Multisite WP – dotazy a prosba o konzultaci

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Multisite WP – dotazy a prosba o konzultaci

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 10 let, 2 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #6271

    Pavel Jílek
    Participant
    Web

    Dobrý den všem a předem díky za vaše konzultace, názory a zkušenosti.

    Řeším následující úkol a potřeboval poradit:
    Mám zadán centrální web www.domena.ltd (specifický vzhled) a pak více osobních webů/blogů v režimu www.domena.ltd/adam, www.domena.ltd/eva (případně jako subdomény adam.domena.ltd) v jednotném vzhledu = ve stejné šabloně.

    Samozřejmě bych rád použil Multisite režim WP. Mám ale několik otázek, které to celé zpochybňují.
    1/ Lze omezit přístup uživatelů na jednotlivé prezentace?
    (Třeba i přes nějaký plugin nebo jiné nastavení.) Přece jen se bude jednat o osobní blogy. (Uživatelé by ale neměli admin práva, spíše jen práva šéfredaktora.)

    2/ Lze používat obsah napříč mezi weby?
    (Je opět jedno jakým způsobem.) Tedy přesněji: lze snadno uveřejnit některé příspěvky z osobních blogů na centrální stránce www.domena.ltd bez toho, aby se obsah příspěvku (ne stránky) kopírovat?
    Lze to přímo v rámci WP multisite, nebo je třeba nějaký plugin?
    Nebo existuje plugin pro přímé sdílení příspěvků mezi weby s WP, třeba přes RSS?

    Předem děkuji za pomoc.

    //Jinak všem diskutujícím vše dobré v novém roce 2014.//

    #17109

    admin
    Keymaster
    Web

    1) Ano, multisite je pro uvedený případ zcela ideální. Každý uživatel může být registrován/přiřazen pouze k některým webům celé sítě. Každý uživatel je registrován v celé síti webů, ale pro každý samostatný web se mu musí přiřadit příslušná práva, takže např. “Uživatel 1” nemusí mít vůbec přístup k “Webu 1”, ale může být šéfredaktor na “Webu 2” a administrátor na “Webu 3”.

    2) Pro tyto účely existují různé pluginy, záleží na tom, jak to chcete přesně nastavit. Plugin Network Shared Posts umí např. zobrazovat příspěvky ze všech webů sítě na zvoleném místě (a podle nastavených kritérií). Další plugin Network Shared Media umí zase sdílet nahrané obrázky tak, aby nemusely být nahrány na každém webu samostatně, ale uživatelé sítě k nim měli přístup. Plugin ThreeWP Broadcast pak umí další spoustu zajímavých funkcí, např. publikovat na více webech najednou (a vzájemně kopie synchronizovat). Podobné pluginy jsme řešili také ve starším vlákně.

    #17110

    Pavel Jílek
    Participant
    Web

    Moc děkuji za pomoc a konzultaci.

    Včera jsem s rešeršemi a hledáním strávil celý večer a některé věci jsme už zjistil, ale je výborné se takto ujistit.

    Mám ještě dotaz k onomu crosspage sdílení článků.

    Zjistil jsme (zhruba jak píšete u prvních pluginů), že lze s pluginem publikovat jeden článek na více webů nebo dělat výtahy.

    Já konkrétně potřebuji vyřešit situaci, kdy se editor webů rozhodně některý článek z osobního blogu (nejčastěji pár dní po publikování) vytáhnout a dát jej na hlavní web a to jednak jako doporučení a také začleněný rovnou do nějaké struktury (tématicky odpovídající kategorie).

    Zdá se mi, že vámi zmíněný ThreeWP Broadcast tohle bude umět. Uvidíme.

    (V tuto chvíli si dělám spíše velkou technologickou přípravu s rozborem technického řešení, reálné nasazení bude až později. Rozhodně se o zkušenosti podělím.)

    ještě jednou moc děkuji za konzultaci.

    #17111

    admin
    Keymaster
    Web

    ThreeWP Broadcast funguje myslím trochu jinak. Ale to označení by šlo udělat snadno tak, že si definujete nějakou vlastní taxonomii “uvodnik” a položku “ano” a když bude chtít editor něco zdůraznit na úvodní stránce, tak ke konkrétnímu příspěvku tuto položku taxonomie přidá. Pak by šel asi snadno využít např. zmiňovaný plugin Network Shared Posts. Nebo to nemusíte vůbec řešit pomocí pluginu, ale napíšete si vlastní funkci na zobrazení označených příspěvků (s omezením na nějaké zadávané uživatelské pole).

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti