Nefunkční administrace po upgrade PHP?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Nefunkční administrace po upgrade PHP?

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 5 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #21021

    Martasu
    Participant

    Zdravím,
    bohužel jsem dlouho nedělal aktualizace a možná se to vymstilo. WP jsem nainstaloval jednou a pak jej používal uživatelsky. Web se dá procházet, ale administrace ukáže jen pruh nabídek vlevo a bílou plochu vpravo. Klikáním na nabídku vlevo se nic nezmění. Jedná se o téměř standardní instalaci. Všechny pluginy jsem přejmenoval. Jedná se o WP 3.2.2. Poskytovatel nedávno provedl upgrade PHP na 5.4.34. Jak adminstraci zprovoznit? Na jakou verzi WP upgradovat a jde to bez admin prostředí? Díky za odkazy…
    Martasu

    #21022

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jste zkusil natvrdo deaktivovat všechny pluginy (přejmenováním složky wp-content/plugins na FTP) a stále to nefunguje, tak si stáhněte nejnovější WordPress a nakopírujte ho ručně na FTP (a nechte přepsat stávající soubory). Problém může také způsobovat používaná šablona, takže bych ji zkusil také deaktivovat (opět přejmenováním adresáře se šablonou na FTP). Potom se rozběhne aktualizace databáze a mělo by to být v pořádku, i když myslím, že byl i starší WordPress kompatibilní s PHP 5.4. Možná došlo k nějakému problematickému omezení ze strany hostingu (např. memory_limit nebo něco jiného). Nezapomeňte také web nejdříve pro jistotu zálohovat (FTP i databázi)…

    #21033

    Martasu
    Participant

    Díky za info. Upgrade jsem ještě oddálil. V rámci přípravy na upgrade, backup, atd. jsem zjistil, že ve zdrojovém kódu je na konci chyba. Zde je návod na opravu:
    http://wordpress.stackexchange.com/questions/127427/how-to-fix-empty-dashboard-issue-in-wordpress

    #21037

    admin
    Keymaster
    Web

    Perfektní, díky! Máte pravdu, k chybě došlo už ve WordPressu 3.3, kdy bylo představeno nové WP_Screen API.

    Poté byla chybka opravena až ve WordPressu 3.4, ale pokud někdo zůstával u starší verze WordPressu a hosting zatím aktualizoval na novější PHP 5.4.x, tak došlo k popisovanému problému. Našel jsem i tady ve fóru několik dalších příkladů, jejichž příčina mohla být stejná (1 a 2). Uživatelé zde používali starší WordPress 3.3.x, zatímco hosting aktualizoval servery na novější PHP.

    Každopádně jde o jeden z příkladů, proč pravidelně aktualizovat :-)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti