Náhrada nepřehledné WP diskuze za facebookovou nebo "fórovou"

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Projekty, akce, diskuze Náhrada nepřehledné WP diskuze za facebookovou nebo "fórovou"

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  zjesu a poslední změna je stará 3 roky, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #38464

    Raziel-CZ
    Participant
    Web

    Pěkný den všem,

    jisto jistě se to tu již probíralo a proto budu eventuálně rád i za samostatný přímý odkaz na řešení, pokud tam najdu odpověď. Jde mi o to, že mi zásadně nevyhovuje standardní diskuzní vláknování ve WordPressu. Chová se dost chaotivně, velmi špatně se v něm orientuje.

    V současné době se má věc tak, že napíšu-li pod článek koment a někdo mi k němu dá odpověď, zařadí se tato pod něj. Pokud je tam ale těch reakcí více, například deset, a někdo zareaguje třeba na pátou reakci, zařadí se odpověď výše místo nakonec a pak je to už dosti nepřehledné – musím sledovat data a časy, což většina internetových troubů z řad běžných uživatelů nedělá. To je pro mne naprosto nevyhovující a proto se táži, dá se vláknování ve WP vyřešit jednoduše tak, aby to bylo stejné jako na Facebooku (ne, nechci používat FB plugin), anebo přinejhorším jako v phpBB fóru? S kolegou jsme se dívali po různých pluginech, ale asi neumíme hledat.

    Za případnou erudovanou pomoc předem děkuji.

    #38518

    Raziel-CZ
    Participant
    Web

    Vzhledem k tomu, že ani po téměř měsíci není odpověď, lze předpokládat, že takové řešení neexistuje?

    #38519

    zjesu
    Participant

    Zdravím. “S napětím” jsem čekal, co tu kdo napíše. Nikdo nic, tak přidám svou trošku zkušeností z několika webů.
    Nejprve odpověď: asi máte pravdu, neexistuje, nebo ho neznám.
    Já řešil stejnou otázku prvně před cca 7 lety. Prošel jsem a otestoval x pluginů, až jsem zakotvil u wpDiscuz. Přestože ho ještě občas používám – spíše pro jistotu, hodně se změnilo.
    Z pluginu se (z mého pohledu) stal trochu moloch a hlavně se změnil přístup ke komentářům. Na skutečný komentář pořád WP, nebo wpDiscuz stačí. Komentář je pro mne vzkaz čtenáře, na který reaguje autor poděkováním, případně odpovědí. Pokud je to jinak, není to komentář, ale diskuse.
    Několik let už k novému webu zakládám FB stránku, každý příspěvek je sdílený na FB a veškeré komenty a debaty se vedou tam. Asi není třeba zmiňovat, jak je toto užitečné pro návštěvnost stránek.
    Samozřejmě, neznám váš záměr, třeba je podobný model nevhodný.

    #38521

    Raziel-CZ
    Participant
    Web

    Také zdravím. Vaši odpověď eviduji, jen jsem ještě chvilku čekal na reakce případné další. Zdá se, že skutečně nic takového neexistuje, anebo o tom nikdo neví.

    wpDiscuz používám také a spíše z estetických důvodů. Vesměs souhlasím. Asi před rokem změnili i vzhled, podle mne k horšímu, zatím stále si ho ale držím. Zvažuji však právě kvůli tomu mološství změnu. Nelíbí se mi, co z toho udělali, začíná to být pro mne nepřehledné. A zbytečně robustní.

    Komentáře u nás máme právě často vedené formou diskuze. A tak bych to rád koncipoval i nadále. Jako ideální model mi vyhovuje diskuze FB, avšak pouze v konfiguraci zobrazení všech komentářů a pěkně sestupně. Toho bych rád docílil pod články ve WordPressu, avšak bez Facebooku. Chci mít věci pod kontrolou já a také to chci být já, kdo bude rozhodovat o tom, zda komentář vymažu, jelikož poruší má pravidla, a ne Facebook, když někdo poruší, anebo neporuší, ale nebude mu to někomu jen líbit, jejich pravidla. Jsem pro nezávislost. Čili toto je můj záměr a proto si tam FB nedám. Kdyby Vás něco napadlo, budu rád za případné tipy.

    #38546

    plastique
    Participant
    Web

    Nezmiňujete to, tak se zeptám – zkoušel jste nastavit chování komentářů ve WordPressu? Je tam několik možností, jak se mají chovat a řadit, žádná kombinace vám tedy nevyhovuje?

    #38547

    Raziel-CZ
    Participant
    Web

    @plastique: A víte že ano? Sice nemohu nastavit chování jako na FB, ale nastavil jsem docela jednoduše teď chování jako ve fórech. Zrušil jsem prostě vláknování a nastavil řazení komentářů od nejstarších, aby diskuze byla klasicky odshora dolu právě jako ve fórech. Vlákna ve formě odpovědí se automaticky vynořila jako standardní příspěvek a vše je krásně teď přehledné.

    Nějak mě nenapadlo to vyzkoušet, Vám moc díky za tu “facku”, kterou jsem potřeboval. Nechť toto stručné vlákno zde slouží jako FAQ pro případné další návštěvníky řešící podobnou věc.

    #38548

    Raziel-CZ
    Participant
    Web

    Vlastně tady je také hned pole na vkládání komentářů jako ve fóru, že jsem si toho osel nevšiml a nezeptal se rovnou na to. :-)

    Tak teď mě zajímá jak to udělat, stejně jako je to tady, u nás.

    #38549

    zjesu
    Participant

    @raziel-cz: tady běží bbPress, takže bez něj to stejné udělat nepůjde.
    @plastique: já si kdysi s nastavením hrál, ale předně jsem chtěl mít pole pro psaní nahoře a chtěl jsem nějakou notifikaci píšícím, že na jejich koment někdo reagoval, nebo pokud někdo chtěl jen sledovat určité “téma” To bez účtu ve WP nešlo, proto wpDiscuz. Ale jak jsem psal. V dnešní době už je každý tak lenivej, že pokud mu to nepípne rovnou v appce telefonu, na stránku nedojde :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti