Menu podle rolí

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  l.brat a poslední změna je stará 9 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #21420

    l.brat
    Participant

    Dobrý den,
    měl bych dotaz ohledně pluginu do wordpressu.
    Když jsem na stránkách, tak vidím určité menu. Ale chci, aby registrovaní (přihlášení) návštěvníci viděli ještě jednu položku v menu,např. dokumenty.
    Našel jsem nějaký plugin Admin Menu editor, ale ten je placený. Ale podle popisku by si takto představoval funkci, přiřadit k určité položce menu /submenu určitou roli – veřejně, návštvěvníci, admin.

    Nejedná se mi o administraci, kde by se si lidí přidávali příspěvky a stránky.

    Pouze o nastavení zobrazení webu pomocí rolí.
    děkuji moc za rady!

    #21421

    sjiamnocna
    Participant
    Web
    #21431

    admin
    Keymaster
    Web

    Nejdříve pozor na to, zda jde o nastavení pouze samotného menu nebo vlastně celého přístupu k určitým odkazům. Můžete sice položku skrýt v menu pro nepřihlášené, ale třeba se k ní dostanou vyhledávače a bude pro návštěvníky nadále dostupná (pouze se nebude zobrazovat odkaz v menu).

    Plugin Admin Menu Editor je sice zdarma, ale nastavení podle přihlášených uživatelů je opravdu dostupné až v placené verzi.

    Doporučený plugin Menu Item Visibility Control by asi použít šlo, zejména s podmínkou ! is_user_logged_in() pro nepřihlášené uživatele. Ale ideální mi pro tyto účely přijde plugin Nav Menu Roles, kde to můžete snadno a přehledně nastavit u každé položky menu (a bez psaní kódu). Jen tedy pozor na to, abyste to nějaký obsah třeba neskrýval pouze v menu, ale zatím to bylo dostupné ještě někde jinde na webu (nebo dohledatelné ve vyhledávačích).

    #21451

    l.brat
    Participant

    Admin:děkuji moc za radu. Mate pravdu,že když to skryju v menu,můžou to najít prohlížeče.
    Moc se mi líbí,co je tady na foru. Že když jsem chtěl přidat nový příspěvek, tak mi to zahlásilo,že musím být přihlášen. Jak je toto vyřešeno,prosím? Jakým pluginem?
    Toto by vyřešilo můj problém. V menu by byla záložka dokumenty,ale zobrazily by se až po přihlášení.kdyby nebyl přihlášen,zobrazila by stranka hlášku, musíte být přihlášen,viz po vzoru této stránky.
    Děkuji moc!

    #21541

    l.brat
    Participant

    Opravdu nevíte, jaký plugin použít?
    nutně bych to potřeboval, děkuji!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti