maily ve wordpressu s přílohou PDF

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem maily ve wordpressu s přílohou PDF

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  BorgMcz a poslední změna je stará 12 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1193

    mysmff
    Participant

    Zdravim, chtěl bych se zeptat, zde existuje nějaký plugin na to, aby se z wordpressu daly odesílat maily s přílohou PDF a pokud možno ještě jeden plugin na to, aby se nové příspěvky vyvěšené ve wordpressu automaticky posílaly na vybrané maily.

    Předem děkuji Mysmff

    #9310

    neteyescz
    Participant

    Zdravím,

    Na posílání nových článků doporučuji pluginy:

    http://wordpress.org/extend/plugins/subscribe2/

    http://www.wpress.cz/1483/zasilani-novinek-na-e-mail-pomoci-ajax-newsletter/

    http://wordpress.org/extend/plugins/newsletter/

    wordpress.org/extend/plugins/subscribe-plugin/

    Jinak myslím, že plugin http://wordpress.org/extend/plugins/contact-form-7/ umí poslat přílohu PDF, stačí dle mě navolit, aby šla přidat příloha jako jakýkoli soubor. Pokud to nepůjde, lze to sestrojit i v PHP.

    Neteyes.cz

    #9311

    BorgMcz
    Participant
    Web

    Rád bych poprosil o pomoc se zde zmíněným pluginem http://www.wpress.cz/1483/zasilani-novinek-na-e-mail-pomoci-ajax-newsletter/

    Po aktivaci obou částí pluginu vše vypada funkčně, ale po pokusu o zadání mailu pro zasílání ve widgetu se vypíše toto chybové hlášení “An error occured. Please try again later.”

    Můžete mi někdo pomoci s rozchozením tohoto zajímavého pluginu. Děkuji.

    PS:plugin je spusteny pro potrebu zkouseni na http://dccmm.dyndns.info

    #9312

    neteyescz
    Participant

    BorgMcz

    Zdravím,

    Našel jsem člověka se stejným problémem: http://www.brunec.com/marna-snaha-o-implementaci-ajax-newsletter/ . Podle toho, co jsem četl na netu, je příčinou problému nekompatibilita s novějšími verzemi WP. Řešení je buď najít alternativu, nebo se pokusit najít chybu v nekompatibilitě a opravit ji.

    Neteyes.cz

    #9313

    BorgMcz
    Participant
    Web

    Tak to se povedlo, to našel vyhledavač i mě po zadaní te chybove hlašky. No nic. Nemáte typ na něco takto jednoduchého co byl tento plugin? Do hledání chyby se pouštět nebudu, už minulé úpravy ve WP co jsem tu řešil byly strop v tom co o PHP vím.

    #9314

    neteyescz
    Participant

    BorgMcz: Mě se líbí tento plugin: http://wordpress.org/extend/plugins/newsletter/ .

    #9315

    admin
    Keymaster
    Web

    BorgMcz: Sice se to vůbec netýká původního tématu ohledně .pdf souborů (k tomu se ale ještě dostanu), ale ten plugin wp-ajax-newsletter jsem před chvílí zkoušel a hláška “An error occured. Please try again later.” se mi tam také objevila. Takže jsem se ponořil do kódu a vypadá to, že se plugin nejdříve pokouší odeslat informační email na vkládanou adresu a pokud se to nepodaří, tak skončí s uvedenou chybou a dále už nepokračuje. Vzhledem k tomu, že posílá email pomocí standardní PHP funkce mail(), tak předpokládám, že nemáš správně nakonfigurovaný mail server (případně SMTP). Podrobnější informace o nastavení serveru nalezneš pomocí funkce phpinfo(). Já to na svém localhostu také nemám nastavené, takže mi to nefunguje a pokud si dobře pamatuju, tak tvůj web funguje na vlastním NASu, takže tady by mohl být opravdu problém v konfiguraci. Když jsem totiž z pluginu odstranil odesílání informačního emailu, tak totiž začalo všechno správně fungovat…

    #9316

    BorgMcz
    Participant
    Web

    Admin: Ano, je tomu tak, na NASu nemám žádnou podporu odesílání pošty. Z tohoto důvodu používám plugin http://wordpress.org/extend/plugins/wp-mail-smtp/ . Testovaci mail odchazí a i maily z pluginu Contact Form 7 také odcházejí. Co se týká informaci z phpinfo, je patrné, že systém odkazuje na neexistující program “Path to sendmail /ffp/sbin/sendmail -t -i ” . Bohužel zatím jsem nenašel žádné popsané řešení pro tento konkrétní NAS. Je tedy nějaká možnost, jak funkci “mail()” obejít, ja předpokládal že to právě má obstarat první uvedený plugin.

    #9317

    admin
    Keymaster
    Web

    Plugin WP Mail SMTP to řeší pouze pro funkci wp_mail(), která je součástí WordPressu. Jde o funkci, která právě usnadňuje odesílání automatických emailů. Ve výchozím nastavení používá PHP funkci mail() a s pomocí uvedeného pluginu to mění na SMTP. Problém je však v tom, že autor pluginu pro newsletter bohužel nepoužívá funkci WordPressu, ale má tam natvrdo funkci mail(). Můžete zkusit najít řádek 963 v souboru plugins/wp-ajax-newsletter/wp-ajax-newsletter.php:

    @$value = mail($to, $subject, $content, $headers);

    a změnit mail na wp_mail. Teoreticky by to mohlo fungovat, protože by měl být na funkci wp_mail() aplikován použitý plugin na odesílání pomocí SMTP. Soubory pluginů se sice “natvrdo” měnit nemají, ale u tohoto pluginu to už na nějakou další aktualizaci nevypadá…

    #9318

    BorgMcz
    Participant
    Web

    Velice děkuji, hlásím, že vše se zdá být plně funkční, začínám s úpravou pluginu do češtiny. Přiznám se, že přímo přepisuji plugin, protože jiný spůsob neznám. Ale poprosil bych ještě o radu, kde mohu změnit název odesílacího tlačítka “Subscribe “, to se mi v kódu zatím nepodařilo najít.

    Jinak musím opět pochvalit opravdu dobré rady od Admina.

    #9319

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za pochvalu :-)

    Tento plugin jinak než “ručně” přímo v kódu překládat nelze. O dalších způsobech se můžete dočíst v přílušných vláknech. Řetězec “Subscribe” je až na konci souboru wp-ajax-newsletter.php (cca řádek 1187), kde je součástí funkce subscriptionForm().

    A už se snad konečně dostaneme k samotnému tématu tohoto vlákna :-)

    #9320

    BorgMcz
    Participant
    Web

    Děkuji za pomoc a omlouvám se za použití tohoto vlákna, ale on je tu ve vlákně odkaz na tento plugin na zakladě čehož jsem jej zkusil použít.

    Pokud budete mít zájem, rád poskytnu překlad s úpravou pro další. Snad tím nebudu porušovat nějaká autorská práva.

    #9321

    BorgMcz
    Participant
    Web

    Tak hotovo, trošku jsem to upravil aby to bylo přehlednější. Konečná verze je k vyzkoušeni na http://dccmm.dyndns.info

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti