Jaký použít CHMOD?

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 6 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20585

    Jiří Humplík
    Participant
    Web

    Ahoj všem separatistům, nainstaloval jsem si plugin WP Data BackUp, a když jsem se pokoušel nastavit přístup do FTP složky pro zálohování (pomocí CHMODu), rozhodilo mi to celý web a psalo mi to, že se web nemůže připojit do databáze, tedy mi to chvilku celé nefunogvalo. A tak jsem zkoušel nastavit CHMOD i u jiných config souborů a složek, už mi to funguje a to ani nevím jak semi to podařilo. Mám ale bordel v CHMODu u wp-config.php, u kořenových složek a u celé složky, ve které je kořen webu (/nazev_webu/web/). Můžete mi prosím napsat kde a učeho mám nastavit jaký CHMOD? Děkuji

    #20607

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Vždycky jsem nechával tuto možnost na WordPressu, který už má ve svých adresářích nastaveno 644 pro vlastní soubory a 755 pro adresáře (nebo mi to tak aspoň prezentuje filezilla)

    Jinak jsem se CHMOD zabýval pouze, když jsem chtěl něco osobně upravovat v Linuxu, nebo mě systém nepustil k /var/www/ :D :)

    #20621

    admin
    Keymaster
    Web

    O jaký šlo přesně plugin? Přesný název “WP Data BackUp” jsem nikde nenašel. Osobně používám BackWPup a nikdy s ním nebyl sebemenší problém. Doporučuji také zálohovat na jiné místo (klidně FTP) než je umístěn web, protože kdyby došlo k problému, tak budete mít zálohy umístěné tam, kde k problému došlo, a to není dobré… Plugin patrně provedl něco nečekaného, možná došlo ke špatnému nastavení, těžko říci…

    Nastavení oprávnění (CHMOD) pro instalaci WordPressu je detailně popsáno v manuálu (anglicky). Ale záleží to také trochu na nastavení hostingového serveru (a tedy filesystemu).

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti