Náhrada za zastaralý ImageManager pro vkládání obrázků

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Náhrada za zastaralý ImageManager pro vkládání obrázků

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1475

    jardakiss
    Participant

    Zdravím kolegové,

    od začátků s WordPressem někdy v roce 2006 jsem na svých webech použval plugin pro práci s obrázky, který se jmenuje ImageManager ( http://soderlind.no/archives/2006/01/03/imagemanager-20/ ). Ten sice stále funguje a práce s ním je naprosto bezvadná, nicméně poslední aktualizací prošel v roce 2008. Obávám se, že jeho bezpečnost už nebude valná a navíc se třesu dne a hodiny, kdy přestane fungovat.

    Můžete mi prosím z vlastní zkušenosti doporučit nejakou alternativu? Potřebuji snadné vkládání obrázků do článku, přičemž jejich třídění do složek je nutností (nejlépe s možností importu stávajících, ale není podmínkou). Právě proto mi nevyhovuje interní řešení WordPressu – orientace v něm je totiž (alespoň podle mne) poměrně složitá. Proti ImageManageru určitě.

    Děkují!

    #10839

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    Osobně bych se řídil radou vývojáře pluginu a začal používat Scissors. Ten ale také upadl v zapomění, i když dva roky jsou znát. V dnešní době je velmi oblíbený plugin Image Pro – Image resizing and media management done right, jež poskytuje nové možnosti a novou vizi pro manipulaci s obrázky ve WP. Ještě se mi celkem líbí Media File Manager, i když má celkem předpotopní grafiku.

    #10840

    jardakiss
    Participant

    Dobrý den,

    děkuji mnohokrát za odpověď.

    Image Pro jsem dnes objevil také a vypadá dobře. Bohužel ale aktuálně neumí třídění do složek, což mi při velkém množství využívaných obrázků (portréty lidí zmíněných v článku, loga organizací tříděná podle zemí a oboru apod.) chybí. Možnosti které nabízí ale opravdu stojí za úvahu.

    #10841

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za tipy na pokročilou práci s obrázky!

    Nevím jak přesně ten starý plugin fungoval, ale bude nějaký nový plugin kompatibilní s tímto pluginem, respektive nepřijdete o některé informace? Už jste nějaký vyzkoušel?

    Další tipy na práci s Knihovnou médií naleznete v souvisejících vláknech (některé se zabývají přímo tříděním obrázků do složek, např. 1 a 2).

    #10842

    jardakiss
    Participant

    Zatím jsem pluginy nezkoušel nahrát přes sebe abych vyzkoušel přechod z jednoho na druhý. Autor Image Pro totiž slíbil zařadit třídění do složek na feature list. Vzhledem k tomu, že ten původní funguje tedy ještě čekám.

    Původní plugin mi vyhovuje a považuji ho s tříděním do složek za přehlednější.

    #10843

    jardakiss
    Participant

    A je to asi tu – po aktualizaci na NextGEN Gallery 1.9.5 nefunguje :( (tlačítka OK a Cancel nereagují)

    #10844

    togur
    Participant
    Web

    Taky jsem z počátku různě třídil img do složek ale bylo s tím více problémů než užitku. Nakonec jsem ke standardní knihovně médií doinstaloval plugin MediaTags (http://wordpress.org/extend/plugins/media-tags/) – a spokojenost!

    #10845

    jardakiss
    Participant

    Aktualizace Nextgen Gallery 1.9.6 problém řeší.

    #10846

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za zprávu, ale stejně bych raději doporučil zastaralý plugin opustit…

    Jinak bych opětovné zprovoznění pluginu viděl v této opravě ve verzi 1.9.6

    Bugfix: Adjusted Javascript for activating social media pages to load on NextGEN Gallery pages only.

    Javascript přidaný ve verzi 1.9.5 se tedy přestal patrně načítat na všech stránkách v administraci, ale byl omezen pouze na stránky související s pluginem NextGEN Gallery.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti