.agrofarmadubnice.cz/. V základním hostingu máte většinou jenom nastavení pro doménu 2. řádu. A tu doménu 3. řádu buď řeší přímo hosting, nějakým nastavením, nebo jste si to nadefinovala sama na úrovni CNAME záznamu u doménu, což si myslím, že jste nedělala. A teď se dívám na FAQ na ASPone a tam je toto:

    Jak fungují subdomény?
    Pokud si vytvoříte například adresář test ve složce www, můžete k němu přistupovat pomocí adresy http://test.vasedomena.cz a systém provede zobrazení obsahu (přesměrování) http://www.vasedomena.cz/test/. Řešení přepisu adres jako u webového serveru Apache (mod_vhost_alias) IIS 7 zatím nenabízí.

    Jenomže ve vašem případě k tomu přesměrování vůbec nedojde, vy jste pořád na subdoméně a tam logicky ten hosting tu stránku znát nemůže. Zkuste se podívat na ten .htaccess, případně ještě jednou kontaktujte podporu na ASPone a oni vám určitě pomůžou.

    #35438

    lenkakubova.com
    Participant

    Moc vám děkuji za pomoc! Nakonec to opravdu bylo tím .htaccess :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti