Náhled článku ze subdomény

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Náhled článku ze subdomény

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #18273

    tester01263
    Participant

    Zdravím,

    nevím, zda-li dokážu popsat problém dostatečně, ale pokusím se o to.
    Vytvořil jsem si doménu http://www.example.net na které mám nainstalovaný wordpress. Dnes jsem si založil doménu třetího řádu/subdoménu.
    Vytvářím jí klasických způsobem – připojim se přes totalcmd na FTP, jdu do složky web a následně do složky SUB. Zde jsem si vytvořil novou složku (třeba pocitace) a do ní jsem nainstaloval novou verzi WordPressu.Tzn. že když nyní půjdu na http://www.example.net – uvidíme web v původní podobě a když půjdu na http://www.pocitace.example.net tak uvidím čistý WordPress.
    Idea byla ta, že na té původní doméně bych měl odkaz Počítače, který by odkazoval na subdoménu (tzn. byl by tam jiný vzhled, logo, apod.). Největší problém je s tím, že na původní doméně http://www.example.net je titulní strana, kde jsou aplikovány různé widgety v šabloně. Tzn., že tam běhají animace, získávají se informace z rubrik (ukazují se tam náhledy článků). Je možné, abych získával náhledy článků, respektive, aby titulní stránka na doméně http://www.example.net ziskávala data od subdomény (www.pocitace.example.net)?
    Snad jsem to dobře popsal.

    Pomůžete někdo prosím? Předem díky!

    #18279

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, možné je všechno, ale je třeba zvolit ten nejvhodnější způsob…

    Opravdu musí být weby zcela oddělené (vlastní instalace WordPressu)? Nestačila by speciální rubrika “Počítače”? A pokud už musí jít o subdoménu, nestačilo by použít např. plugin WP Subdomains (Revisited)?

    Nebylo by vhodnější místo dvou instalací použít Multisite verzi WordPressu (aneb síť webů), kde je pak možností sdílení více? Jde pouze o přenos některých informací mezi doménou a subdoménou? Stačilo by v tomto případě tedy pouze načítat RSS s aktuálními příspěvky? Nebo je možné použít nějaký plugin využívající protokol XML-RPC, s jehož pomocí lze snadno synchronizovat a aktualizovat data. Těžko ale něco navrhovat, když není známá přesná logika obou webů, které mají být propojeny. Možností je ale každopádně celá řada…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti