Náhledový obrázek

Zvolené téma obsahuje celkem 13 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 10 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)
  • Autor
    Příspěvky
  • #790

    8Sin
    Participant
    Web

    ZDRAVÍM,

    hledal jsem na webu nějaký fajn web ohledně wordpress, kde by mi mohli pomoci. Jsem začátečník lidi prostě dneska nejsou ochotní pomoci, tak jsem se obrátil na Vás. Jedná se mi o zobrazování příspěvkového obrázku.

    Mám nový wordpress tu 3, myslím a sice u příspěvku je, že se tam může nahrát obrázek, jako náhled do příspěvku ale nefunguje to.

    VE “functions.php) MÁM:

    // Add Post Thumbnail Theme Support

    if ( function_exists( ‘add_theme_support’ ) ) {

    add_theme_support( ‘post-thumbnails’ );

    set_post_thumbnail_size( 310, 150, true ); // 310×150 size

    add_image_size( ‘950×425’, 950, 425, true ); // 950×425 image size

    add_image_size( ‘950’, 950, 9999 ); // 950 image size

    }

    VE “index.php” MÁM:

    <?php get_header(); ?>

    <?php $i = 0; ?>

    <?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); if( $post->ID == $do_not_duplicate ) continue; update_post_caches($posts); $i++; ?>

    <div class=”span-8 post-<?php the_ID(); ?><?php if ($i == 3) { ?> last<?php } ?>”>

    <h6 class=”archive-header”>” rel=”bookmark” title=”Permanent Link to <?php the_title_attribute(); ?>”><?php the_title() ?></h6>

    <?php get_the_image( array( ‘custom_key’ => array( ‘thumbnail’ ), ‘default_size’ => ‘thumbnail’, ‘width’ => ‘310’, ‘height’ => ‘150’ ) ); ?>

    <?php the_excerpt(); ?>

    <p class=”postmetadata”><?php the_time( get_option( ‘date_format’ ) );the_post_thumbnail(‘315×150’, true ); ?> | <?php comments_popup_link(‘Comments »’, ‘1 Comment »’, ‘% Comments »’); ?></p>

    </div>

    <?php if ($i == 3) { ?><div class=”archive-stack clear”></div><?php $i = 0; } ?>

    <?php endwhile; endif; ?>

    <div class=”clear”></div>

    <div class=”navigation”>

    <div><?php next_posts_link(‘« Older Entries’) ?></div>

    <div><?php previous_posts_link(‘Newer Entries »’) ?></div>

    </div>

    <?php get_template_part( ‘bottom’ ); ?>

    <?php get_footer(); ?>

    DĚKUJI PŘEDEM ZA VÁŠ ČAS A RADU!

    Jirka

    #7475

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za důvěru :-)

    Co je to přesně za šablonu (a jak je aktuální)? Problém může být patrně s funkcí get_the_image(), která myslím není funkcí WordPressu, ale nějakého pluginu (šablony).

    Chtělo by to vidět někde v akci + znát šablonu, abych to mohl případně vyzkoušet. Také pozor na to, že se bude náhledový obrázek zobrazovat pouze na stránkách zobrazovaných podle souboru index.php (nemusí jít ani o úvodní stránku nebo výpis rubrik, opět záleří hodně na šabloně).

    #7476

    8Sin
    Participant
    Web

    To není jen u této šablony. Když si stáhnu jakoukoliv šablonu, která podporuje ten obrázek a je úvodní stránka se hlavně skládá z bloků a obrázků (možnost rozkliknout a číst dále, jako mám nyní), tak mi ani jedna nefunguje – prostě ten obrázek tam nejde – nezobrazuje se. Já sem dal zrovna šablonu která se mi líbí nejvíce a zde právě bych to chtěl mít ok.

    Zminovaná šablona: F8 Lite 4.2.1 od Thad Allender

    #7477

    8Sin
    Participant
    Web

    POMŮŽETE MI PROSÍM?

    Víte já se v šablonách wordpress vůbec nevyznám. Maximálně fotky do toho ve photoshopu, to ano … nebo šablonu v artisteeru, ale tam taky nejde vše!

    Hrozně by mi pomohlo, kdyby jste mi dodatečně nyní poradili s touto šablonou!

    Zminovaná šablona: F8 Lite 4.2.1 od Thad Allender

    1. Chtěl bych aby na titulní stránce a všeobecně zmizela ukázka z textu a byl tam vždy jen nadpis a náhledová fotka …

    2. Poradit jak trošku zůžit záhlaví. Šířka je super, ale výška je dost velká ..

    DĚKUJI MOC ZA RADY …

    #7478

    admin
    Keymaster
    Web

    Ten náhledový obrázek je trochu nevyzpytatelný. Vyzkoušel jsem šablonu F8 Lite a objevily se mi tam pouze náhledové obrázky, které jsem přidal po její aktivaci (tedy dříve nastavené náhledové obrázky se neobjevily). Po bližším zkoumání to bude patrně tím, že si tato šablona vytváří ještě vlastní kopie obrázků v přesně zadaném rozměru, viz použitá funkce add_image_size(). Ale blíže jsem to zatím nezkoumal…

    V této šabloně funguje přiřazování obrázků trochu složitěji než v našich návodech. Pro zobrazení obrázku není použita klasická funkce the_post_thumbnail(), ale funkce get_the_image(), což není výchozí funkce WordPressu. Tato funkce je definována v souboru images.php (v adresáři šablony) a je založena na pluginu Get the Image (v šabloně je sice zahrnuta starší verze 0.4 a nejnovější je již 0.6.1, ale nemělo by to snad vadit – testoval jsem i nejnovější a stále stejný problém).

    A jaké je možné řešení? Můžete popsat tento problém autorovi šablony, aby to zkusili nějak vyřešit, nebo místo funkce get_the_image volat standardní funkci the_post_thumbnail(). A nebo ručně znovupřiřadit všem příspěvkům náhledové obrázky, což by mělo také fungovat.

    Další úpravy šablony:

    Ad 1) Lze velmi jednoduše, stačí v souboru home.php (pozor, nikoli index.php)zakomentovat (či smazat) funkci the_excerpt().

    Ad 2) Stačí změnit v souboru functions.php hodnotu proměnné HEADER_IMAGE_HEIGHT (aktuálně 425px). Ale budete pak muset změnit obrázek (menu Vzhled – Záhlaví) aby nebyl zkreslen a možná také trochu předělat celý systém obrázků (některé zmenšeniny se myslím ukládají právě v tomto rozměru).

    #7479

    8Sin
    Participant
    Web

    MOC děkuji akorát jsem tedy nepochopil co mám dělat ohledně těch náhledových obrázků. Když to přidám ručně v “nový příspěvek”, tak to nefunguje. Co tedy mám jak přepsat nebo smazat? Aby mi to fungovalo?

    Takže jak asi tu funkci změním. Blbí je, že to nefunguje u žádných z mých dalších šablon. Takže co mám dělat?

    díky

    #7480

    8Sin
    Participant
    Web

    Ty obrázky se mi ani nezobrazují u těchto šablon:

    BirdSITE 1.02 od Sysbird

    ThreatToCreativity 2.3 od Max is NOW!

    Bych rád aby mi fungovali všechny tři šablony – protože je budu chtít mít ke všem třem mým projektům, ale prostě nevím co přesně tam napsat, co přesně tam smazat aby to fungovalo. Na tohle jsem debil …

    #7481

    8Sin
    Participant
    Web

    Pokud to tedy nejde, tak jak mám nahradit tu funkci “get the image” za jinou?

    #7482

    8Sin
    Participant
    Web

    Prostě potřebuji aby se mi náhledový obrázek udělal tak, že veme fotografii v příspěvku a udělá si sám z toho náhledový obrázek.

    #7483

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jde o další šablony:

    ThreatToCreativity -Postarší šablona, která náhledové obrázky ještě nepodporuje. Používá funkci post_thumb(), která hledá všechny obrázky přiřazené ke konkrétnímu příspěvku.

    BirdSITE – Náhledové obrázky jsou podporovány a v pořádku fungují. Šablona pro ně má vlastní funkci birdsite_the_thumbnail(), které ale správně funguje na principu funkce get_the_post_thumbnail().

    Když u té první F8 Lite nastavíte u stávajícího (či nového) příspěvku nějaký nový náhledový obrázek, tak se stále nezobrazí? Zkoušel jsem to a mělo by to fungovat. Pokud to přesto nefunguje, tak můžete zkusit místo get_the_image() použít funkci the_post_thumbnail() podle našeho návodu.

    Nevím jestli nedošlo k nějakému nedorozumění ohledně toho, co jsou to vlastně náhledové obrázky. Opravdu používáte přímo tuto funkcionalitu WordPressu (viz výše uvedený odkaz)? Náhledové obrázky jsou trochu něco jiného než zobrazování obrázků nahraných (přiřazených) k příspěvku nebo dokonce jejich vyhledávání v obsahu. Pořádně to pročtěte a pokud to stále nebude fungovat, tak se klidně dále ptejte (zkuste vždy popsat konkrétní postup co a jak děláte a co nefunguje)…

    #7484

    8Sin
    Participant
    Web

    DĚKUJI, zkusím to

    #7486

    M@rek
    Participant
    Web

    Dobry den vsem, mam problem s nahrani nahledoveho obr. do slideru. Do updatu na WP3.6 vse slo, nyni se dostanu do stavu, kdy obrazek nahraji, ale objevi se tato chyba

    http://marek.ulik.sweb.cz/chybawp.png , obrazek nemuzu pouzit jako nahledovy.

    Ovsem v mediich nahrany je. Je prosim mozne nejak docilit toho, aby byl wp vice “ukecany” a rekl vice nez jen to co je na screenu?

    Dekuju

    #7487

    M@rek
    Participant
    Web

    Tak problem je v pluginu NextGEN Gallery by Photocrati Verze 2.0.17, pri jeho aktivovani se u moznosti vyberu Nahldeoveho obr. pri psani prispevku jeste objevi moznost vybrat nahl. obr z nextgen galerky a v tu chvili prestane vyber obrazku fungovat.

    #7488

    admin
    Keymaster
    Web

    M@rek: Díky za zpětnou reakci, bude to asi další z mnoha problémů, které se poslední dobou objevily s novou verzí pluginu NextGEN Gallery…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti