mizení/přidávání html značek při přepínání v editor/html

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress mizení/přidávání html značek při přepínání v editor/html

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 7 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1157

    max
    Participant

    Zdravím,

    mám takový problém,

    když napíšu stránku/příspěvek v html a přepnu se do vizuálního editoru a poté zpět do html, tak mi zmizí značky <p></p> a naopak se mi objeví zalamování řádků
    .

    Jde nějak nastavit, že co napíšu v html editoru je “svaté” a nic se odtama nebude ubírat/přidávat při přepnutí do vizuálního editoru?

    Snad to píšu srozumitelně….

    #9163

    admin
    Keymaster
    Web

    Toto chování je v podstatě “správné”, respektive ve vizuálním (i HTML) editoru jsou zobrazovány nové odstavce, ale na webu se správně zobrazují příslušné HTML značky pro odstavce, které jsou generovány pomocí filtru wpautop(). Takže je můžete bez obav ignorovat. Pokud ale máte nějaký důvod proč se vám toto chování nelíbí, tak určitě existuje nějaká cesta, ale podle mě je zcela zbytečná. Ale pokud to potřebujete, tak dejte vědět…

    Jiné HTML značky nejsou při přepínání mezi vizuálním a HTML editorem porušovány (kromě několika vyjímek, které je však možné odstranit pomocí filtru tiny_mce_before_init, podrobnosti).

    Další informace o kouzlech s vizuálním editorem naleznete např. zde. Existují i pluginy, např. Raw HTML, ale pro přepínání z HTML do vizuálního editoru je třeba placená verze (10 USD, nezkoušel jsem, nevím zda řeší zrovna HTML pro odstavce).

    #9164

    max
    Participant

    Já to ani tak nepotřebuji, stačí když budu využívat pouze HTML editor a do vizuálního se nebudu přepínat. Ale trošku mě to štve, protože na dalším mém projektu se bude podílet více lidí a když to někdo do toho editoru picne “ctrl+v” např. z OpenOffice, tak tam zůstane děsný bordel v kódu :-(

    Jinak teď mě to taky štve, protože se mi stalo, že mi to ty tagy smazalo a doplnilo tam zbytečně jiné. Je pravda, že jsem se na to ještě moc nedíval (včera už bylo docela pozdě, co jsem to zjistil…), ale když mám např. text zarovnaný do bloku a on mi tam ten editor narve ty konce, tak to asi nebude pak se zobrazením žádná sláva….

    Každopádně díky za rady a nasměrování. Prostuduji a zjistím, co to dělá.

    #9165

    admin
    Keymaster
    Web

    Pro zkopírování textu z Wordu či OpenOffice jsou ve vizuálním editoru speciální ikonky (v druhé řadě) “Vložit jako neformátovaný text” a “Vložit text z Wordu”. Potom by mělo velmi dobře fungovat i vkládání podobně formátovaných textů.

    Při překliknutí z HTML do vizuálního editoru se WordPress patrně automaticky snaží opravit zadané HTML, tak aby bylo validní. Takže pokud je tam nějaká chybka (např. chybějící párová značka), tak to může vést k nepěkným výsledkům.

    Pokud si ale chcete psát své vlastní HTML (a nakázat to i všem ostatním uživatelům), tak není nic jednoduššího než jíz do menu Uživatelé – Profil – Vizuální editor – zaškrtnout položku “Zakázat vizuální editor”.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti