kategorizace souborů při uploadu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) kategorizace souborů při uploadu

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 3 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #833

    milosak
    Participant

    Nevíte někdo jak nastavit wp aby při nahrávání souboru došlo k uložení do různých adesářů? Např. takto: fotky budou v wp-content/uploads, pdf a word v wp-content/textove. Soubory jsou na web vkládané knihovnou médií.
    Předem dík.

    #7694

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavý nápad, ale jednoduché a funkční řešení v podobě pluginu podle mě zatím neexistuje.

    Hlavní inspiraci lze čerpat z podobných pluginů, např. Uploads Folder (ukládá soubory do adresářů pojmenovaných podle trvalých odkazů příspěvků/stránek) a Custom Upload Dir (adresáře si můžete dokonce volit podobně jako trvalé odkazy pomocí definovaných proměnných).

    Trochu jsem zkoumal jejich kód a oba pluginy používají filtr upload_dir použitý ve funkci wp_upload_dir(). Pomocí tohoto filtru (soubor wp-includes/functions.php) pak může být pluginem libovolně pozměněn adresář, kam bude soubor přesně nahrán. Další částí je však zpracování nahrávaného souboru, jeho identifikace pomocí funkce wp_check_filetype() aneb jakou má příponu a kam bude nahráván, správa a vytvoření příslušných adresářů a mnohé další drobnosti. Je tedy možné udělat vcelku jednoduše poptávanou funkčnost, ale je to určitě několik hodin práce, na kterou teď bohužel není čas (placené projekty mají přednost)… Nebo můžete zkusit napsat autorům pluginů, zda by nechtěli rozšířit funkčnost vlastních nahrávacích adresářů i na typ nahrávaného souboru.

    A ještě poznámka na okraj – lze poté udělat i odkazy na třídění Knihovny médií podle typů souborů pomocí filtru post_mime_types (návod). A snad nezpůsobí nějaký problém fakt, že je soubor nejdříve nahrán a až poté zkoumán, zda je povoleno jeho nahrání, atd.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti