"Nefunkčnost" české lokalizace WP

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem "Nefunkčnost" české lokalizace WP

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  neteyescz a poslední změna je stará 13 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #713

    Denda
    Participant
    Web

    Tak se chci s vámi podělit se svými poznatky o WP. Nainstaloval jsem si asi před dvěma měsíci verzi 2.9.2. v české verzi. Velmi se mi tento systém líbil. Pak jsem si koupil knihu z vydavatelství Zonerpress WordPress a najednou jsem zjistil, že spousta věcí je jinak. Něco té mé instalaci chybělo. Udělal jsem přeinstalaci a nezměnilo se nic. Říkal jsem si, počkám na novou verzi 3.0.1., snad to bude lepší. Není. Pokud naistaluji anglickou verzi, je vše OK. Pokud dám českou vezi, jsem tam, kde jsem byl s předchozí verzí.

    A teď k závadám:

    1.vkládání obrázků do příspěvků – agl.verze v poho, v české se obrázek sice nahraje na server, ale neudělají se náhledy a dial.okno zůstane bílé – viz http://www.fishfoto.cz/pridat_obr.jpg – nahrávaní přes Flash v české verzi není možné vůbec, hlásí to chybu – viz – http://www.fishfoto.cz/pridat_obr_flash.jpg

    2. Chybí mi spodní část voleb v Nastavení/Obecné – viz http://www.fishfoto.cz/wp_zak_nas.jpg – menu končí časovým pásmem bez možnosti volby.

    To jsou jen ty nejhlavnější problémy. Na stejné konfiguraci serveru, bez pluginů a se stejnou šablonou běží ang.verze v pohodě, česká dělá paseku. Tak jsem nechal ang.verzi a jelikož jsem si šablonu přeložil do CZ, tak teď z toho mám takový česko-anglický hybrid.

    Pro ty. co se vyznají v PHP a mohli by najít příčinu: http://www.fishfoto.cz/info.php

    WP provozuji na doméně http://www.blog.fishfoto.cz

    Stalo se to už někomu?

    #7221

    admin
    Keymaster
    Web

    Problém patrně spočívá v nedostatku přidělené PHP paměti (memory_limit je pouze 32 MB). Česká verze ho potřebuje ještě o několik MB více, takže proto se problémy objevují právě zde. Jediným řešením je napsat na hosting, zda by nemohli memory_limit navýšit (někdy se za to platí, nebo je nutné navýšit tarif, ale to vám řeknou, až se jich zeptáte).

    Mimochodem, jaký používáte hosting (a tarif)? A pokud můžete, tak dejte prosím i pro ostatní vědět, jak se hosting nakonec zachoval.

    Můžete se prohlédnout i další související problémy s pamětí na našem fóru.

    #7222

    Denda
    Participant
    Web

    Tak jsem psal tech. podpoře, nabídli mi buď vyšší tarif nebo za mírný měsíční poplatek navýšení memory limitu. Bral jsem tu druhou možnost. Hostuji na http://www.ebola.cz. Dám pak ještě vědět, jestli to pomohlo.

    Jinak ještě jeden velký problém jsem měl – v české verzi WP mi nešel aktivovat plugin Nextgen Gallery. Snad se vyřeší i toto.

    #7223

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, problém s aktivací pluginu by s tím mohl určitě souviset.

    P.S. Koukám, že už máte navýšeno na 64 MB – funguje vše bez problémů? Jaký jste měl tarif a kolik stálo navýšení memory_limit?

    #7224

    Denda
    Participant
    Web

    Tak to mám vyřešeno, navýšení memory_limitu na 64MB pomohlo a zdá se, že vše funguje, jak má. Vše se zobrazuje, nextgengallery funguje zatím také. Takže asi doporučení pro všechny, pokud česky – tak jedině s 64MBajtovým memory limitem! :-)

    Hostuji na http://www.ebola.cz, tarif mám ten nejnižší – Basic. Navýšení memory_limitu přijde na 30,-Kč + DPH/měsíc navíc, nebo pak vyšší tarif.

    Objevil se ale jiný problém s obrázkami v příspěvcích, který nemá ale s výše uvedenými problémy a ani zřejmě s verzí WP nic společného. Používám plugin Lightbox2, obrázky nevkládám jednotlivě, ale jako galerii (ne Nextgen). Nelíbilo se mi, že bych měl všechny obrázky v jedné složce a měl tam pěkný maglajz. Vím,že jde nastavit ukládání obrázků do složky “uploads” do podadresářů pojmenovaných po měsících a letech. Já však chtěl mít ještě větší přehled v obrázcích, tak jsem si vymyslel, že co článek (příspěvek), to složka s obrázky. Vytvořil jsem si v kořenovém adresáři složku “upload” a v ní podsložky podle názvu článků, přes ftp klienta jsem nastavil i CHMOD. Problém je v tom, že WP zobrazí obrázky jen v tom příspěvku, který je nastaven v menu Nastavení/Média.

    Příklad: píšu článek s názvem třeba O kohoutech a vím,že v něm chci mít několik obrázků. Přes FTP vytvořím ve složce upload podsložku s názvem o_kohoutech a nastavím CHMOD. V Nastavení/Média nastavím cestu pro uložení obrázků upload/o_kohoutech. Napíšu článek, vložím standardním způsobem obrázky a článek uložím. Vše je OK.

    Píšu další článek s názvem např. O slepicích, vytvořím podadresář o_slepicich, nastavím CHMOD, v Nastavení/Média nastavím správnou cestu a vkládám obrázky. Opět je vše OK. Ale když se pak podívám na předchozí článek O kohoutech, obrázky už v něm nejsou!!! Resp. nezobrazí se. Zjistil jsem, že WP odkazuje ve VŠECH článcích vždy jen na ty obrázky, na které je odkázáno v Nastavení/Média. Tzn. podle výše uvedených příkladů to je do podsložky upload/o_slepicich i v článku O kohoutech.

    Tak jsem z toho trošku rozčarován ….

    #7225

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za informace o hostingu…

    Toto ruční vytváření složek je sice pro puntičkáře pěkné řešení, ale jinak je cestou do pekel :-) Uváděné Nastavení se totiž automaticky mění pro celý web najednou. Osobně mi stačí výchozí adresářová struktura s roky a měsíci, protože je vše uloženo přehledně v databázi (tam je pořádek, na FTP být nemusí), ale řešením vašeho problému může být např. plugin Uploads Folder, který pro každý příspěvek a stránku vytvoří adresáře automaticky (podle názvu) a umožní tak používat nejen samostatné adresáře, ale ulehčí i práci s dřívějším ručním vytvářením adresářů. Dejte vědět, zda to pomohlo a plugin vám funguje…

    #7226

    Denda
    Participant
    Web

    Díky za tip na plugin, už jsem o něm někde četl. Nicméně vzhledem k tomu, že na blogu už mám nějaké články, nebudu už strukturu odkazů pro obrázky měnit. Nastavil jsem ukládání do podadresářů po měsících a letech.

    #7227

    Krabath
    Participant
    Web

    Pokud mohu doporučit, přejdi na webhosting wedos.cz. Memory limit 128 a neplatíš nic navíc. Jsem nadmíru spokojen. Na stránkách mám i odkaz. :)

    #7228

    mirekk
    Participant
    Web

    Nabádání ke kliknutí :-)

    Dělám si legraci, ale někdo by to tak mohl pochopit

    #7229

    neteyescz
    Participant

    to mirekk:Wedos doporučuji i já,zatim jsem nezaznamenal vůbec žádný výpadek,vše běží perfektně.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti