Komentáře na stránkách

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25120

    valada06
    Participant

    Zdravím, zajímalo by mě, jestli WordPress nějak plošně zakázal vkládání komentářů do stránek? Dřív to totiž normálně šlo a teď k žádné stránce nelze přidat komentář a nikde jsem nenašel žádnou možnost to upravit.

    Děkuji za odpověď.

    #25139

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Wordpress nic nezakázal, mám dojem, že pouze v základním nastavení má komentáře vypnuté (což mi přijde jako dobrý krok)

    Možnost globálně zakázat komentáře je v nastavení -> obecné – povolit návštěvníkům přidávat komentáře k příspěvkům a stránkám.

    Ovšem, toto se dá nastavit pro každý příspěvek, bohužel WordPress ve výchozím stavu tuto možnost skrývá a tím to dělá složitější, ale dá se to změnit:
    Při úpravě příspěvku stačí v horní oblasti kliknout na zobrazované informace a vybrat z nich komentáře (Bůh ví proč je to tam dvakrát a není to sloučené do jednoho). Pokud se objeví možnost povolit/zakázat komentáře, stačí to přepnout a aktualizovat. Pokud ne, vyzkoušejte tu druhou záložku se stejným názvem.

    #25142

    valada06
    Participant

    Tak v tom obecném nastavení jsem, ale díky za tu radu s tím nastavením u konkrétní stránky. Hledal jsem to dole a ne nahoře.

    #25144

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Ještě dodám, že v obecném nastavení se jen určuje to, jestli budou u nových příspěvkú povoleny, či ne.
    Můžete taky použít hromadnou úpravu příspěvků, pro povolení komentářů

    #25151

    valada06
    Participant

    Tak jsem všem stránkám hromadně povolil komentáře a pořád žádná změna. Komentářový formulář se prostě u stránky neobjeví. Řeším to na dvou webech, takže to není (každý je na jiném hostingu), takže to nevypadá pouze na problém s konkrétní stránkou/poskytovatelem.

    #25152

    mil667
    Participant

    Nemáš komentáře smazané v šabloně?

    #25168

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Používáte na obou webech stejnou šablonu? Podporuje komentáře? Neproběhla tam nějaká manuální změna (vymazání comments_template() či něčeho)?

    Prosím, napište sem adresy těch webů, ať to můžeme vidět :)

    #25169

    valada06
    Participant

    Týká se to webů: http://ngfailsub.eu/ a http://madamsecretary.funsite.cz/. Komentáře obě stránky podporují. Ne, poslední dobou nedošlo k žádným takovým úpravám.

    #25171

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Pardon, já na obou webech formulář na odeslání komentářů vidím :)

    #25191

    valada06
    Participant

    U nových stránek se nezobrazoval, každopádně pomohlo individuální povolení u každé nově vytvořené stránky a teď to vypadá, že se to tam dává automaticky, takže děkuji za radu. :-)

    #25484

    admin
    Keymaster
    Web

    Doplním, že jde o novinku WordPressu 4.3, který u všech nových stránek automaticky zakazuje komentáře. A co s tím? Buď je musíte u každé stránky ručně povolit nebo použít nějaký plugin, např. Allow Comments on Pages by Default, který navrátí původní chování ze starších verzí.

    Osobně jsem raději, když jsou komentáře u stránek automaticky vypnuté, protože jsem je musel stále zakazovat u různých stránek typu “Kontakt”, ale uživatelé byli dlouho zvyklí na jiné chování, což způsobuje trochu zmatky…

    V menu Nastavení – Komentáře je tato možnost pojmenována “Povolit návštěvníkům webu přidávat komentáře k novým článkům” (anglicky “Allow people to post comments on new articles”), což se vztahuje na klasické příspěvky, ale nikoli stránky.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti