Kódování stránky a náhled příspěvku

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Kódování stránky a náhled příspěvku

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Michal a poslední změna je stará 10 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3166

    Michal
    Participant
    Web

    Zdravím,

    vyskytl se mi závažný problém s kodováním stránky. Potřeboval bych upravit kodování ze stávajícího: <meta http-equiv=”X-UA-Compatible” content=”IE=edge,chrome=1″ />

    na: <meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=UTF-8″ />

    nicméně, po instalaci nejnovějšího WP možnost úpravy kodování z menu zmizela. Seznam mi nechce s výše uvedeným kodováním indexovat stránky, proto je nutná úprava, ale bohužel nevím jak. Prosím poradíte?

    Druhým problémem (který se také vyskytl rovněž po instalaci aktuálního WP) je, že mi systém nedovoluje náhled vytvářeného příspěvku. Pokud chci zobrazit náhled, dostane se mi hlášky: Nemáte dostatečné oprávnění pro zobrazování náhledů konceptů. (a o jsem zalogovaným administrátorem stránky)

    Předem díky za odpovědi!

    Michal

    #15327

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    1. Najdi v šabloně soubor header.php, a přepiš původní kódování (<meta http-equiv="content-type" content="<?php bloginfo('html_type'); echo" charset="; bloginfo('charset'); ?>" />) na <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />. Mělo by to fungovat, ikdyž se to nedá měnit v adminu. (třeba je to jen rozděleno do nějakého nového pluginu?)

    2. To se mi ještě nestalo – klikáte na Náhled v okně publikace? Určitě se tady něco podobného řešilo, zkuste vyhledávání

    #15328

    Michal
    Participant
    Web

    Ad.1 Super, díky moc. Editace přímo v původním kodování funguje. Paráda.

    Ad.2 Jj, jsem zalogovaný, vytvářím nový příspěvek, ale pokud zvolím náhled příspěvku před jeho uveřejněním, tak se mi nezobrazí. Pouze hláška: “Nemáte dostatečné oprávnění pro zobrazování náhledů konceptů.” Takto se WP začal chovat v posledních cca 2 týdnech. Stejnou chybu jsem zaznamenal také u dalších projektů.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti