Nástěnka – nejde v grafice

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Nástěnka – nejde v grafice

Zvolené téma obsahuje celkem 17 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 18 příspěvků - 1. až 18. (z celkem 18)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1231

    shs
    Participant

    Možná je to vlastností hostingu wz, ale nástěnka se mi nezobrazuje graficky, zkusil jsem to jinde – ok. Jsem total začátečník, kde dělám chybu?

    #9625

    admin
    Keymaster
    Web

    Je možné, že to způsobuje používaný freehosting Webzdarma. Používáte aktuální verzi WordPressu? Nějaké další pluginy? Jaký používáte prohlížeč? Máte nějaký screenshot Nástěnky, abychom si mohli představit, jak ta chyba vypadá?

    #9626

    shs
    Participant

    Obrázek

    Attachments:
    #9627

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavé, to vypadá na novou (čistou) instalaci. Nemohlo se při nahrávání stát, že nějaký soubor nebyl správně nakopírován na FTP? Zkuste tam soubory nahrát ještě jednou, případně WordPress automaticky přeinstalovat (nevím, jestli to bude na tomto hostingu fungovat). Jinde než na Nástěnce se tento problém neobjevuje?

    #9628

    shs
    Participant

    Už se tím bavím nějakou dobu, instalovalo se to snad 3x. Nevím, kde jinde než na nástěnce by se to mohlo projevovat. Asi nějaké nastavení ve wz.cz

    #9629

    admin
    Keymaster
    Web

    Je velmi pravděpodobné, že to bude problém freehostingu, ale pak by si asi stěžovalo mnohem více lidí… Můžete nám poslat přístupy (administrátor WordPressu a FTP) na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat.

    #9630

    neteyescz
    Participant

    Poprosím o zaslání výsledku bádání na webmaster(at)neteyes.cz, možná o tom napíšu článek, pokud to bude plošná chyba freehostingu.

    Dík.

    Neteyes.cz

    #9631

    shs
    Participant

    Asi to vzdám. Rady nejsou…

    #9632

    neteyescz
    Participant

    Jak rady nejsou? Psal jste Separatistovi?

    Jinak doporučuji zkusit povypínat pluginy, je totiž klidně možné, že mají nějákou chybku ve zdrojáku a rozhozují to. Podobné téma: http://wordpress.org/support/topic/dashboard-still-broken-15-beta-1 .

    Neteyes.cz

    #9633

    admin
    Keymaster
    Web

    Přístupy jsem dostal a zkoušel jsem to. Problém tam opravdu je, nejde jen o Nástěnku. Celkově je tam strašně pomalé načítání, takže to bude patrně nějaký související problém s výkonem. Ještě to budu zkoušet…

    neteyescz: Pokud máte čas a chuť, tak si zkuste založit na Webzdarma nějaký web a nezávisle vyzkoušet, zda se problém objeví i u čisté instalace nebo je vše v pořádku…

    #9634

    admin
    Keymaster
    Web

    Nevzdávat se, nakonec se snad zadařilo :-)

    Do souboru wp-config.php je třeba přidat následující kód (viz manuál):

    define( 'CONCATENATE_SCRIPTS', false );

    Potom už vše bez problémů funguje. Je to ale freehosting, takže mi to přijde dost pomalé, ale memory_limit je nastaven na 48 MB, takže je nejnovější verze WordPressu víceméně funkční (s nasazením cachování by se to mohlo ještě urychlit).

    Jsou tu nějací uživatelé, kteří také používají Webzdarma? Na konkrétním serveru bylo PHP 5.2.13, ale zatím netuším, co bylo přesně špatně, že spojování skriptů nefungovalo. Měli jste také nějaké problémy s tímto freehostingem?

    Mimochodem u Webzdarma jsou také problematické automatické aktualizace, protože mají zakázanou funkci copy() a nemůžete tak automaticky aktualizovat a instalovat, což je určitě uživatelsky nepříjemné. Obvykle se objeví následující chyba:

    Warning: copy() has been disabled for security reasons in /3w/xf.cz/r/domena/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-direct.php on line 200

    Můžete to ale obejít malým trikem (nahradíme přímý přístup k FTP pomocí extenze PHP), když doplníte do souboru wp-config.php doplníte následující kód (viz manuál):

    define( 'FS_METHOD', 'ftpext' );
    define( 'FTP_HOST', 'server' );
    define( 'FTP_USER', 'uzivatelske-jmeno' );
    define( 'FTP_PASS', 'heslo' );

    První řádek změní typ přenosu dat, další tři řádky ukládají informace o připojení k FTP, aby se nemusely ručně zadávat při každé aktualizaci (doplňte si tam samozřejmě svoje údaje).

    Pokud používáte Webzdarma.cz, tak každopádně uvítáme vaše zkušenosti…

    P.S. Možná by to mohlo mít souvislost s automaticky vkládanou reklamní lištou freehostingu, nevím…

    #9635

    neteyescz
    Participant

    Admin: Musíme si ale pořád uvědomovat, že se jedná o freehosting a tak nemůže mít vše. Navíc dnes se již nikdo nemůže vymlouvat na to, že je hosting drahý, u Wedosu vše funguje za pár kaček.

    Neteyes.cz

    #9636

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, ale zdarma je pořád méně :-) Nakonec to ale vypadá, že i na Webzdarma.cz lze provozovat téměř plnohodnotně WordPress, což mě samotného (vzhledem k ceně) docela udivuje…

    #9637

    neteyescz
    Participant

    Plnohodnotně určitě ne.

    Plnohodnotným uživáním WordPressu se rozumí děj, při kterém může uživatel nainstalovat jakýkoli plugin bez obavy, že na něj spoza rohu vyjukne “Obrazovka smrti” či se mu bude administrace načítat déle, než je pěkné. Nelze také přehlédnout chybějící nepovolené PHP funkce, jež mohou vyžadovat některé WordPress pluginy.

    Neteyes.cz :-)

    #9638

    shs
    Participant

    Díky. Ale ten “fofr” při načítání asi stejně zapříčiní odchod z wz. Tak jak všichni říkali.

    #9639

    n3s4
    Participant

    Můžu se zeptat jestli se pracuje nebo alespoň zdali se nějak řeší problém se zobrazením nástěnky ve firefoxu? Už se mi to taky stalo a nejsem sám…

    #9640

    neteyescz
    Participant

    Ano, dá se to řešit, stačí promazat Cookies a Cache. Ve FF to jde zrychleně pomocí CTRL+R.

    #9641

    admin
    Keymaster
    Web

    Lukas: Problém byl vyřešen, vše je popsáno výše. Problém může být i v nastavení prohlížeče, jak správně podotknul neteyescz. Jaký používáte hosting a jaký problém se konkrétně objevuje?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 18 příspěvků - 1. až 18. (z celkem 18)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti