Ceske sluzby – negeneruje se xml feed pro Heureku, Zbozi.cz

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Ceske sluzby – negeneruje se xml feed pro Heureku, Zbozi.cz

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  wopicak a poslední změna je stará 5 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #36754

    wopicak
    Participant

    Ahoj, mam plugin Ceske sluzby v aktualni verzi 0.6-alpha na produkci i na stage serveru. Na stage se vygeneruji kazdy den xml soubory, kazdy ma velikost cca 20 MB. Na produkci se toto nedeje od urciteho data.

    V adresari wp-content, kde se soubory maji objevit, mam na produkci jeste dva soubory s koncovkou temp pro oba xml feedy. Na stage serveru jsem tyhle soubory nenasel. Proto jsem je na produkci smazal.

    Mate nekdo s tim zkusenosti, jak generovani xml souboru zprovoznit? Staci smazat temp soubory nebo muze byt chyba a potazmo reseni jinde/jine?

    Diky!

    #36755

    wopicak
    Participant

    Jeste poddotaz k vyse uvedenemu. Na serveru mame plugin WP Cron Control, ktery povoluje cron ulohy, ktere maji pridany tajny parametr. Nemuze toto blokovat generovani xml souboru na serveru?

    #36756

    admin
    Keymaster
    Web

    Plugin WP-Cron Control sice přímo neznám, ale zní to podezřele, protože XML feedy interní cron WordPressu využívají.

    temp soubory fungují tak, že se vždy po 24 hodinách (na základě cronu) spustí nové generování, ale ukládá se do temp souboru, dokud to nedoběhne celé. Kdyby došlo k nějakému problému, tak aby nedošlo k přepsání původního xml souboru (ten je smazán a přepsán až ve chvíli, kdy je temp soubor kompletně hotový).

    #36759

    wopicak
    Participant

    Diky moc za odpoved. Toto bude zrejme pricina. Da se prosim do pluginu nekam (kam?) pridat k tomu prikazu, kde se vola cron, parametr?

    Jinak plugin WP Cron tam mame proto, aby se nepousteli defaultni akce Woocommerce, ktere casto zcela zbytecne pretezovaly server.

    #36773

    wopicak
    Participant

    Tak hlasim, sam sobe i ostatnim, ze nase optimalizace na urovni cronu vyblokovali i generovani feedu. Nyni uz vse funguje. Tak se omlouvam za castecny a nechteny zmatek.

    #36785

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za reakci, mohu se zkusit podívat na to, jak by to mohlo fungovat i s tímto pluginem, ale obecně není s WP cronem žádný zásadní problém. Pouze v případě, kdy na webu nefunguje něco tak, jak by mělo, se mohou související problémy objevit (probíhá třeba zbytečně často nebo dělá zbytečné věci s velkým objemem dat). Osobně jsem nikdy nenarazil na nějaké problémy s cronem při použití samotné WooCommerce (bohužel to neplatí pro placené šablony a další pluginy, které podobné problémy dost často způsobují)…

    Jak jste to nakonec vyřešil? Plugin deaktivoval nebo nějak jinak?

    #36789

    wopicak
    Participant

    Podle me rozsah individualnich uprav Woocommerce je tak velky, ze tohle se proste stalo. Kolega vyvojar pak nektere z tech uprav zrusil, aby fungovalo generovani xml souboru pres cron.

    Chtel jsem jen upozornit na toto riziko, ze ty custom upravy mohou blokovat generovani feedu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti