Náhodný obrázek z galerie

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1072

    faly
    Participant

    Ahoj, řeším jak v sidebaru zobrazit náhodný obrázek z gallery. Na netu jsem nic pořádného nenašel a plugin Nextgen se mi kvůli tomu používat nechce, protože mi integrovaná galerie přijde dostačující. Budu vážně rád za popostrčení jak toto řešit.

    #8771

    n3s4
    Participant

    Možná bych zkusil plugin Random Image Block – http://wordpress.org/extend/plugins/random-image-block/

    #8772

    faly
    Participant

    Díky, přesně tohle jsem potřeboval.

    #8773

    admin
    Keymaster
    Web

    Pěkné. Ještě by se mi ještě líbilo, aby se zobrazoval náhodný obrázek podle toho, jaká rubrika (štítek) je přiřazena k právě prohlíženému příspěvku, případně pokud je u příspěvku přiřazeno více než 5 obrázků, tak rovnou náhodně jeden z nich, ale žádný podobný plugin jsem bohužel zatím nenašel (i když by šel asi vcelku jednoduše vytvořit)…

    #8774

    Cmelda
    Participant

    Ahoj můžu se zeptat. Řeším stejný problém. Mám NextGen galerii, vlastní sidebar (nepoužívám widgety), na netu se vygooglil funkci nggShowRandomRecent která řeší přesně to co chci. nggShowRandomRecent('random', 4, '' , '1'); (náhodné fotky, 4fotky,’muj_template’,z kategorie 1) jen má jednu mouchu a to že při zobrazení stránky se načtou příslušný počet fotek, po kliknutí na fotku se zvětší ale umožňuje prohlížení fotek pouze z vygenerovaných. Potřeboval bych aby link fotky vedl do kategorie ve které je fotka zařazena (ale pouze v tomto vygenerovaném případě, jinak by funkce pluginu zůstala nezměněna)

    Našel jsem něco http://wordpress.org/support/topic/plugin-nextgen-gallery-random-picture-gt-link-to-gallery?replies=3#post-1082532 ale nevím jak to funguje.

    Nechtěl bych upravovat přímo zdroják pluginu (při upgradu verze se upravný kód přepíše)

    Můžete poradit?

    #8775

    neteyescz
    Participant

    Čmelda: Nebudu rozepisovat nic o zdrojáku, ale myslím, že autor ( pokud se jedná o chybu ) ji v adlší verzi vyřeší. Pokud se jedná o dodělávku, nezbyde vám, než kód přepsat a při další aktualizaci ho znovu dopsat.

    Neteyes.cz

    #8776

    admin
    Keymaster
    Web

    Dodám ještě zpracovaný přehled pluginů, které řeší právě zobrazování náhodných obrázků.

    Cmelda: Asi odpovídám dost pozdě, ale k tomuto problém jsem se také dostal a možnosti jsou podle mě následující:

    – Jedním z parametrů funkce nggShowRandomRecent() je i proměnná $template (aneb šablona), což je vlastně soubor pro vytvoření a zobrazení galerie. Můžeš ho nahradit svou vlastní šablonou, kde budou obrázky odkazovat na příslušné stránky s galeriemi.

    – Funkce nggShowRandomRecent() umožňuje také filtrovat vygenerovaný obsah, takže ho můžete upravit pomocí vlastního pluginu a využití filtru ngg_show_images_content (patrně s nějakou podmínkou, aby nebyly filtrovány všechny galerie).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti