Nelze nahrát foto do galerie

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Nelze nahrát foto do galerie

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  krkovicka a poslední změna je stará 10 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #6337

    krkovicka
    Participant
    Web

    Dobrý den, mám problém s nahráním fotek do galerie, jak jsem tady psal mám dva weby, kde potřebuji stejnou fotogalerii, nakonec jsem dal na každý web galerii zvlášť, do jedné jsem fotky nahrál v pohodě a na druhý web se nechtějí nahrát a píše to, že je problém HTML5 nevíte někdo co s tím? děkuji

    #17165

    admin
    Keymaster
    Web

    Do jaké galerie? Myslíte Knihovnu médií nebo používáte nějaký plugin? Jakou chybu to přesně píše? Nemáte nějaký screenshot? Liší se weby nějak (např. jiný hosting, jiné pluginy, jiná šablona)?

    #17166

    krkovicka
    Participant
    Web

    jedná se o NextGEN Gallery verze 2.0.40 když dám nové album, jméno, označím fotky a dám nahrát..tak se za fotkou, objeví žlutý trojúhelník nejprve to napíše HTML5 a potom error HTTP, musím ale upozornit, že na tom samém hostingu mám ještě jeden web, kde tato samá galerie normálně funguje, jedná se o doménu a subdoménu. WordPress používám nový, před dvěma dny byla aktualizace na novou verzi. Ještě bych se chtěl zeptat jestli nevíte, kde sehnat češtinu k této verzi. děkuji ..

    #17167

    admin
    Keymaster
    Web

    Čeština pro WordPress 3.8 vyšla ve čtvrtek. Pokud jde o češtinu pro NextGEN Gallery, tak jsme to řešili naposledy zde.

    Jaký používáte hosting? Jaký používáte prohlížeč při nahrávání obrázků? Zkoušel jste deaktivovat všechny pluginy a nasadit výchozí šablonu Twenty Fourteen? Pokud to nefunguje jen na jednom webu, tak musíte zkusit zjistit, co je tam odlišného. Pošlete nám prosím přihlašovací údaje (FTP a administrátor WordPressu) na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat.

    #17168

    krkovicka
    Participant
    Web

    Děkuji za radu a ochotu, nicméně problém se vyřešil, rád bych poradil, jak na to, abych pomohl i ostatním, kdyby se jim stalo něco podobného, ale jsem z toho sám nějaký zmatený, než jsem se rozhodl řešit tento problém přes toto forum, zkoušel jsem to minimálně desetkrát a nešlo to, dnes ráno jsem jsem řekl poslední pokus, potom pošlu přihlašovací údaje a poprosím zkušenější kolegy o spolupráci,a ….. na poprvé se obě galerie bez problémů nahráli.

    Ale čeština k tomuto pluginu stále chybí, nahrál jsem tam nejnovější, kterou jsem sehnal a přeloží to zhruba třetinu.

    #17169

    admin
    Keymaster
    Web

    Takže záhada zůstane asi navždy nevyřešena :-) Každopádně už to funguje a řekl bych, že to vypadá asi na nějaký problém hostingu? Jaký hosting používáte?

    Ano, čeština není kompletní (viz výše odkazované vlákno), ale problémy má také samotný plugin, který má s překládáním v některých částech dost problémy. Myslím, že se to časem zlepší…

    #17170

    krkovicka
    Participant
    Web

    Hosting mám u Wedosu. Zatím jsem tam neměl žádný problém. Další věc, která se mi “nezdá” je, že mám dvě galerie na jedné stránce a když dám prohlížet nebo prezentaci, tak se otevřou obě, to se mi také moc nelíbí. viz. www.saenger.cz nebo www.anaconda.saenger.cz

    Jinak v současné době se peru s postranním sidebarem , aby byl na každé straně jiný, což je také docela zajímavé, našel jsem několik pluginů, ale nikde žádný překlad ani pořádný návod.

    #17171

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavé, nová verze NextGEN Gallery 2.0.x má s Wedosem docela dost problémů (zrovna zkouším jeden web). Opravdu to začalo fungovat jen tak samo od sebe?

    Na stránce s fotogaleriemi jsou sice zobrazené dvě galerie, ale při procházení obrázků prohlížíte vždy pouze jednu? Nebo je tam nějaký jiný problém?

    Co máte na mysli tím, aby byl sidebar jiný? Vzhledově nebo na každé stránce jiný obsah?

    #17172

    krkovicka
    Participant
    Web

    Používám nejnovější verzi WordPressu a NextGEN Gallery 2.0.40 , oba weby jsem poskládal během minulého týdne. Na jeden jsem nahrál, galerii, fotky a během deset minut bylo hotovo, na druhý (stejný hosting, subdoména, logicky by člověk řekl, že by to mělo jít stejně) jsem nahrál galerii a nešli tam nahrát fotky, po dvou dnech nervování jsem zde napsal dotaz, třetí den jsem se probudil, pustil PC a na první pokus to naběhlo, všechno funguje. Jen to prohlížení je divné, koukal jsem, že při jednotlivých fotkách už to funguje normálně, ale při prezentaci jsou tam stále obě, tak to bylo původně i u toho prohlížení. A opět jsem na nic nesahal, jediná možnost, která mně napadá, jestli nepřišla nějaká nová konfigurace po tom poslední aktualizaci. Vede mně k tomu už jen to, že v menu se mi místo Kontakt objevili Contacts a místo úvodní strana je tam home, to je další chyba s kterou si nevím rady nebo spíše ještě jsem neměl čas se na to podívat.

    Sidebar myslím na každé stránce jiný obsah, vzhled je v pohodě.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti