Název štítku s čárkami

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 10 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #6699

    LuCaCZ
    Participant

    Zdravím, jak se přidávají štítky s čárkou? Když přidám v příspěvku např. “Wordpress, o.s.”, tak se mi rozdělí na “Wordpress” a “o.s.”, což je asi logické (když se jednotlivé štítky oddělují čárkou), ale pro mě špatně. Přidání takového štítku přímo v administraci funguje, ale zas ho nepřiřadím k příspěvku, protože se opět rozdělí.

    Nevíte jak na to? Děkuji

    #17975

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to je docela zajímavý problém :-) Mimochodem, vývojáři o něm vědí už několik let, ale zatím nebyl dořešen…

    Našel jsem jedno řešení pomocí filtrů, ale moc se mi to nezdá, protože je pak v databázi uložena nesprávná verze. Možná by ale šlo nějak upravit v české verzi, aby se štítky neoddělovaly čárkou, ale třeba středníkem? Na druhou stranu jsou všichni zvyklí na čárku, takže bychom si rozhněvali mnoho uživatelů…

    Zkusím se ještě časem podívat na jiná možná řešení, ale možná bude zatím nejjednodušší používat štítek v jiném tvaru (bez čárky), např. “WordPress o.s.”, “WordPress (o.s.)” či “WordPress – o.s.”.

    #17976

    ScheRas
    Participant
    Web

    Nahraďte čárku HTML entitou & # 4 4;(bez mezer). Zkoušel jsem, funguje to.

    #17977

    LuCaCZ
    Participant

    Díky za rychlé odpovědi.

    HTML entita sice funguje, ale jen jednou. Při pozdější úpravě štítků se zase rozdělí..

    Filtr funguje. Proč je špatně, že je v db uložená nesprávná verze? Hlavní je výsledek ;-)

    #17978

    admin
    Keymaster
    Web

    HTML entita je zajímavý nápad :-) Funguje mi to bez problémů, jen se musí ignorovat našeptávač a pokaždé musíte zadávat entitu (a nesmíte ji pak upravovat v menu Příspěvky – Štítky, kde bude automaticky převedena). Ale také se mi to moc nelíbí, a to zejména protože se entita ukládá do databáze a uživatelé ji musí ručně zadávat.

    A proč mi vadí, že je v databázi špatně zadaná verze? Zatím to asi nic neovlivňuje, ale mám rád pořádek :-) Časem se něco změní v API pro taxonomie (nebo příslušného kontrolního Javascriptu) a budete mít problém… Raději bych tedy přizpůsobil názvy štítků (přesný název s čárkou pak můžete mít třeba v popisu štítku) nebo změnil oddělovač z čárky na něco jiného, např. #. Využít můžete v tomto případě např. filtr gettext_with_context.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti