Nefunguje vkládání RSS feedu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Nefunguje vkládání RSS feedu

Štítky: , ,

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lukenzi a poslední změna je stará 13 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #814

    bozo
    Participant

    Zdravím, chci na webu zobrazit RRS feed z jiného webu, bohužel mi nefunguje ani jeden plugin, ani ručně přidaný kód (čistá instalace 3.0.1, nyní upgrade na 3.0.3). Chyba asi nebude lidská: podobný web na jiném hostingu a vše ok. Nefungující instalace je umístěna na OneBit. Nemůže být něco nepovoleno/nezapnuto? Zajímavé je, že pokud přidám jakýkoli widget, který má co do činění s RSS (ten co je v základu WP i další doinstalované), prostě se do sidebaru nevloží – vloží, ale neuloží se, ihned po přidání se začne točit kolečko “uložit” a to pracuje a pracuje a pracuje… Když přepnu a na jinou stránku v administraci a vrátím se, widget není vložen – toto chování se týká výhradně pluginů/widgetů rss, jinak vše ok. Nějaký nápad, v čem je zádrhel?

    #7604

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavý problém, mohla by to být i nějaká chyba WordPressu vztahující se k nějaké konkrétní konfiguraci serveru. Pokud šlo o čistou instalaci, tak asi deaktivace pluginů nepomůže :-)

    Jaké máme možnosti?

    – Teoreticky by tam mohl být problém s pamětí (memory_limit). Vyzkoušejte kolik máte dostupné paměti a kolik jí využíváte, pokud je to těsné, tak by to mohlo být tím…

    – Jinak poprosím o přihlašovací údaje, abych to mohl vyzkoušet a případně popsat konkrétně vývojářům (asi budu potřebovat i FTP přístupy – stačí když mi dáte přístupy jen do adresáře s WordPressem, případně udělejte nějakou další testovací subdoménu). Podobný problém se totiž objevil i na oficiálním fóru (anglicky) a bohužel to zatím vypadá, že nebyl nikým vyřešen…

    #7605

    bozo
    Participant

    Díky za ochotu – strávil jsem nad tím spoustu času a vyčerpal všechny nápady – pokud se na to budete chtít podívat, dám vám přístupy. Na jaký kontakt je mám poslat?

    #7606

    admin
    Keymaster
    Web

    Přístupy prosím pošlete sem, zkusím se na to podívat…

    #7607

    bozo
    Participant

    Problém se částečně vyřešil a nevyřešil – widgety najednou prostě začalo jít vkládat (samozřejmě až když na to sáhl separatista). Těžko říct, v čem byl problém – pravděpodobně nějaký mišmaš v cache prohlížeče (takže po upgrade je WP dobré pročistit).

    Problém s RSS však stále přetrvává a pluginy pracující s RSS nefungují tak, jako fungují na jiných webech (např. nezobrazí feed, který na jiném webu normálně běží).

    #7608

    medved.design
    Participant

    Dobrý den, mám problém s nastavením odběru RSS na webu http://fosateam.net, když kliknu na RSS zobrazí se mi tato chybová hláška, vše do nedávna fungovalo, nevím čím to je, můžete prosím poradit?

    Hláška z Opery
    Zpracování XML nebylo úspěšné: syntaktická chyba (řádek č. 3, znak č. 0)

    Zpracovat dokument jako HTML
    Chyba:
    XML declaration not at beginning of document

    Specifikace:

    http://www.w3.org/TR/REC-xml/
    
    1:
    2:
    3: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="0.92">
    4: <channel>
    5: 	<title>Fosa Team</title>
    6: 	<link>http://fosateam.net</link>

    Chyba ve firefoxu
    Chyba parsování XML: Na začátku externí entity chybí procesní instrukce xml
    Adresa: http://fosateam.net/?feed=rss
    Řádek 3, sloupec 1:<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="0.92">

    #7609

    Lukenzi
    Participant

    Zdravím,
    rss výstup obsahuje prázdný řádek před deklarací…

    Příčin může být mnoho, tak bych asi popřemýšlel co jsi v nejbližší době měnil na webu (instalace pluginů, úpravy vzhledu atd. atd.)

    Možné příčiny:
    1) způsobuje to nějaký plugin
    2) 2x umístěný tag <head> v šabloně vzhledu
    3) prázdný řádek mimo php kod v upravených souborech wp-rss2.php nebo wp-atom.php
    4) prázdný řádek mimo php kod v upraveném souboru wp-config.php
    5) prázdný řádek mimo php kod v upraveném souboru functions.php šablony vzhledu
    6) prázdný řádek mimo php kod v ostatních souborech WP

    Pokud jsi nic z toho neupravoval a nevzpomínáš si co jsi v poslední době dělal, zkus znovu aktualizovat WP, pokud to nepomůže přepni na výchozí šablonu a vyzkoušej, pokud ani to nepomůže vypni všechny pluginy a zase zkoušej…

    #7610

    medved.design
    Participant

    pluginy jsem zkusil všechny vypnout, zkoušel jsem i změnit vzhled za jiný aktualizovat wordpress za novější a stále nic. v poslední době jsem instaloval pouze pluginy, v ničem jiném jsem se nevrtal. Vím že RSS na 100% fungovalo, jen nevím kdy přesně se to podělalo. Jak poznám zda je chyba ve wordpressu nebo v mém tématu.

    RSS pro komentáře funguje, nějaký nápad kde to vkládá ty dva prázdné řádky?

    #7611

    Lukenzi
    Participant

    No to je právě to, že to může vkládat kdekoliv…

    Každý soubor WP který začíná
    <?php
    nebo končí
    ?>
    nesmí před ani za, mít prázdný řádek nebo nějaký neviditelný znak (tabulátor třeba), pokud tam bude, nebudou ti fungovat RSS kanály.

    Pokud jsi aktualizoval WP (tedy znovu přepsal všechny WP soubory) a pak změnil na výchozí šablonu a nefunguje to, tak chyba může být v některém z pluginu. Když si je ale měl vyplé (všechny) tak by to u výchozí šablony logicky fungovat mělo bez problémů (měl by si vlastně čistou instalaci). Z toho plyne že jsi něco udělal špatně…

    Jestliže ti ale funguje RSS v komentářích, bude to pravděpodobně chyba jiná než ty prázdné řádky, buď funkce šablony (RSS se dá snadno odstranit, proto jsi měl použít výchozí – tam RSS funguje 100%) nebo nějakého pluginu jiná možnost prostě není.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti