nahrávání obrázků po aktualizaci WP

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem nahrávání obrázků po aktualizaci WP

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27438

    pavla
    Participant
    Web

    Dobrý den, včera proběhla aktualizace wp 4.5.1.
    a při nahrávání obrázků se ukázala chyba: nejde nahrát z počítače, nelze otevřít ani knihovnu médií.

    Vypnula jsem pluginy, ale nepomohlo.
    Výchozí šablonu nahrát nelze: Píše se:
    Objevila se nečekaná chyba. Patrně došlo k nějakému výpadku na straně WordPress.org nebo to může souviset s nastavením serveru u poskytovatele hostingu.

    Děkuji za účast.
    Pavla

    #27445

    admin
    Keymaster
    Web

    Jaký používáte hosting? Souvisí tento problém určitě s novou verzí WordPressu? Ve WordPressu 4.5 se tento problém nevyskytoval? Sice už jsou nějaké chyby s Knihovnou médií hlášeny pro další opravnou verzi (např. zde), ale podle výše uvedeného popisu to vypadá spíše na nějaký problém s hostingem.

    #27484

    admin
    Keymaster
    Web

    Problém zněl nakonec trochu jinak. Obrázky sice nahrávat šlo (a instalovat šablony také), ale z Knihovny médií už nešlo vložit obrázek do příspěvku (viz přiložený screenshot). Změnil se také vzhled Knihovny médií, kdy dříve vypadala jinak (obrázky byly původně seřazené vedle sebe, ale při prvním nahrávání obrázků se přehodily do sloupce a připomínají řazení příspěvků).

    Z nějakého důvodu bylo na hostingu (Český hosting) povolená hodnota display_errors u konfigurace hostingu. Nový WordPress 4.5 ale obsahuje také jednu změnu, a to snahu skrýt zobrazování chyb u Ajaxových requestů (při načítání oken knihovny médií k nim právě dochází). Spouští se tedy nově následující kód:

    ini_set( 'display_errors', 0 );

    Bohužel je u hostingu zrovna funkce ini_set() zakázaná z bezpečnostních důvodů, takže neproběhne, ale zároveň je v rámci Ajaxového requestu chyba zobrazena (viz nastavení hostingu) a kolečko se točí a knihovna médií nenabíhá…

    Opraveno nastavením display_errors na “Off” v administraci hostingu. V menu Média – Knihovna médií už by se měla zase zobrazovat pravidelná mřížka, případně to přepnete pomocí malé ikonky před políčkem “Všechny mediální soubory”.

    #27486

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak nakonec se snad dostane oprava tohoto problému přímo do WordPressu 4.5.2.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti