Kolik používáte pluginů?

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  JKovac a poslední změna je stará 7 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #31054

    zjesu
    Participant

    Zdravím, potřebuji si ujasnit chování pluginů.
    1. kolik běžně / maximálně použivate (nebo jste zažili) pluginů na funkčním webu? Uvědomuji si rozdíl mezi jednostrankovým blogem a eshopem. Co je ještě „normální“?
    2. má smysl deaktivovat pluginy, které plní funkci např. jen při uploadu, a aktivovat je jen pro ten účel?
    3. jakou obecně představují pluginy zátěž pro web? Projevují se nějak (např. Duplicate Page, Loco Translate…) ty, co nemaji přímou souvislost s generování stránky?
    Děkuji za odpovědi.

    #31061

    admin
    Keymaster
    Web

    1) 0 – 50, nejčastěji je to kolem 20. Není tam žádné omezení, viděl jsem web, který špatně fungoval s několika pluginy, stejně jako web, který perfektně běžel s 50 pluginy (na místním webu jich je aktivních 24). Nejvíce záleží na kvalitě pluginů, jedna hloupá funkce dokáže zrušit celý web :-) Chce to sledovat vytížení webu (PHP paměť, SQL dotazy, atd).

    2) Podle mě podobné pluginy ničemu nevadí, ale neznamená to, že třeba autor neudělal nějakou chybu a nespouští jejich části i při jiných příležitostech, či dokonce na frontendu. Opět záleží na kvalitě konkrétního pluginu :-)

    3) Těžko říci, musel by se konkrétně prověřit každý plugin samostatně. Duplicate Page by měl asi fungovat pouze v administraci, Loco Translate bude trochu zasahovat i do frontendu, ale asi nijak zásadně (jen pokud máte nějaký vlastní překlad, tak ho načte místo oficiálního/chybějícího).

    Suma sumárum, asi moc nepomohu :-) V případě zájmu se mohu na web podívat, zkontrolovat pár věcí a zkusit zjistit problematická místa, ale to už pouze v rámci placené zakázky.

    #31063

    zjesu
    Participant

    @admin
    Suma sumárum, pomohl :-)
    Naštěstí nemám žadný problém. Snažím se o minimalizaci a s intalací dvacátého pluginu jsem pojal pochybnost, jestli to už není moc. Pak jsem se tu dočetl, že jiní uživatelé užívají nasobně více. Potřeboval jsem si to ujasnit
    Odpovědi na otázky 2-3 jsem si tak nějak představoval, ale byla to zase jen má, nekonzultovaná úvaha.
    Pluginy, které nejsou třeba pro běh webu budu tedy i nadále vypínat :-)
    Přidá někdo další odpověď?
    Děkuji.

    #31068

    Azifaral
    Participant
    Web

    Vcelku ono k tomu není co moc dodat, @admin to popsal vlastně dopodrobna. Já obecně používám na webech cca 30 – 35 pluginů a to máme weby s denní návštěvností cca 4000 UIP a jsme na běžném webhostingu na Forpsi. Spíše je třeba se zamyslit jak moc který plugin člověk potřebuje, je to stejné jako s programy v počítači, taky jich můžete stáhnout a nainstalovat milion, jenom jestli pak vlastně je člověk použije. Takže když bych to uzavřel, je to stejné jako v běžném životě, všeho s mírou. :)

    #31083

    zjesu
    Participant

    Děkuji za odpovědi. O správnosti té adminovi jsem nepochyboval :)

    #31091

    JKovac
    Participant

    @admin
    @azifaral

    můžu se Vás pánové zeptat které pluginy používáte jako základ u každých stránek (jako například Akismet), případně proč?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti