mapa webu

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lubos237 a poslední změna je stará 11 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2672

    Lubos237
    Participant

    Chtel jsem na webu vytvorit mapu webu ne pro roboty (tu uz mam pres Google XML Sitemaps), ale pro bezne uzivatele (lidi). Pouzil jsem PS Auto Sitemap a zaskrtl vsechny volby Display home list, Display post tree, Display page tree. Zobrazuje se mi pouze seznam vsech stranek v abecednim poradi (ne ve stromu) a seznam prispevku dle data a kategorie. http://www.vysokorychlostni-zeleznice.cz/mapa-webu/ Mam pouzit jiny plugin, aby se hlavne seznam stranek zobrazoval ve stromu?

    #14137

    rbartuska
    Participant
    Web

    Já na mapu webu používám page list – [pagelist] a jsem maximálně spokojen.

    #14138

    Lubos237
    Participant

    Nainstaloval jsem plugin Page-list, na stranku vlozil [pagelist] a nic. :(

    #14139

    admin
    Keymaster
    Web

    Před chvílí jsem to zkoušel a vše bez problémů funguje. Nainstaloval jsem plugin Page-list a do stránky jsem vložil zkrácený kód [pagelist]. Na stránce se následně zobrazí přehledný soupis stránek. Pokud tomu tak není, tak zkuste deaktivovat všechny ostatní pluginy a nasadit výchozí šablonu Twenty Twelve, odhalíte tím snad případného viníka…

    Také plugin PS Auto Sitemap funguje bez problémů. Bohužel už na webu není vidět výše popisovaná chyba…

    #14140

    Lubos237
    Participant

    Tak se mi mrkl do webhostingu programator a zjistil, ze nektere pluginy nefunguji proto, ze mam WordPress nainstalovany 2x. Aby to tedy chodilo, je potreba mit i ty pluginy 2x. Vzhledem k tomu, ze pluginy instaluju z WordPressu (ne primo na webhostingu), tak se to tam nainstaluje pouze jednou. K memu problemu doslo na uplnem pocatku, kdy jsem celou slozku WP presunul pres FTP do webhostingoveho adresare www a protoze to nefungovalo, tak mi nekdo z Wedosu jeste ten WordPress do slozky www nainstaloval. A najednou tam byly 2 WP.

    @ admin: doplnte prosim tento problem do reseni problemu pro ty kdo uz vyzkouseli deaktivovat vsechny pluginy i sablony a nepomohlo jim to.

    Ja ted akorat nevim jak se toho jednoho WP zbavit, abych neprisel o data. Vsechno jsem si sice zalohoval (databazi i ty 2 WP), ale jak jsem smazal tu prvni slozku WP z slozky www na webhostingu, tak se najednou web graficky rozsypal, vypadly nektere fotky i soubory ke stazeni. Tak jsem tam zase tu slozku pres FTP vratil zpet. Mam vse krome databaze uplne smazat a nainstalovat WP znova? Bude to pro mne znamenat nove naplnovani obrazku atextu do WP nebo jen nainstalovani sablony a pluginu?

    #14141

    Lukenzi
    Participant

    Lubos237: Pokud nepoužíváte aliasy, tak by měl fungovat WP v rootu tedy ve složce “www”, předpokládám, že používáte jednu databázi a určitě bych si opět prvně udělal zálohu úplně všeho.

    1. Pak překopírujte WordPress ve složce do WordPressu v rootu (www)

    2. Pak bych vše ostatní kromě složky wp-content a souboru wp-config.php smazal.

    3. Pak jen stáhnout nový WordPress a nakopírovat jej do www (obsah původní složky wp-content tak zůstane zachován – nepříjdete ani o obrázky, ani o pluginy i šablona zůstane)

    4. Do htaccess souboru bych ještě doplnil výchozí wedosácký – to pro případ, že by jste někdy v budoucnu chtěl použít subdomény a taky se tam myslím řeší i verze domény s nebo bez www, ale to řeší i WP. Ale jen pro jistotu, nic tím nezkazíte.

    5. pokud teď web nefunguje, měla by se zkontrolovat databáze zda neobsahuje nějaké nastavení cest, pokud byl jeden z WordPressů v nějaké složce a něco (třeba nějaký plugin) si do DB uložil absolutní cestu je třeba ji opravit tak aby odkazovala jen do složky “www”.

    6. pak už musí vše fungovat.

    Snad jsem na nic nezapoměl, jestli to není srozumitelné ještě to upřesním.

    #14142

    Lubos237
    Participant

    Mnohokrat dekuji za podrobny navod! O vikendu vyzkousim. Nyni mi web jede, protoze jsem pres FTP vse uvedl do stavu jako pred zmenou, takze tam ma ty 2 WP. Par dotazu:

    ad 1. Pokud prekopiruji soubory ze slozky WordPress do rootu (www), tak prepisu soubory s identickymi nazvy v rootu. Nevadi?

    ad 2. na smazani mi pak asi zbyde jen prazdna slozka WordPress

    ad 3. pokud nakopiruju novy rozbaleny WordPress do www, tak opet prepisu vsechny stavajici slozky a soubory WordPressu. Jaky to ma vyznam?

    ad 4. vychozi wedosacky htacccess asi sezenu u Wedosu, ze?

    ad 5. ted web funguje, protoze jsem vse vratil do puvodniho stavu = pred smazanim jednoho WP (smazanim slozky WordPress v rootu)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti