Komentáře po aktualizaci na WP 4.6

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Komentáře po aktualizaci na WP 4.6

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  logout a poslední změna je stará 7 let, 7 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #28607

    logout
    Participant

    Dlouhé roky používám vlastní šablonu, která odkaz na komentáře pod článkem řešila pomocí

    comments_popup_link("Komentáře (0)", "Komentáře (1)", "Komentáře (%)");

    Po aktualizaci na český WP 4.6 přestalo tohle volání funkce fungovat, konkrétně poslední string se chová tak, že pokud je v něm pouze znak procenta, zobrazí se string (tedy jen číslo), pokud tam doplním cokoliv dalšího, zobrazí se výchozí text WordPressu, takže pak na jedné stránce mám “Komentáře (0)” a k tomu jinde “5 komentářů”.

    Četl jsem tu v článku, že od 4.6 se chovají komentáře v češtině jinak než dosud, ale nevyplynulo mi z toho, že by měl přestat fungovat můj starý zápis funkce. Netušíte, prosím, někdo zda to je bug či vlastnost a jak to případně obejít (tedy jinak než vracením samotných číslovek a sčítáním stringů v PHP)?

    #28608

    logout
    Participant

    Odpovím si částečně sám, podle mě je chyba ve funkci get_comments_number_text která v případě že $more === false zobrazí wordpressový default, nicméně pokud nějaký $more zadán je, tak v něm nahradí text správným tvarem podle jazyka. Myslím, že tohle nahrazování by to mělo dělat jen nad default textem a ne nad tím, co si člověk v šabloně sám nastaví. Udělal jsem si úpravu v příslušné funkci a zas to na blogu vypadá jako dosud. Snad to někdo opraví i globálně.

    #28613

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavé, díky! Chvilku mi to trvalo, ale snad už tomu rozumím :-) Zkusil jsem vložit uvedený kód do šablony Twenty Eleven a výsledek je opravdu zajímavý:

    0 – Komentáře (0)
    1 – Komentáře (1)
    3 – 3 komentáře
    9 – 9 komentářů

    Takže provedená oprava ve WordPressu 4.6 to patrně opravuje hlava nehlava, prostě tam budou dvě defaultní varianty pro plurál, ať se děje, co se děje :-)

    Zkusím to nahlásit, uvidíme…

    #28639

    logout
    Participant

    Díky moc za nahlášení, když to po sobě tak čtu, napsal jsem to tak krkolomně, že se divím, že to vůbec bylo pochopeno :-) Doufám, že to v nějaké další verzi bude opraveno – zatím jsem si poznamenal, co jsem kde mazal/zakomentoval a počítám, že to po příštím update budu muset udělat znovu.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti