Kombinace outputu dvou CPT

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 10 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3277

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Ahoj. Chtěl bych se zeptat, jestli můžu udělat výstup z CPT příspěvku do šablony, kombinovaný s druhým CPT – příklad:

    Mám CPT obrázky a CPT hotely, a chci abych obrázky přiřadil k jednotlivým hotelům, a někde pod výpisem informací o hotelech se mi zobrazovaly obrázky, podle toho jak bych je k hotelu přiřadil:

    <div> <?php hotelcontent('hotel1'); ?> </div>
    <div> <?php imgcontent('hotel1') ?>

    Přinejhorším by to šlo i s tím, že by se nahrazoval nějaký shortcode za seznam obrázků, ale ptám se, je vůbec možné abych to takhle kombinoval? Jak?

    #15473

    admin
    Keymaster
    Web

    Kombinovat to určitě lze, ale nevím, jestli jsem to celé správně pochopil…

    Máte definovaný nějaký vlastní typ obsahu (CPT) “hotel” a k němu nahráváte příslušné obrázky? Nebo jsou obrázky ještě dalším speciálním CPT? V čem se pak liší od klasických obrázků (aneb mediálních souborů)?

    Obecně může fungovat vzájemné propojení CPT několika způsoby:

    1) Vzájemné propojení se řeší nějakým metaboxem, kde např. u obrázku necháte uživatele zvolit, ke kterému hotelu bude obrázek patřit. A výsledek uložíte k obrázku jako uživatelské pole, jehož hodnota bude ID zvoleného hotelu. Následně pak můžete na webu zobrazit všechny přiřazené obrázky k příslušnému hotelu pomocí vhodných parametrů funkce WP_Query().

    2) Můžete použít plugin Posts 2 Posts, který řeší vzájemné vztahy mezi CPT vlastní databázovou tabulkou a speciálními funkcemi. S tímto pluginem lze propojit mnohé a funguje velmi dobře.

    3) Pro odvážlivce je tu pak ještě plugin Pods Framework, kde si můžete vše namapovat podle své potřeby a dopsat své vlastní funkce (helpery). Je to ale poměrně složitý plugin, takže bude nějaký čas trvat, než se do něj dostanete… Ale vyplatí se to :-)

    Zkuste to prosím ještě upřesnit, možná jsem to celé pochopil trochu jinak než bylo původně zamýšleno…

    #15474

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Už jsem to dvakrát psal, dvakrát se mi to smazalo z PC tak snad napotřetí… :D

    1) Ano to by asi šlo – pokud jsem to tedy správně pochopil, jakože přidám metabox k normálním médiím, přes který potom budu u jednotlivých CPT vypisovat jejich seznam. Zní to hezky – nemusel bych se starat o extra CPT když už jsou tu media… ale je to vůbec možné?

    2) Použití pluginu pro mě vzhledem ke složitosti projektu (na mé zkušenosti :D ) a tomu, že už jsem do tohoto angažoval mnoho pluginů (nemám rád mnoho pluginů – cca. více než 8), není moc příjemné a beru jej jako řešení na kraji nouze, ale děkuji

    Vypadat by to mělo nějak tak, že bych měl v příspěvku, ve kterém chci zobrazovat seznam souborů, něco jako a to by se při zpracování přepsalo jako tabulka s jednotlivými soubory:

    http://sjiaphoto.g6.cz/wp-content/uploads//2013/05/Bez-na-zvu-1.jpg

    *Nejlépe kdyby bylo možné kombinovat i nastavený titulek souboru, popřípadě parametry alt a title, které jsou tam také určeny, ale není to nutné – může to být jen podle názvu souborů..

    #15475

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Ještě mě napadá – Jak bych to podle bodu 1) udělal tak, abych mohl jeden soubor přiřadit k více postům (něco jako kategorie či tagy) a zobrazovat je v seznamu?

    jen tak jsem se díval kde se v DB skladují Kategorie – nikde jsem je nemohl najít… prošel jsem celou DB i vyhledávání slugu jsem zkoušel, tak nevím jak to WP s těmi kategoriemi dělá… Můžete mi to někdo osvětlit?

    #15476

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Prosím, moc bych to potřeboval – přidám metabox k PT “attachment” ve kterém by ale mělo být uloženo hned několik článků podle ID – v editoru médií bych měl mít ten metabox jako výpis příspěvů, stránek a CPT, a já bych vybíral jeden, nebo několik z nich a když potom do nich zadám zástupnou kombinaci (nebo něco takového) tak by se tam měl zobrazit jejich seznam. Výpis mi nedělá žádný problém – pokud jsem schopný funkcí zjistit který článek to je podle id potom rozeznám, které soubory mají být vypsány, ale nevím jak to udělat, pokud tam chci mít více hodnot (stejně jako můžu mít neomezeně kategorií – jen nechápu jak to funguje s nimi)

    Taky bych potřeboval vědět, jak zpracuju výpis názvu příspěvků – všech typů mimo média – (jako název, title) a jejich id (do value=””) jako checkboxy ale to asi pro vás bude hračka…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti