Maximální počet pluginů

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 10 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #859

    drowned
    Participant
    Web

    Zdravím,

    mám jen zvídavý dotaz. Je doporučený maximální počet pluginů pro optimální běh wordpressu? Používám tak 20…

    #7794

    admin
    Keymaster
    Web

    Obecně platí čím méně pluginů, tím lépe. Pluginy potřebují ke svému běhu dodatečnou PHP paměť (memory_limit) a obvykle ukládají/načítají i nějaká data do/z databáze. Takže mohou trochu zpomalovat načítání webu a zatěžovat server. Ale někdo může mít menší zátěž u 20 pluginů než někdo jiný se dvěma pluginy, záleží totiž hlavně na konkrétních pluginech. A v neposlední řadě záleží samozřejmě na hostingu. Praktické je jednoduché pravidlo – pokud se načítání webu začíná zpomalovat nebo se objevují nějaké problémy, je na čase se nějakých pluginů zbavit…

    Pro testovací účely jich mám nainstalováno několik set a aktivních asi 30 (testujeme, překládáme, programujeme) a využitý memory_limit z původních asi 27 MB (čistý WordPress) stoupl někam k 70 MB. Takže asi tak. Pokud to tvůj hosting “pobere” bez zpomalení webu, tak není třeba nic moc řešit, ale není to asi ideální…

    #7795

    drowned
    Participant
    Web

    Stránky se mi načítají rychle, možná to bude i rychlým připojením. Byl jsem, ale svědkem, že na jiném pc už načítali hůře.

    Přemýšlím, že bych některé pluginy nahradil widgety, který bych si udělal “na míru”. Teď prohledávám weby abych nastudoval trochu teorie.

    memory_limit u hostingu mám 64MB a využito necelých 24MB

    #7796

    admin
    Keymaster
    Web

    Těžko říci, může to být i počítačem (paměť) či prohlížečem (cachování). Během dne jsou také servery různě vytěžovány (špička navečer).

    Vlastní widgety jsou vlastně také pluginy, záleží hodně na tom, jaké pluginy používáte a čím je chcete nahradit. Některé pluginy jsou zbytečné (“jdou s kanónem na vrabce”), jiné zase naopak ne. Pokud jde o memory_limit, tak tam je rezerva a ještě to vypadá, že na serveru používají nějakou cache přímo na straně PHP, což je určitě dobře. Jaký máte pro zajímavost hosting?

    #7797

    admin
    Keymaster
    Web

    Sice staré vlákno, ale doplním odkaz na zajímavý článek. Stručně řečeno, nezáleží na množství pluginů, ale jde o jejich kvalitu (a použití). Zájemcům doporučuji pořádně prostudovat…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti